Textile cu personalitate sau, altfel spus, în atelierul Lia’s Boutique se lucrează pe comandă după dorințele și dimensiunile dorite de client.
Din gama Home & Deco acoperim cam toată gama de produse: lenjerii pentru pat și pătuțuri, perdele, draperii, perne decorative, articole textile decorative, etc.
În materie de ținute vestimentare, avem propria colecție de „Haine lejere” la care se adaugă piese unicate și ținute realizate pe comandă. Nu uităm și de ateliere.
Cele pentru copii le realizăm de mai bine de 6 ani. La evenimente în școli sau grădinițe.
Pentru doamne am conceput începând de anul acesta ateliere de croitorie în care scopul este de a petrece timp alături de alte doamne dar și de a meșterii un produs cu care fiecare va pleca acasă.
Ce visai să te faci când erai mică?
"Polițistă"Când ai simțit pentru prima dată că prinzi aripi, că ești încurajată, că poți deveni ce vrei tu să devii?
Nu am simțit niciodată, nu am fost încurajată să îmi urmez visul. Ba mai mult decât atât am fost „certată” că nu urmez calea care trebuie.Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?
Cu pași mici, în timp ce lucram full-time în alt domeniu, am construit treptat începând de la zero, pas cu pas, treaptă cu treaptă, ocupându-mă singură de toate aspectele: acte, foto, site, comenzi, producție, publicitate, evenimente etc. Toate au trecut prin mâinile și mintea mea. Momente de ezitare încă mai am. Sunt perioade și perioade.Dacă afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?
Eu chiar cred că este o poveste. O poveste în care se regăsesc cu siguranță multe femei antreprenor. Îmi vine adesea în minte povestea celor 12 lebede (poate și din cauza domeniului meu). Mă regăsesc în multe personaje, care sunt perseverente, continuă chiar dacă nu se întrezărește nicio rază de soare, mai poate un pic când simte că nu mai poate, visează noaptea și a doua zi pune în aplicare în atelier, creație, culoare, veselie și multe obstacole sau provocări, cum le mai alint eu 😊Cum te simți ca antreprenoare în România?
Cum am spus și mai sus, cu multe provocări. Ceea ce mă doare cel mai tare este lipsa de susținere din partea comunității, a apropiaților. Nu suntem ca afară, unde există un cult al cumpărării de la cei din jurul tău, de la micile afaceri care clar pun mult mai multă atenție și dedicare în raport cu liniile mari de producție. Abia apoi aș adăuga schimbările legislative și impunerile pentru micii antreprenori care nu de puține ori îi determină să-și închidă afacerile.Cum te-au afectat modificările fiscale din anul 2024?
Oooo, am și plâns, că doar sunt femeie și când vezi că la povara pe care o duci cu greu se mai adaugă altele, ai toate șansele să o iei razna.O întreagă telenovelă a fost e-factura. Pe scurt, eu cred că am reușit să fac toate greșelile posibile începând cu semnătura electronică și terminând cu înregistrarea SPV. Nu am ratat nimic. Am ținut-o numai în erori de înregistrare și alte greșeli care au activat toți demonii din mine, chiar și pe aceia pe care nu știam că îi am ☹
Care este criteriul pe care îți alegi furnizorii?
Seriozitatea este cel mai important criteriu. Am cam aceiași furnizori de la începerea activității. Au mai fost și alții pe parcurs dar pentru că au făcut rabat de la calitate, termene de livrare sau mi-au încurcat comenzile de prea multe ori, am renunțat la ei.Când alegi producătorii locali?
La mine au prioritate mereu, doar că în domeniul meu este foarte mică nișa de producători locali, de materii prime sau utilaje. Pentru alte servicii conexe sau materiale auxiliare am numai producători locali 😊Crezi că poti presăra puțină „magie” în cafea ca să poți merge mai departe în fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce înseamnă aceasta „magie” pentru tine?
Fac magie aproape în fiecare zi. Zâmbetul este magia mea. Chiar dacă poate uneori plec fără el de acasă, îl găsesc pe drum. Îl caut și nu intru fără el în atelier. Uneori nu e suficient și atunci plusez cu o îmbrățișare. Colegele mele nu trăiesc într-o bulă roz și atunci consider că este datoria mea să susțin și să creez un mediu plăcut de lucru.Când e tare, tare greu (din orice punct de vedere) pun căștile pe urechi și dau muzica la maxim. Pfoai, e medicament pentru mine. Dacă îmi vine să dansez, o și fac, chiar dacă sunt pe stradă (nu văd și nu aud nimic din ce zice lumea), dacă sunt în mașină, vibrează caroseria și mă distrez cum se uită lumea de afară 😊
Ce sfat poți să le dai femeilor care doresc să-și deschidă propria afacere?
Eiii, aici iar ar fi multe de povestit. Și pro și contra. Dar ca să fiu cât mai scurtă, pot spune cam așa: Analizează bine bine ce vrei să faci. Să nu fie doar un impuls de moment, să știi clar cui te adresezi, să știi că poți face asta full time și nu pentru o perioadă scurtă de timp. Analizează piața și nișa pe care vrei să intri și poate cel mai important, care sunt cunoștințele tale în domeniul acela, nu doar pentru că ai văzut la altcineva că „îi merge”.Care sunt proiectele tale de viitor?
Pe termen scurt dezvoltarea atelierelor pentru femei. Motivul - ducem copiii la tot felul de activități, dar noi femeile ce facem pentru noi, cum ne relaxăm, unde și cum mai socializăm despre nimicuri sau despre împărtășiri care au nevoie să fie auzite.Pe termen lung un showroom cu aspect de cafenea sau loc de întâlnire pentru doamne 😊