Pe când eram încă două copile, eu și sora mea am realizat că avem un vis comun, și anume acela de a avea propriul nostru atelier de modă.
Ne doream să aducem bucurie și culoare în viețile femeilor și cum o puteam face mai bine decât realizând pentru ele accesorii care să le facă să radieze de fericire. Am revenit pe calea pasiunii noastre, după câțiva ani pe care îi lucrasem în Corporație.
La un moment dat, mi-am dat seama că nu mai rezonez cu ceea ce făceam, iar în interiorul meu mocnea un vis față de care eram datoare cu materializarea lui.
Astfel, împreună cu sora mea, am pus bazele Zia Fashion, un brand care oferă nu doar accesorii și bijuterii femeilor, ci și motive de bucurie. Design-ul este unul inedit, ne axăm pe accesorii statement, vesele și colorate, care să pună în valoare feminitatea și personalitatea femeii.
Ești freelancer, solopreneur sau antreprenor?
Cred că undeva între freelancer și antreprenor. Mai am multe de învățat. Cât despre “magia” care m-a condus pe acest drum este, de fapt, mama mea, care ne repeta, mie și surorii mele, ca atunci când vom fi mari, să ne deschidem propriile afaceri. Îi sunt recunoscătoare că mi-a oferit această direcție.Cum măsori starea de sănătate a afacerii tale?
Întotdeauna este loc și de mai bine. Dacă nu ești mulțumit de cum îți merge afacerea, tot tu ești cel care trebuie să găsești soluții. În acest moment am găsit niște variante de a ajunge la mai mulți clienți și lucrăm la implementare.Ce faci pentru sănătatea și prosperitatea afacerii tale?
Deoarece nu am avut buget să investesc în marketing, am fost nevoită să dezvolt acest business pe cont propriu. Ne-am promovat mai mult organic și cât am putut de constant. Ceea ce mă bucură este că avem o creștere continuă, clientele revin la noi, iar acest lucru îmi confirmă faptul că sunt mulțumite de produsele noastre.Dacă am putea povesti la o cafea despre nașterea și creșterea afacerii tale ce ai vrea să îmi povestești?
Ca de la prietenă la prietenă, ți-aș spune că, deși din exterior totul pare frumos, în spatele cortinei lucrurile nu stau întotdeauna așa. Am avut momentele mele de “glorie”, când efectiv îmi venea să renunț, dar după ce mă linișteam, îmi găseam puterea de a mă ridica.Cel mai mult mă ajuta să lucrez la un nou accesoriu. Aceasta îmi amintea cât de mult iubesc să fac design, cât de multă iubire pot oferi prin ceea ce creez și de ce vreau să merg mai departe.
Cât este de sănătoasă din punct de vedere financiar este compania pe care o conduci? Ai urmărit vreodată indicatorii finaciari? Dacă da, care?
Cum spuneam, e loc și de mai bine. Afacerea pe care o dezvolt acum nu este doar pentru mine, ci îmi doresc să creez o comunitate de femei talentate care își doresc să lucreze pentru ele. Sistemul de business vreau să fie diferit de cel clasic. Prefer varianta de colaborări B2B, astfel încât fiecare femeie să fie liberă în a-și gestiona resursele, munca și timpul liber. Mai mult de atât, consider că și motivația fiecăreia este mai mare. Mai am ceva de muncă pentru a ajunge la acest nivel.Cum vezi omul din spatele afacerii? Cum ar trebui sa fie el?
Poate fi orice om. Eu nu m-am născut om de afaceri. Nu pot spune că m-au ajutat prea mult noțiunile din facultate. Mai multe am învățat la fostul loc de muncă. În schimb, am fost autodidactă. Trebuie doar să vrei să faci asta. Este o alegere.Ce îți sugerează ție hashtagul #LunaRoz?
Feminitate la pătrat. Este primul gând pe care l-am avut. Și când spun feminitate, nu mă refer doar la gen. Ci la semnificația spirituală pe care o are. Feminitatea din fiecare om poate fi o resursă extraordinară dacă o înțelegem și o aplicăm corespunzător.Ai fost vreodată bolnavă? Cum ai administrat activitatea firmei atunci?
Propriul business este ca un copil care face parte din viața ta non-stop. Nu îl poți pune pe pauză. Ceea ce fac, atunci când nu îi pot acorda atenția mea 100%, este, fie să solicit ajutor, fie să îmi prioritizez task-urile și să amân ceea ce nu este urgent.Ce faci pentru sănătatea ta fizică?
Caut să am un stil de viață cât mai sănătos. Chiar dacă ador mâncarea și îmi place să încerc rețete noi, nu exagerez cu nimic și aleg ca în majoritatea timpului să am o alimentație cât mai adecvată. Fac și sport, care îmi oferă nu doar un corp armonios, ci și o stare emoțională mai echilibrată.Ce faci pentru sănătatea ta mintală?
Eu cred că pentru sănătatea mentală este bine să păstrezi conexiunea cu tine însăți și implicit cu Divinitatea, care se află în fiecare dintre noi. Viața este cu suișuri și coborâșuri, fiecare are provocările sale, iar puterea interioară este cea care te ajută să mergi mai departe. Dar ea trebuie antrenată. Eu o fac prin rugăciune și dobândirea de cunoaștere continuă.Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi modul în care ai grijă de sănătatea ta?
În ultimii ani am citit multe cărți care țin de spiritualitate, cărți care te educă că atunci când vorbim de sănătate, nu intră în discuție doar cea fizică, ci și cea mentală, emoțională, spirituală, materială, etc.. Sunt multe cărți pe care le-aș recomanda, dar cea care îmi trece prin gând acum este “Mintea de dincolo”, a Dl-ui Prof. Univ. Dr. Constantin Dulcan. Este o carte care mie, personal, mi-a clarificat și mi-a oferit o perspectivă mai largă despre esența noastră ca oameni și cam ce ar trebui să urmărim pentru a avea o viață echilibrată.Te relaxezi în familie sau în afacere?
Indiferent de ceea ce fac în viață, familia este mereu pe primul plan, iar bucuria realizărilor profesionale este amplificată tocmai pentru că am cu cine să le împărtășesc. Iar pentru aceasta ma simt profund recunoscătoare. Dar mă relaxez foarte mult și atunci când intru în procesul de creație, iar de cele mai multe ori, aceasta este o ca o meditație pentru mine.Dacă ai putea să schimbi ceva la tine, ce ai schimba?
Să am mai mult curaj și încredere în mine.Știm că viața de antreprenoare și cea de familie este plină de suișuri și coborâșuri. Ce sfat ai da unei tinere antreprenor la început de drum?
Eu mă simt norocoasă că soțul meu mă înțelege, întrucât și el este antreprenor. Să ofer un sfat, nu mă simt în măsură, mai ales că fiecare are parte de propria sa experiență, care poate fi total diferită față de a mea. Ce pot să îi spun este să aibă răbdare, mai ales cu ea însăși, să nu-i fie teamă de a greși și să filtreze foarte bine valul de informații care vin către ea. Să aleagă doar ce i se potrivește.Mai multe despre mine
Nu am o afacere adaugată