Ciucea185 a luat naștere din dorința de a beneficia cât mai mulți oameni de bucuria traiului în natură. Am creat astfel o locație unică, unde pentru câteva zile poți uita de aglomerația orașelor.
Cum ai pornit pe drumul antreprenoriatului?
Totul a început în plină pandemie. Când școlile s-au închis, ne-am mutat la țară, la bunici. Simțindu-ne recunoscători pentru oaza noastră de fericire, am decis că nu ar strica să împărțim și cu alții locația noastră. Aici nu aveai nevoie de mască, puteai umbla desculț prin iarbă, puteai să te bălăcești sau să pescuiești în lacul din curte sau în râul care mărginește proprietatea. Cu alte cuvinte, trăiai liber.Ești singurul asociat în compania ta?
Este o mică afacere de familie. Ne-am ocupat împreună de tot ceea ce înseamnă acest loc și o facem în continuare. Chiar și băiețeii noștri au rolul lor.Dacă ai o afacere împreună cu soțul sau iubitul tău, ne spui cum reușiți să vă detașati de afacere?
Este într-adevăr greu să te rupi de problemele și provocările care apar, dar munca împreună aduce și avantaje. Îl înțelegi altfel pe cel de lângă tine, pentru că problemele lui sunt și ale tale. Timpul liber e pentru amândoi cam același și atunci putem profita și noi de tot ceea ce înseamnă locul pe care l-am creat: alergăm împreună, pescuim, ne bălăcim , facem planuri. Pe bună dreptate că este necesar un efort conștient pentru a te detașa, dar părerea mea este că merită.Iubești ceea ce faci?
O astfel de activitate poate funcționa doar cu iubire. În primul rând iubim locul, pentru că exista și era locul nostru de suflet încă dinainte de a primi oaspeți. Un alt aspect important este că iubim să vedem că oamenii care vin, se simt bine la noi. Asta ne dă forța de a continua.Cum faci să iubești mereu ceea ce reprezintă afacerea ta?
Pe de o parte sunt o persoană creativă și am norocul să îmi pot manifesta creativitatea și în această activitate. Pe de altă parte iubesc oamenii și mă gândesc de fiecare dată cu drag la ce aș mai putea face pentru ca oaspeții să se simtă bine când vin la noi.Prin urmare, ceea ce mă face fericită , coincide cu munca pe care o desfășor, iar atunci când faci lucrurile cu drag, sper că se simte.🙂
Ai un brand personal sau un brand al afacerii?
Având în vedere că e o mică afacere de familie, nu poate să fie vorba de un brand.Care e povestea pe care brandul tău o spune clienților?
Deși nu e vorba de un brand , există o poveste. Din păcate oamenii se bucură tot mai puțin de lucrurile simple , care aduc beneficii reale minții, trupului și sufletului : să inspiri aerul proaspăt al dimineții, să te plimbi desculț prin iarbă, să privești forma norilor, să simți răcoarea râului într-o zi toridă de vară, să observi păsări și insecte în mediul lor natural, să simți mirosul câmpului... Toate acestea sunt lucruri atât de naturale și totuși străine pentru tot mai mulți dintre noi.Copiii noștri spre exemplu au învățat foarte multe lucuri petrecând timp în natură (nu toate sălile de clasă au 4 pereți) și mi se pare tristă direcția înspre care se îndreaptă copilăria de azi. Prin urmare, povestea e simplă. Mai luați câte o pauză sănătoasă. Noi vă oferim cadrul perfect pentru asta.🙂
Ai simțit vreodată că nu comunici cu suflet ci rece și impersonal?
Nu cred că e în firea mea să fac asta. Poate din contră, uneori îmi fac griji că vorbesc cu prea mult patos și implicare, dar asta tot din cauză că iubesc ceea ce fac.Crezi că e important să comunici eficient, să pui puțină iubire în vorbele adresate clienților tăi?
Cred că e foarte important ca oaspeții/clienții să se simtă apreciați, dar să nu se ajungă la o lingușeală care nu e naturală. La fel de important este să te poți adapta la fiecare client în parte: unii sunt mai puțin vorbăreți/ sociabili și atunci e necesar să respecți asta.Eu vreau să cred că iubirea se simte dincolo de cuvinte .
Care crezi că este diferența dintre antreprenoriatul feminin și cel masculin?
Poate nu e general valabil, însă sunt de părere că antreprenoriatul masculin este dominat de pragmatism, iar cel feminin aduce latura sensibilă, idealistă.La fel ca în viață și în afaceri e posibil să ne manifestăm diferit iubirea. Asta nu înseamnă că iubim mai puțin, doar că o facem pe altă limbă.
E important să ne completăm și să învățăm să dozăm corect pragmatismul și idealismul.
Cât de flexibilă și adaptabilă ești?
Experiența te învață să te adaptezi. Deși sunt o persoană foarte flexibilă, am învățat că nu se poate fără reguli și limite clare. Asta ajută ambele părți implicate să aibă o colaborare optimă.Suntem în luna iubirii și iubim și oameni și afaceri. Cum sărbătorești iubirea în familie?
Poate sună a clișeu, dar vreau să cred că iubirea nu are nevoie de o zi specială pentru a fi sărbătorită. În rutina zilnică, e greu să vezi lucrurile așa, dar cu puțină "conștiență", nu e imposibil.Recunoștința pentru faptul că cineva se gândește la tine în fiecare zi te impulsionează să dăruiești persoanei iubite un zâmbet, un sărut, o îmbrățișare. Cred că astfel de gesturi zilnice valorează mai mult decât un cadou special într-o zi prestabilită.
Ce provocări îți aduce 2024?
Sper să fim noi cei care ne lansăm provocări și să nu ne mai surprindă viața, să nu fim forțați de împrejurări.Care sunt proiectele tale de viitor?
Proiectele mele de viitor pleacă tot de la această mică afacere și de la pasiunea mea pentru artă ,mișcare, pentru un trai sănătos/fericit. Mi-ar plăcea să duc cât mai mult acest loc în zona de retreaturi, de tabere, de evenimente pentru trup și suflet.Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte pe care ai citit-o recent?
Ultima carte citită a fost ORBI (Petronela Rotar).În rest combin beletristica cu cărți de dezvoltare personală. Acestea din urmă sunt foarte multe pe piață, astfel că în funcție de curiozitate și nevoi, aveți de unde alege.
Mai am începute Psihologia Culorilor ( Karen Haller) și Teodora ( David Potter).
Mai multe despre mine
Nu am o afacere adaugată