Dacă și tu ești ca mine, probabil dorești să te adaptezi mediului pe cât de repede posibil, să ai grijă de el și să faci tot ce ține de ține ca totul să fie în regulă, însă de cele mai multe ori uiți de propriile nevoi și vrând-nevrând răsare sentimentul “al meu” și urlă în gură mare când ți-e lumea mai dragă.
Se poate rezolva treaba asta și în cazul chiriei?
Cum? Păi, chiar dacă stăm în chirie asta nu înseamnă că nu putem transforma spațiul pe gustul sufletului nostru fără să dăm bătăi de cap proprietarilor. Așa că uite ce am făcut eu și partenerul meu fără să avem deloc probleme. Stăm în chirie de peste 3 ani și ne simțim “acasă”.
Am folosit câteva elemente decorative, banale, mega utile și pe care le putem lua cu noi fără griji după mutare.
Tips & Tricks, sau lista de obiecte decorative:
1. Prima pe listă sunt: plantele. Ele sunt cele mai banale elemente și totodată cele mai frumoase obiecte cu care poți decora spațiul închiriat astfel încât să fie ca și al tău.
Poți alege de la plante mari de apartament mergând pe un stil amazonian, de junglă, care e la modă de ceva vreme sau poți popula spațiul cu plante mici, florale pentru un stil chic, sensibil, feminin.
Ba chiar poți da personalitate bucătăriei cu plante aromatice, numa’ bune de gătit. Eu am ales plante florale (orhidee și trandafir japonez) pentru un stil feminin și pentru semnificația personală pe care ele o poartă pentru mine.
*foto credit: Beatriz Moraes/unsplash.com
2. PERNELE. Un alt element decorativ simplu, accesibil și schimbător constituie perna. Pernele chiar pot recrea stilul încăperii instant. Câteva ici pe colo pe stilul dorit și gata, e casa mult dorită. Noi am schimbat doar husele de la canapeaua din living și suntem încântați de rezultat chiar și după 2 ani de zile.
3. Textilele: perdele, draperii, cuverturi. Dacă tot am pomenit de perne se poate să nu menționez de perdele, draperii și cuverturi!? Se zice că o perdea schimbă o casă și chiar așa este. Încearcă să dormi o perioadă mai îndelungată cu casa goală fără aceste elemente decorative apoi adaugă o țesătură vaporoasă albă și vezi ce se întâmplă.
Folosește-te cu încredere de aceste textile pentru a da stilul și atmosfera dorită spațiului închiriat devenit acum “acasă”. Aici recunosc că noi avem mai multe rânduri, iar în funcție de stare, sezon și preferințe le schimbăm. Mereu aduc un aer fresh.
*foto credit: Andrik Langfield/unsplash.com
4. Covorul. Un alt element super drăguț pentru cine, încă, mai adoptă un astfel de accesoriu adorabil. Eu îl prefer, partenerul meu nu, așa că noi am ales să încercam o perioadă fără el.
Dar dacă alegi să incluzi acest accesoriu e bine să știi că, de regulă, covorul se asortează cu textilele din casă. Iar dacă vrei o investiție pe termen lung alege unul din lână, astfel valoarea lui în timp nu scade și îl poți revinde oricând dorești.
De asemenea ține cont că dimensiunile acestuia se adaptează la dimensiunile spațiului decorat (living, dining, dormitor).
*foto credit: Minh Pham/unsplash.com
5. Ramele foto. Uneori nu avem posibilitatea să dăm găuri în pereți pentru a decora spațiul cu tablourile, însă putem adaugă cu lejeritate câteva rame foto free standing cu pozele noastre preferate sau print-uri motivaționale. Cu siguranță vor crea o atmosfera călduroasă, intimă și personală.
*foto credit: Sylwia Pietruszka/unsplash.com
6. Luminițele. Fie că folosești lumânări sau lămpi în dormitor pentru o atmosferă intimă, află că există un element decorativ la care poate nu te-ai gândit, căci îl folosești cel mai des de Crăciun și îl asociezi doar cu sezonul rece al anului. Ai ghicit, sunt ghirlande luminoase.
Noi le folosim în zona de living căci acolo ne petrecem timpul când vrem să ne relaxăm, însă ele arată de minune și în bucătărie, balcon sau terasă. Ghirlandele sunt ușor de folosit, se găsesc mai peste tot și schimbă rapid atmosfera spațiului. Merită încercat.
Cu siguranță mai sunt și alte elemente importante ce merită puse pe lista, însă cele 6 deja menționate sunt suficiente pentru o redecorare cu succes a spațiului închiriat.