TRUA este despre lemn, mai exact despre lucrări mari și mici de tâmplărie, toate la comandă, personalizate după visele și ideile clienților noștri. Lucrăm în lemn cu drag, pentru a răspunde nevoilor acestora, aducând natura în casa lor prin lucrul mâinilor noastre.
În spatele Trua ne aflăm noi, Irina și Alex Grădinaru, care, din pasiune pentru creație și iubire pentru natură, am pornit la drum alături de acest concept, ce poartă însemnătatea de ”bună – credință”, de ”încredere”.
Lucrările pe care le realizăm preponderent sunt scările interioare pe structură din lemn, cu precădere cele pe vanguri, însă la cerere efectuăm și trepte pentru scări pe structură metalică, placări cu lemn ale scărilor din beton deja existente, precum și alte lucrări de tâmplărie pentru care deținem cunoștințele și resursele necesare.
Învățăm constant și evoluăm constant, punând accent nu numai pe calitate, ci și pe relația de colaborare pe care o avem cu clienții noștri, cărora încercăm să le furnizăm mai mult decât doar un produs sau un serviciu, ci mai degrabă o întreagă experiență.
E important pentru noi să facem lucrurile puțin ”altfel„ și să ajutăm cât de mult putem la o conștientizare a punerii accentului pe siguranță, durabilitate și organizare, în loc de mult prea cunoscutul, din păcate, ”lasă că merge și așa”…
Ești freelancer, solopreneur sau antreprenor?
Sunt antreprenor la început de drum: un drum frumos, pe care îl parcurg alături de soțul meu, Trua fiind o afacere de familie.Magia care ne dă încredere să mergem pe acest drum este izvorâtă din fericirea că în sfârșit am reușit să facem împreună ceea ce ne place, precum și din rezultatele pe care le avem și satisfacția clienților noștri. Toate acestea ne arată că suntem pe drumul cel bun.
Cum măsori starea de sănătate a afacerii tale?
Deocamdată măsor sănătatea afacerii noastre prin satisfacția pe care ne-o oferă zi după zi, aceea de a avea privilegiul de a face ceea ce ne împlinește și ne face fericiți.Ce faci pentru sănătatea și prosperitatea afacerii tale?
Învăț - în fiecare zi. Uneori mai mult, alteori mai puțin, după cum se poate. Din cursuri, cărți, articole și webinarii, precum și din propria noastră experiență, care este un izvor nesecat de informații valoroase. Apoi aplic, fiindcă doar așa pot da o valoare reală informațiilor obținute.Dacă am putea povesti la o cafea despre nașterea și creșterea afacerii tale ce ai vrea să îmi povestești?
Îmi aduc aminte cu drag de primele discuții pe care le-am avut cu Alex referitor la deschiderea unei afaceri. Suna atât de bine să facem ceva pe cont propriu... Momentul decisiv a fost acum câțiva ani, într-o seară de Halloween, când am decis să începem. Eu renunțasem deja la job și nu mai îmi doream să îmi spună altcineva ce să fac și ce nu, așa că soluția aceasta părea ideală. Zis și făcut: am început eu, ca PFA, cu decorațiuni și ornamente.Puțin mai târziu, dintr-o fericită sincronicitate, Alex a găsit un curs de tâmplărie, pe care a dorit să îl urmeze. Bineînțeles, am fost de acord. Și așa a început practic Trua. Cu acel curs de specializare, urmat de multe alte zile, săptămâni, luni, petrecute la workshopuri practice sau în fața calculatorului, a cărților și a articolelor de specialitate, toate având ca scop perfecționarea noastră în domeniu. Între timp a renunțat și Alex la jobul pe care îl avea, și eu la PFA, iar de atunci ne dedicăm timpul exclusiv către Trua Transylvania: în mare eu pe partea de administrare iar el pe partea de execuție.
Cât este de sănătoasă din punct de vedere financiar este compania pe care o conduci? Ai urmărit vreodată indicatorii finaciari? Dacă da, care?
Consider Trua ca fiind o afacere sănătoasă din punct de vedere financiar, deoarece crește frumos.Fiind însă o afacere tânără, de care ne ocupăm momentan doar eu cu soțul, pentru a o ridica într-o manieră stabilă, este necesar să punem în primul rând accentul pe nevoile de bază și pe aspectele care țin de siguranță și calitate.
Urmărirea indicatorilor financiari este însă în plan și va fi precedată de o aprofundare a studiului referitor la aceștia. Realizez faptul că sunt foarte importanți și cu adevărat necesari dezvoltării armonioase a oricărei afaceri.
Cum vezi omul din spatele afacerii? Cum ar trebui sa fie el?
