Luna iunie este denumită Luna Jocului în comunitatea Antreprenoare de pe Facebook.
Definiția jocului
Jocul este o activitate de recreere care implică existența unor reguli și a unui scop final recompensator.
„An-dan-te di-ze mane bE
Dize mane compane
An-dan-te!”
Pentru că educarea nu trebuie să înceteze niciodată, pentru că bucuria jocului nu trebuie să se piardă, în #LunaJocului vă propun să acceptăm termenul “gamification” în afaceri și jocul în viața de zi cu zi.
Așa că, noi reguli vor fi aplicate în comunitate.
- În fiecare zi din săptămână vă propun un nou joc al copilăriei și dacă alegeți să-l jucați, trebuie să urmați regulile pas cu pas.
- Postările vor fi moderate și se vor accepta doar comentarii la postarea jocului din ziua respectivă. Orice postare în grup se va accepta doar dacă începe cu hashtag-ul zilei respective și respectă regulile jocului din ziua respectivă.
- Toate articolele, noutățile, afacerile, poveștile de antreprenoare publicate pe antreprenoare.ro se vor publica pe grup și pe pagina de de Facebook Antreprenoare după acceptarea publicării în site (această regulă nu se schimbă și promovarea este gratuită).
- Luni – Baba Oarba
- Marți – Ping Pong
- Miercuri – Telefonul fără fir
- Joi – Zmeu
- Vineri – De-a v-ați ascunselea
- Sâmbătă – Șotron
- Duminică – Podul de piatră s-a dărâmat
Luni – Baba Oarba
(Promovare pe domeniu de activitate)
Baba Oarba este un joc foarte bun pentru deblocare și motivare pentru participare la sesiunile de lucru. Este un joc foarte bun și pentru a învăța și reține numele antreprenoarelor din grup.
Reguli:
- Folosim hastagul #BabaOarba
- O antreprenoare propune un domeniu de activitate și celelalte menționează numele antreprenoarei/antreprenoarelor din acel domeniu de activitate.
- Dacă nu avem persoane cu domeniul de activitate propus și cunoaștem antreprenoare din acel domeniu, adăugăm în grup femei antreprenor din acel domeniu de activitate
- Dacă vă desfășurați activitatea în domeniile propuse la postarea zilei și aveți afacerea adăugată în catalogul de afaceri de pe antreprenoare.ro, puteți posta în grup link-ul afacerii de pe antreprenoare.ro cu afacerea voastră într-o postare separată, folosind hashtag-ul #BabaOarba și hashtag domeniul de activitate.
În postare se permite:
- cererea de recomandări/recenzii la pagina afacerii din Antreprenoare.ro
- cererea de like-uri la paginile din social media(Facebook, Instagram)
- promovarea de orice fel a afacerii
Marți – Ping Pong
(Promovare prin oferte)
Ping Pong este o activitate sportivă captivantă care poate fi făcută de 2 sau 4 jucători concomitent.
Reguli:
- Alege o antreprenoare din grup sau adaugă o antreprenoare cu care să joci.
- Comentează la postarea de marți cu o ofertă a ta și provoacă antreprenoarea cu care joci, să publice și ea o ofertă pentru comunitate.
- Antreprenoarea provocată trebuie să paseze provocarea altei antreprenoare și șirul continuă.
Spre deosebire de jocul de masă ping-pong, nu știm dacă mingea se va întoarce vreodată la prima care a pasat. Să vedem!
Miercuri – Telefonul fără fir
(Promovare în newsletter)
Telefonul fără fir este un joc pe care îl jucam în copilărie, atunci când smartphone-urile încă nu erau inventate și visam să avem telefoane fără fir.
Ne așezam în linie și primul jucător îi sulfa un cuvânt la ureche celuilalt și tot așa până ajungea la ultimul jucător, care trebuia să spună cu voce tare care este cuvântul.
Reguli:
- Miercurea e ziua în care trimitem newsletter-ul către abonate. Conținutul newsletterului se va pregăti pe tot parcursul săptămânii așa că dacă doriți să vă promovați în newsletter, aștept să mă contactați la contact@antreprenoare.ro.
