O afacere de familie, mai mult decât un magazin bio online. Un spațiu în care promovăm alegerile conștiente și sănătoase în arii importante ale vieții: mâncare, cosmetice, remedii alternative, produse pentru casă si copii, accesorii yoga si mindfulness. Cât mai organice si din materiale naturale!
Cultivăm starea de bine: Trăim conștient. Susținem comunitatea. Respectam natura.
Afla cum pe www.viata-altfel.ro
Cine ești tu și în ce crezi?
Sunt Judit, fondator Cu Blândețe și băgător de seamă în business-ul de familie - Viața Altfel.Sunt un mare fan al blândeții, uneori mă și prezint ca avocat al acesteia. Facilitez acest spațiu de reconectare la blândețea inerentă și am toată credința că lumea asta se poate schimba odată ce manifestăm mai multă bunătate, blândețe și compasiune.
Te-ai gândit la tine ca un super-erou?
Ooo, da. Cu toți suntem super-eroi! Și nu doar pentru cei apropiați sau cei dragi. Un zâmbet, o vorbă bună, un gând plin de bunătate, o postare la fix în social-media - toate aceste gesturi mici ne fac să fim super-eroi.Dacă da, ce super-erou ești și care este super-puterea ta?
De a fi conștientă de sine, de ceilalți și de relațiile cu cei din jur. Puterea de a fi în contact cu nevoile mele și cu a celorlalți. Și de a exprima aceste nevoi într-o formă blândă pentru toți.Accepți jocul în viața ta ca o metodă de dezvoltare și creștere personală?
Nu doar că accept jocul. Jocul a fost motorul schimbărilor mele personale. Când am realizat că sunt prea serioasă, prea dură, cu mine și cu ceilalți. Când am simțit că am nevoie sa mă joc mai mult.Ai îmbrățișat gamificarea în afacerea ta?
Gamificarea pentru mine are o conotație mai spirituală. A lăsa lucrurile să se întâmple așa cum trebuie să se întâmple. A urmări pașii următori cu curiozitate. A fi în contact atât cu succesul cât și cu eșecul vreunei inițiative. A acumula ceea ce este necesar, a "lăsa să plece" ceea ce nu este necesar.Te gândești că joaca e doar pentru copii și afacerile înseamnă doar seriozitate? Explică-ne de ce.
Dacă afacerile ar însemna doar seriozitate, lumea ar fi tare tristă. Business-ul în sine este joacă, iar copiii învață prin joacă. Joaca este o libertate a spiritului, creativitate, inovare și bucurie. Cred că mulți oameni de afaceri ar putea studia jocul liber al copiilor, atunci când doresc să inoveze, să rezolve conflicte, să ia decizii sau pur și simplu sa se relaxeze.Ce jocuri joci tu în viața de zi cu zi?
Răspund și la asta, dar mai întâi un comentariu: ca să pot juca de adevăratelea jocurile faine, în viața de zi cu zi, a fost nevoie să reenunț la alte jocuri. Jocuri care mă țineau captivă în lupte de putere: jocuri de critica, persecuție, jocuri de-a salvatorul sau de victimizare.Astăzi mă joc jocuri mult mai interesante, de creație, de relaxare, de conectare autentică cu ceilalți.
Ce jocuri folosești pentru a-ți motiva copilul și a-l educa?
Dacă ne referim la jocuri fizice, atunci avem jocuri de masă, de familie. Sunt unele dintre cele mai faine momente de conectare între toți, indiferent de vârstă. De multe ori s-a întâmplat ca un simplu joc, sa aducă la suprafață tipare interesante de negociere, de exprimare frustrări, de gestionat emoții puternice. Deci, posibilități nemărginite pentru comunicare, conștientizare, parentare în ambele sensuri.Vezi vreo diferență în echipa care se joacă? Sunt mai productivi? Se cunosc mai bine?
Am văzut, atât în mica noastră firmă, cât și la clienții mei pe care i-am asistat de-a lungul anilor. Noi suntem mult mai productivi când ne simțim bine, când râdem împreună în familie, înainte să ne apucăm de treabă.Iar echipele pe care le-am coach-uit: este absolut diferită dinamica acolo unde se joacă versus unde este multă încordare. La fel și rezultatele din orice proces de dezvoltare.
Jocul leagă echipa? O face mai închegată și angajații tăi rămân în firmă mai mult timp?
Jocul presupune bună dispoziție, zâmbete, relaxarea sistemului nervos central, prin activarea laturii parasimpatice, care este responsabilă de modul "rest&digest".Atunci când nu accesam zâmbete, râsete, provocare, buna dispoziție - desigur că avem activată o altă latură a sistemului nervos central autonom, și anume, simpaticul. Contrar aparenței numelui, aceasta este responsabilă de procesele "fight&flight", care consumă multă energie necesară pentru a face față pericolelor.
În aceste condiții, când râdem, ne jucăm, ne simțim bine, desigur că angajamentul este mult mai mare decât atunci când ne orientăm energiile doar pe modul supraviețuire.