În primul rând, integru. Apoi inteligent și dedicat.De ce integru? Pentru că de acolo pleacă multe aspecte esențiale pentru dezvoltarea durabilă a oricărei firme: respectul pentru produse, pentru clienți, respectul de sine, asumarea responsabilității, corectitudinea, respectarea standardelor etc.
De ce inteligent? Pentru că orice antreprenor are nevoie de cunoștințe pluridisciplinare pentru a putea gestiona, pe termen lung, o afacere profitabilă: are nevoie de cunoștințe tehnice și administrative deopotrivă, de cunoștințe financiare, de marketing, de psihologie și multe altele...
De ce dedicat? Pentru că o afacere se clădește în timp, iar dacă nu faci ceea îți place cu adevărat susținerea și creșterea ei pot deveni poveri greu de dus...
Ce îți sugerează ție hashtagul #LunaRoz?
#lunaroz îmi sugerează o campanie de informare pentru prevenirea cancerului de sân.”Luna roz” este în acest caz luna octombrie, data de 1 octombrie fiind ziua mondială a luptei împotriva cancerului de sân.
Ai fost vreodată bolnavă? Cum ai administrat activitatea firmei atunci?
Da, însă din fericire până acum nu a fost vorba de nimic grav, astfel încât am putut gestiona, chiar dacă ”pe modul de avarie”, activitățile firmei. M-am ocupat doar de lucrurile esențiale, care nu puteau fi amânate, pe restul lăsându-le deoparte, ”pentru zile mai bune”.În momentele în care nu am putut însă lucra, fie că a fost vorba de mine sau de Alex, de un caz de boală sau de o problemă de natură personală, am discutat cinstit cu clienții noștri și am găsit înțelegere. Bineînțeles, și noi o oferim la rândul nostru.
Totodată, dată fiind natura muncii prestate de noi, multe dintre operațiile efectuate au un grad de periculozitate destul de ridicat, impunând astfel o atenție sporită. Și cum siguranța e pe primul plan, nu e ok să le realizăm pe acestea decât în condiții de deplinătate a capacităților fizice și mentale.
Ce faci pentru sănătatea ta fizică?
Pentru sănătatea fizică încerc pe cât posibil să păstrez o dietă cât se poate de echilibrată și să mă hidratez corespunzător.În plus, mă străduiesc să mențin și un minim de sport, și deși știu că ideal ar fi mai mult, încerc să acord zilnic măcar 10 minute pentru mișcări de bază, efectuate susținut.
Ce faci pentru sănătatea ta mintală?
Pentru sănătatea mentală citesc cât de mult se poate, cu precădere cărți și articole de dezvoltare personală, însă și beletristică, în scop de relaxare. Din când în când practic meditația, fiind un mijloc excelent de a liniști mintea după o zi mai tumultuoasă.Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi modul în care ai grijă de sănătatea ta?
Citesc cu precădere cărți de dezvoltare personală, spiritualitate și mitologie, însă îmi place mult și literatura fantasy...Da, pot recomanda chiar două cărți, ambele schimbându-mi modul în care văd viața și sănătatea mentală cu precădere:
* Meik Wiking - Mica enciclopedia Hygge - o carte simplă și totodată fantastic de relaxantă, care prezintă un stil de viață accesibil oricui
* Jean Shinoda Bolen - Goddesses in Everywoman - o carte extraordinară despre arhetipuri feminine, pe care nu am găsit-o din păcate în limba română, însă pe care o recomand cu tot dragul
Te relaxezi în familie sau în afacere?
În cazul meu familia se întrepătrunde cu afacerea, ceea ce eu consider a fi un lucru bun. Însă pentru mine cea mai importantă rămâne familia și cele mai frumoase clipe de relaxare sunt cele petrecute seara, la un film bun, un ceai cald sau chiar un pahar cu vin.Dacă ai putea să schimbi ceva la tine, ce ai schimba?
Suntem în continuă schimbare zi după zi și e important ca în fiecare clipă a vieții să devenim mai buni, mai înțelepți... Astfel, nu aș face nicio schimbare imediată sau radicală: felul meu de fi m-a adus în punctul actual al vieții și sunt recunoscătoare pentru asta. Însă lucrez pentru a deveni ceva mai optimistă și mai perseverentă, deoarece cred că o îmbunătățire a acestor aspecte m-ar ajuta să devin mai fericită și mai dedicată.Știm că viața de antreprenoare și cea de familie este plină de suișuri și coborâșuri. Ce sfat ai da unei tinere antreprenor la început de drum?
În primul rând, aș sfătui-o să facă neapărat ceea ce îi place, pentru ca timpul lung petrecut pentru creșterea afacerii la început de drum să nu îi ia din bucuria de a fi.Apoi i-aș spune să învețe continuu și să fie cât de perseverentă se poate, fiindcă, deși nu e ușor, poate fi cu adevărat frumos.