- Antreprenoarele promovate în newsletter se pot promova în grup, fără restricții cu hastagul #TelefonulFaraFir în miercurea în care apar în newsletter.
Joi – Zmeu
(promovare prin colaborarea cu alte antreprenoare)
Zmeul era confecționat tradițional din hârtie, tras de ațe și ridicat de vânt. Încă mai sunt copii și adulți care înalță pe plajă un zmeu. Provine din Orient și reprezintă sufletul.
Provocarea din ziua de joi reprezintă joaca cu zmeul.
Reguli:
- Alegeți o afacere de suflet căreia să-i faceți o recomandare frumoasă la această postare și pe pagina afacerii de pe antreprenoare.ro
- Provocați o altă antreprenoare să țină zmeul sus și să recomande o antreprenoare de suflet.
Vineri – De-a v-ați ascunselea
(concurs, promovare în newsletter)
“Din oceanul Pacific. A iesit un pește mic. Și pe coada lui scria ieși afara dumneata.”
Pe ritmurile acestui joc vom juca vineri toată ziua.
Reguli:
- Comentezi la postare cu o imagine reprezentativă pentru afacerea ta, fară cuvinte care să o descrie.
- Restul persoanelor încearcă să ghicească cu ce te ocupi.
- Antreprenoarea cu cele mai multe comentarii + like-uri se poate promova GRATUIT în newsletter-ul de miercurea următoare. Pentru promovare în newsletter trimiți materialul pe contact@antreprenoare.ro.
Sâmbătă – Șotron
(educare prin recomandare de cărți, cursuri)
Deși exista nenumărate modalități prin care se poate desena cu creta și juca Șotronul, la baza este vorba despre crearea unui traseu care este parcurs dus-întors, folosindu-se atât săritul într-un singur picior, cât și în ambele (în majoritatea cazurilor, pe forme geometrice numerotate de la 1 la 8).
Sâmbăta ne jucăm și creăm un traseu al educării.
Cum facem asta?
Recomandăm cărți care v-au schimbat copilăria, viața de adolescent, viața de adult sau care pur și simplu v-au plăcut.
Recomandăm cursuri, webinarii, workshop-uri care se desfășoară în perioada următoare.
Reguli:
- Comentează la postare cu coperta cărții și o scurtă recenzie. Îți poți recomanda și propriile cărți și materiale educative.
- Recomandă cursuri, webinarii, workshop-uri care se desfășoară în perioada următoare.
Postări individuale legate de cărți și cursuri se pot face doar dacă aveți Cursul sau Cartea publicate pe antreprenoare.ro.
Duminică – Podul de piatră s-a dărâmat
(umanizarea afacerii)
“Podul de piatră s-a dărâmat
A venit apa și l-a luat
Vom face altul pe rău, în jos
Altul mai trainic și mai frumos.”
Un joc al copilăriei foarte simplu și amuzant este “Podul de piatră s-a dărâmat”.
Jucătorii încep prin a cânta cantecelul care poartă și numele jocului, iar în acest timp, restul copiilor vor începe sa treacă, unul cate unul, pe sub mâinile lor unite.
Odată ajuns la sfârșitul ultimului vers, “podul” (mâinile unite) va “cădea” peste cel care se întâmplă să se afle sub el. Jucătorul se va da în lateral, jocul reluându-se.
Frumusețea jocului este că cei peste care a căzut podul se vor alătura podului inițial, acesta devenind mai lung sau, o altă versiune, este că vor crea un nou pod, noul pod îl va înlocui pe cel vechi, când toți participanții cad.
Cum transpunem acest joc pe Antreprenoare?
Vă propunem să vă relaxați, să vă jucați în familie, să vă bucurați, să râdeți, să alergați, să plângeți, să vă reîncărcați bateriile, pentru că “podul de piatră” numit afacere, are nevoie de voi chiar de mâine.
Reguli:
- Nu există reguli, dar ne-am bucura să vă vedem și în starea de relaxare așa că așteptăm pozele voastre ca și comentarii la postare
Dacă vrei să te joci cu noi, te învităm în comunitatea Antreprenoare pe Facebook.