În luna iulie, am avut privilegiul de a organiza un maraton de 10 întrebări în comunitatea Antreprenoare.
Ziua a noua ne-a deschis o fereastră către diversele percepții și experiențe legate de cuvântul „ANGAJAT”.
Am adunat gândurile și perspectivele câtorva antreprenoare, fiecare aducând propriul său strop de înțelepciune și înțelegere la această temă complexă.
Cu toții am avut experiențe cu acest statut – fie ca angajate în trecut, fie în calitate de angajatori.
Cuvinte precum „asumare,” „responsabilitate,” „contribuție,” și „învățare” se regăsesc în descrierile lor, subliniind importanța angajaților ca piloni ai afacerilor..
De asemenea, s-au adus în discuție aspecte legate de comunicare, înțelegere reciprocă și necesitatea de a privi din ambele perspective – cea a angajatorului și cea a angajatului.
Această diversitate de opinii arată că noțiunea de „angajat” este mult mai complexă decât pare la prima vedere și poate să aibă influențe profunde asupra modului în care gestionăm și înțelegem lumea antreprenoriatului.
Te invită să explorezi aceste voci ale experienței antreprenoriale feminine și să descoperi mai multe nuanțe ale percepției asupra cuvântului „ANGAJAT”.
Ce reprezintă pentru tine cuvântul ANGAJAT?
Ce este angajat pentru antreprenoare:
Cristina Likris
Omul care poate aduce valoare afacerii
Alina Luminiţa Ciobanu
În cazul meu, cuvântul angajat mă duce cu gândul la …. angajament.
Îmi iau acest angajament să lucrez pentru (alt)cineva, de a crea ceva valoros pentru acel ceva sau cineva, de a învăța ceva nou și pentru mine și pentru a-mi aduce contribuția.
Andreea Mitoiu
Cuvântul ANGAJAT pentru mine reprezintă asumare, responsabilitate, deschidere la nou, contribuție, și totodată spațiu de învățare și de creștere, respect și corectitudine.
Geo Dardik
Sclavie modernă.
Georgiana Ghiță
Pentru mine cuvântul angajat mă duce cu gândul la trecut, la momentele când eram angajat. Mă duce cu gândul la un angajament dar pentru visul altcuiva, nu al meu. Este un statut la care nu vreau să mă mai întorc, dar nu spun niciodată, niciodată că nu se știe.
Ame La Om
Angajat – cineva care știe mai multe decât mine pe meseria sa, cineva responsabil, chiar și un coleg cu care mă sfătuiesc legat de situațiile pe care le vede mai bine din poziția de angajat, o persoană pe care mă pot baza și care aduce valoare firmei.
Vali Vali
Sistemul ne educa să fim un angajat bun cu multe diplome!
Alina Leonte
Angajat – un termen cu care din păcate nu rezonez. Pentru mine = constrângere, limitare dar și o rampă de lansare către antreprenoriat. Dar este important să ai și experiență ca și angajat pentru că în acest fel te vei putea pune și în pantofii unui angajat atunci când ești liderul companiei tale.
Cristina Ranoiu Bara
Cineva care mă ajuta să adaug valoare clienților mei, un colaborator a cărui susținere mă ajută să lucrez mai mult la afacerea mea decât în afacerea mea
Georgiana Neacșu
Angajat pentru mine înseamnă un coechipier… pentru a merge treaba, trebuie să tragem în aceeași direcție, să ne respectăm, să ne ascultăm reciproc.
Adriana Stoica
Omul pe care te poți baza în a aduce valoare afacerii tale. Evident, pentru asta e musai să știi cum și pe cine să recrutezi.
Doina Hublea
Pentru mine cuvântul angajat înseamnă să fii angajat, adică să lucrezi într-o companie sau să fii angajat într-o activitate sau într-o relație în care ești permanent prezent, contribui cu ce ai tu mai bun în ființă ta și îți ții toate promisiunile.
Brailovschi Ramona
Cel care este stâlpul business-ului tău. Fără el oricât de minunate și inovatoare ți ar fi ideile nu te poți dezvolta și crește.
Dorela Iepan
Persoană dornică să ducă la bun sfârșit angajamentul semnat.
Alexandra Cepariu
Angajat este un termen foarte puțin utilizat de mine. Pentru mine acesta aducere constrângere și limitare.
Amalia Magenta Cosmetic
Din perspectiva angajatorului- bătaie de cap, responsabilitate, persoană implicată sau nu în procesul de dezvoltare al business-ului, în funcție de cât de mult dorește să se dezvolte pe plan profesional. Din perspectiva unui fost angajat – îmi fac treaba cât se poate de bine în funcție de condițiile oferite de angajator, fără grija impozitelor, taxelor, chirii etc.
Am momente în care simt că mi-ar fi mai bine în pielea angajatului căci responsabilitățile unui angajat mi se par mai mici decât ale unui angajator, totodată am observat că angajații nu sunt conștienți ce se afla un spatele unui angajator (ca muncă, sacrificii, cheltuieli, etc ) și au impresia că se îmbogățesc pe spatele angajaților. Pe de altă parte doar munca în echipă poate da rezultate foarte bune și doar împreună cred eu că putem face lucrurile să fie bune pentru ambele părți.
O comunicare deschisă între cele două părți și implicare bănuiesc eu că ar ajuta mai mult. Dar pentru asta este necesară dorința de implicare din partea tuturor. Din păcate eu nu am găsit această dorință de implicare până acum. Lucrez și într-un domeniu unde muncă la negru este foarte dezvoltată și cumva este logic să fie mai convenabil pentru colegii din industrie să fie scutiți de tot ceea ce pot însemna cheltuieli.
Roxana Blăgescu
Asumare, implicare, responsabilizare.
Luiza Ștefan
Pe toate părțile e un cuvânt care direcționează spre bine – fie că e vorba despre a fi implicat, responsabil, asumat, fie că e vorba despre statutul față de un angajator.
Ideea că ești propriul tău șef duce automat la ideea că… ești și propriul tău angajat.
Cred că dacă făceam la un angajator ce fac la mine în business… zburam de mult concediată. Dar e drept că am și multe pălării – ca orice liber-profesionist… sunt un singur șef, dar mai mulți angajați
E drept că cea mai performantă este fata care face cafea dimineața și cea care se ocupă cu organizarea dezorganizării, dar nici cu coach-ul și trainerul nu mi-e rușine.
Mersi de întrebarea asta atipică! Carmen Mihalca 🙂
Camelia Daniela
Pentru mine nu mai reprezintă nimic…
Antonela Coroama
Atunci când ești angajat– la tine sau la alții, timpul tău de viață de om Creator, este direcționat . Cu ciclicitate anuală ce poate fi sau nu, continuată.
Mirela Git
Persoană implicată, dedicată
Cristina Urzica
Angajatul este un executant. El nu trebuie să aibă stresul antreprenorului ci să se focuseze pe ce are de făcut conform fișei postului.
În concluzie, cuvântul ‘ANGAJAT’ poate avea o semnificație vastă și profundă în lumea antreprenoriatului, iar aceste perspective oferite de femeile antreprenor din comunitatea noastră ne amintesc că nu există un singur răspuns corect.
Fie că te afli într-o etapă de angajat sau în calitate de antreprenor, ceea ce contează este să aduci valoare și să te dedici pasiunii și viziunii tale.
Înțelegerea, respectul reciproc și comunicarea deschisă sunt cheile pentru o colaborare fructuoasă între angajatori și angajați.
Ce reprezintă pentru tine cuvântul angajat?