TRUA Transylvania este despre lucrări de tâmplărie în lemn masiv, preponderent despre scări pe structură din lemn, trepte pentru structuri metalice și placări ale scărilor din beton. Pe lângă acestea realizăm și obiecte de mobilier, panouri riflate, uși glisante de tip ”barn-door”, decorațiuni și multe altele.
Îmbinarea siguranței în exploatare cu un aspect estetic de top este prioritatea noastră și ne mândrim pe lângă asta cu sentimentul acela plăcut, de ”acasă”, pe care îl evocă lucrările noastre. Ce e drept, se datorează în principal lemnului, un material extraordinar și versatil, care îmbină într-un mod cu totul special fericirea confortului de acasă cu practicalitatea unui lucru solid și trainic.
Ne-ar face plăcere să ne spui câteva cuvinte despre omul din spatele afacerii. Cine ești și de ce ai devenit antreprenoare?
Mă numesc Irina Grădinaru și sunt de profesie inginer. Îmi place lemnul și îmi place toamna. Îmi place libertatea de a putea face lucrurile în stilul propriu familiei noastre și îmi place faptul că ceea ce lucrăm e mai mult decât o simplă afacere: e un mod de viață care ne reprezintă întru totul. Toate acestea sunt motive pentru care am ales să devin antreprenor și mă bucur de asta.Ce s-a schimbat în modul tău de gândire de când ești antreprenoare?
De când suntem pe cont propriu gândesc mai complex, mai multilateral, să îi spun așa, fiindcă nu mai e suficient să văd doar partea, ci e absolut necesar să văd și întregul. Toate domeniile conexe împletite într-o singură afacere ajută mult la dezvoltarea propriei persoane, iar cum îmi place să învăț în permanență lucruri noi, antreprenoriatul e cu siguranță un loc potrivit pentru asta.Anii pandemiei au fost grei pentru afacerea ta? Ce ai învățat din această perioadă?
Au fost. Ca pentru toată lumea. Însă am învățat împreună să nu renunțăm, să ne adaptăm, să creștem și să găsim soluții noi. Nu e simplu și de cele mai multe ori nu e nici rapid, însă partea bună este că se poate iar rezultatele obținute astfel sunt foarte valoroase.Te-ai gândit să te reinventezi, să schimbi ceva în afacerea ta?
Da, suntem chiar în plin proces de reinventare a imaginii firmei noastre. Chiar în perioada aceasta lucrez la revizuirea site-ului nostru, pentru a-i oferi un aer mai simplu, mai intuitiv, mai modern. Și deși e ceva de lucru, rezultatele sunt foarte bune și sunt foarte mulțumită de schimbare.Dacă ai putea să presari puțin "praf de zână" peste afacerea ta ce minune ai vrea să produci?
Aș presăra puțin (mai mult) ”praf auriu”, pentru a putea implementa mai repede schimbările dorite pentru dezvoltare. Ele sunt în curs oricum, însă cred că mi-ar plăcea să le văd gata într-un timp mai scurt.Ce valori te ghidează în afacerea ta?
Seriozitatea. Responsabilitatea. Dezvoltarea continuă.Te-au ghidat aceste valori în relația cu clienții sau colaboratorii tăi?
Da, în permanență.Seriozitatea e foarte importantă, fiindcă e esențial pentru crearea unei legături de încredere reală să facem exact ceea ce spunem că facem, iar în cazul în care intervine ceva, să anunțăm și să găsim soluții concrete.
Responsabilitatea ne ghidează și ea în permanență: lucrăm cu colaboratori experimentați și oferim garanții reale pentru lucrările executate.
Dezvoltarea continuă ne ajută și pe noi și pe clienții noștri, deoarece ne place să ne asigurăm că fiecare lucrare e cea mai bună versiune a acesteia pe care o putem realiza în acel moment.
Ce faci pentru dezvoltarea ta personală?
Citesc. Destul de mult chiar, atunci când îmi permite programul.În plus, încerc să îmi respect timpul liber cât de mult pot, fiindcă și liniștea mentală și timpul de calitate petrecut în familie țin tot de o dezvoltare personală armonioasă.
Crezi ca e important să te educi mereu? De ce?
Da, 100 %, pentru dezvoltarea personală și dezvoltarea profesională deopotrivă. Consider că pentru a fi în permanență cea mai bună versiune a noastră e necesar să evoluăm constant, prin diverse forme de învățare a unor informații și deprinderi noi.Urmezi cursuri de perfecționare? Online sau offline?
Da, urmez cursuri, atunci când e necesar sau atunci când cred că ajută: cursuri de specializare, de perfecționare, wokshop-uri, tutoriale etc.Eu le prefer online, fiindcă îmi e mult mai ușor să îmi organizez timpul așa, iar atunci când se poate le prefer gata înregistrate, nu live, din același motiv.
Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi afacerile?
Citesc în mare cărți de spiritualitate, dezvoltare personală, psihologie, literatură fantasy.Iar o carte care mi-a schimbat perspectiva de a privi afacerile este, într-un mod ne-tradițional: Meik Wiking - The Art of Making Memories. E o carte bună atât pentru planul personal cât și pentru cel profesional și e ideală pentru cei ca noi, a căror afacere e un stil de viață.
Cum te relaxezi?
Mă relaxez citind, realizând conspecte sau urmărind câte un film alături de soțul meu.Îmi place și să stau afară, în aer liber și înconjurată de verdeață, cu o limonadă sau o bere rece, după caz.
Ce te amuză și ce te întristrează?
Mă amuză comediile mai vechi, genul celor de prin anii 2000.Mă întristează nedreptatea, în toate formele ei.
Dacă ai putea să schimbi ceva la tine, ce ai schimba?
Nimic, drept să spun, și nu din aroganță, ci din faptul că exact felul meu de a fi m-a adus în acest punct, în felul în care sunt acum. Și e perfect ok așa.Ai simțit vreodată nevoia să te reinventezi? Dacă da, ce ai făcut pentru a te reinventa?
Da, de mai multe ori, ca majoritatea oamenilor, de altfel...De cele mai multe ori, am îmbrățișat schimbarea prin gesturi comune: ori m-am tuns, ori mi-am vopsit părul, ori pur și simplu am rotit mobilierul prin casă...
Însă exemplul relevant a fost chiar intrarea în lumea antreprenoriatului, când m-am reinventat cu curaj, renunțând la un loc de muncă ce nu îmi mai aducea nicio mulțumire și am dat o șansă dezvoltării pe cont propriu, în familie.