
Sunt Femeie, Mamă, Project Manager
Ce visai să te faci când erai mică?
M-am visat făcând mai multe, însă cel mai clar vis pe care mi-l amintesc, și care m-a ținut mult timp, a fost să fiu într-un rol de coordonator care organizează alți oameni, își pune semnătura pe acte, descurcă ițele atunci când lucrurile devin prea complicate.Îmi amintesc atât de clar cum canapeaua din sufragerie era mașina mea, și eu mă deplasam între birouri ca să rezolv probleme. Aveam un laptop făcut de mine din carton, după model din revistele de modă ale mamei. Mergeam cu laptopul meu la birou, scriam documente importante, verificam altele, dădeam indicații, semnam și plecam.
Dacă afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?
A fost odată o femeie puternică și conștiincioasă, care lucra în IT, ca Product Owner, și Project Manager. Îi plăcea foarte mult jobul ei și era foarte bună și implicată în ceea ce făcea.Îi plăcea să fie și profesionist, și mamă, și soție, și femeie.
Își dorea ca în toate aceste roluri să fie cât mai perfectă, așa că nu accepta să facă prea multe greșeli. Știa că este puternică, așa că a făcut totul fără să se plângă prea mult.
Până în punctul în care a obosit!
Și a început să se simtă tot mai singură și cu tot mai multe responsabilități, care nu erau toate ale ei.
Într-o zi, după ce ea dăduse totul și a simțit că nu este văzută și apreciată, și-a dat seama că nu-i face nimeni statuie, și că deși ea mai poate, nu mai vrea să fie acolo și să facă lucrurile la fel!
Așa că și-a dat demisia!
Și a trăit fericită până la adânci bătrâneți!
Sfârșit!
…
Bine, bine, nu chiar.
A fost puțin mai complicat de atât, și încă nu a ajuns la bătrânețe.
Dar s-a regăsit pe ea însăși și un nou drum profesional care îi permite să trăiască în ritmul ei liber.
Și odată ce s-a regăsit pe ea, a făcut reverse engineering la drumul pe care l-a parcurs.
A scris apoi povestea ei, ca să inspire și alte femei să stea față în față cu ele, și să trăiască în ritmul lor liber.
Astăzi păstrează etichetele pe care le-a câștigat de-a lungul timpului, prin muncă și experiență, de Team Lead, Project Manager, Product Owner.
Și își adaugă și unele noi: Autor al cărții “Față în față cu mine” și Susținător al Sănătății Mentale și Emoționale.
Din toate aceste roluri îmbinate armonios, vorbește despre experiența ei, organizează evenimente de conectare, și se ocupă de toate aspectele afacerii ei.
Acum se simte împlinită zi de zi.
Crezi că poti presăra puțină „magie” în cafea ca să poți merge mai departe în fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce înseamnă aceasta „magie” pentru tine?
Magia ca să nu mă pierd în birocrație este informarea corectă și respectarea legislației, chiar și atunci când nu îmi convine.Apoi în ceea ce privește drumul ales de mine magia este libertatea de a încerca ideile pe care le am.
Ce sfat poți să le dai femeilor care doresc să-și deschidă propria afacere?
Să nu se blocheze în birocrație înainte să își exploreze visul.Să viseze imposibilul, si să îl împartă în bucăți mai mici, tot mai posibile.
Apoi, după ce le este clar visul, cum arată el la potențialul lor maxim, fără nici o restricție, să se informeze foarte bine legat de ce și cum se poate face.
Și să aibă o sursă de venit care să le permită să viseze, ca să o poată face fără presiune prea mare legată de “Ce se întâmplă dacă nu îmi iese?”
Care sunt proiectele tale de viitor?
Primul proiect este să duc cartea mea “Față în față cu mine” în librării. Asta este o provocare, pentru ca sunt autor independent și librăriile în general preferată editurile. Însă asta nu mă sperie. Am rezolvat probleme mai complicate de atât.Am în plan să creez cât mai multe contexte în care lumea să mă cunoască, așa cum sunt eu și ce pot să ofer.
De exemplu: vreau să organizez cât mai multe expoziții de artă, cu ilustrațiile pe care le are cartea “Față în față cu mine”, cum este cea de la Centrul pentru tineret Cluj-Napoca.
Vreau să vorbesc simplu despre concepte de Sănătate Mentală și Emoțională, și să încurajez femeile să ceară sprijin de specialitate.
Recent am reluat rolul de leader al unei comunități locale de antreprenoare din Cluj, și împreună vom învăța să ne dezvoltăm afacerile și să se susținem una pe alta.
Ai devenit ceea ce îți doreai să devii când ai fost mică?
Am fost ceea ce îmi doream să fiu mică, da. Femeia de succes care rezolvă probleme și la care alții vin pentru soluții. Mi-am dovedit că pot.Doar că nu am ținut cont de limitele mele și a fost prea mult. Am permis să fie prea mult, și am avut nevoie să reevalueze totul.
Acum, cu tot ceea ce știu că pot, am ales să lucrez la viziunea mea. Și pornită pe acest drum, simt din nou că sunt împlinită, că pot orice îmi propun.
Mai multe despre mine
Nu am o afacere adaugată