The Betterist are ca scop adresarea nevoii punctuale a fiecărui client. Fie că acest lucru se realizează prin psihoterapie, coaching în carieră sau traininguri de grup, la finalul întâlnirilor ce contează este ca persoana să simtă că a fost înțeleasă, ascultată și susținută.
Cum ai pornit pe drumul antreprenoriatului?
A fost un parcurs lin și treptat. Am început ca trainer în corporație. Am făcut asta 8 ani. Am fost și Manager de Training. Și am simțit la un moment dat că participanții la sesiunile mele au uneori anumite blocaje pe care mi-ar plăcea să le adresez însă nu am cunoștințele s-o fac.Așa că mi-am luat certificarea de coach în carieră. Și, ghici ce? S-a întâmplat iarăși :P. Clienții din coaching aveau anumite blocaje ce țineau de personal, de familie, de anumite potențiale traume. Acela a fost momentul în care am zis „acu' e-acu'”. M-am apucat de formarea în psihoterapie. A fost cel mai mișto parcurs și cel mai potrivit pentru mine.
Firma am deschis-o la scurt timp după ce mi-am luat certificarea de coach. Cea mai bună decizie 🙂
Ești singurul asociat în compania ta?
DaDacă ai o afacere împreună cu soțul sau iubitul tău, ne spui cum reușiți să vă detașati de afacere?
Împărțim aceeași firmă dar coduri CAEN diferite. Activitățile noastre se întrepătrund doar atunci când am eu nevoie de vizualuri, filmări, poze, editări etc. El se ocupă de editare foto și video.Iubești ceea ce faci?
DA. Din tot sufletul.Cum faci să iubești mereu ceea ce reprezintă afacerea ta?
Am urmărit la un moment dat un clip TED (din păcate îl caut de atunci și nu-l mai găsesc) în care tipa, career coach și ea, spunea așa:„să fiu în armată era pasiunea mea. Să fiu coach în carieră este cine sunt eu”.
M-am regăsit teribil. Nu pot să nu iubesc ceea ce sunt eu. Și eu asta sunt: trainer, coach, psihoterapeut.
Ai un brand personal sau un brand al afacerii?
Brandul meu, atât de firmă cât și cel personal, se traduce destul de simplu în două cuvinte: „îmi pasă”. Simplu și cuprinzător. De mai mult nici nu simt că ar fi nevoia.Care e povestea pe care brandul tău o spune clienților?
A fost o dată ca niciodată o fată cu părul lung. O fată care, în urma unor respingeri din copilărie, și-a dorit să fie populară în liceu. Nu conta foarte mult cum. Doar să fie.Anii au trecut și la maturitate și-a dat seama cum. O persoană caldă, încurajatoare, care înțelege și susține.
Care te ajută să fii cea mai bună variantă a ta. Un Betterist.
Ai simțit vreodată că nu comunici cu suflet ci rece și impersonal?
Da, de mai multe ori. Și m-am întrebat atunci: oare ce mi-ar plăcea mie să citesc dacă aș intra pe o astfel de pagină? Bineînțeles mai am multe de învățat. Dar aceasta schimbare de perspectivă m-a ajutat.Crezi că e important să comunici eficient, să pui puțină iubire în vorbele adresate clienților tăi?
Oh, da. Mai ales în meseria mea. Oamenii au mare nevoie să se simtă iubiți, validați, apreciați. Iar lucrul acesta făcut în mod sincer, autentic.E o meserie ce în fiecare zi mă ajută și mă face să văd ce este mai bun în oameni și nu mă lasă să uit că nimeni, niciodată nu se trezește dimineața gândindu-se „wow, abia aștept s-o dau în bară azi cu tot!”.
Care crezi că este diferența dintre antreprenoriatul feminin și cel masculin?
Hmmmm.. recunosc că nu mi-am pus foarte mult această problemă. Cum se vede de la mine este doar din perspectiva meseriilor. Am observat că tendința majoritară (DAR nu exclusivistă) este ca bărbații să meargă spre domenii tehnice în antreprenoriat iar femeile către cele umaniste.Așa cum spuneam însă, nu este o generalizare. Profii mei cei mai buni de la formarea în terapie sunt bărbați.
Cât de flexibilă și adaptabilă ești?
Oh, foarte. După ce în primă fază de producere a unei schimbări fac un tantrum de copil, într-o oră sunt prima care găsește soluții, își ajustează programul, organizează tot ce trebuie și face să fie bine :D. Probabil și d-aia n-am prea mult timp :P.Suntem în luna iubirii și iubim și oameni și afaceri. Cum sărbătorești iubirea în familie?
Pentru mine luna iubirii e în fiecare lună. Încerc mereu să fiu conștientă și recunoscătoare pentru tot ce-mi oferă familia mea, să fiu cât mai prezentă pentru și cu ei, răbdătoare, înțelegătoare și atentă.Sunt fana lui Valentine's Day în fiecare zi 🙂
Ce provocări îți aduce 2024?
Cred că timpul e cea mai mare provocare. Îmi doresc să fac o droaie de proiecte, să particip la toate întâlnirile de networking, să fiu prezentă în toate comunitățile. Însă sunt conștientă că într-un fel sau altul trebuie să-mi aleg bătăliile.Care sunt proiectele tale de viitor?
Am început două proiecte tare dragi mie:- La ceas de seară - povești, întâmplări, studii de caz din psihoterapie
- The Betterists - Interviuri cu oameni de carieră: o serie de podcasturi cu oameni care au început de jos și care au construit ceva de care acum sunt mândri.
Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte pe care ai citit-o recent?
Irvin Yalom - Călăul Dragostei. Și în general toate cărțile lui Yalom.Iar ca beletristică sunt o fană incurabilă a lui Haruki Murakami.