Misiunea mea este să ofer inspirație, motivație și susținere celor care își doresc schimbare și evoluție în viețile lor. Fac asta în cadrul sesiunilor de lucru individuale de coaching și/sau consiliere precum și în cadrul programelor de training personalizate echipelor care doresc să sprijine conectarea și colaborarea.
Serviciile de coaching, consiliere sau training oferite vizează domenii precum:
– Dezvoltarea profesională și a carierei, promovare, schimbare, decizie;
– Leadership: managementul echipelor, autocunoaștere, self-leadership;
– Viața: stil de viață, obiceiuri;
– Learning&Development: programe personalizate pentru dezvoltarea echipelor.
Cei cărora mă adresez sunt:
– Persoane aflate în diferite etape de carieră pentru subiecte precum: asumarea responsabilităților de leadership, acomodareacu roluri noi sau căutarea de noi roluri,
– Leaderi și manageri pentru subiecte legate de managementul echipei,
– Specialisti Resurse Umane cu responsabilitati de people & career management,
– Specialiști care își propun să creeze și să livreze programe de training sau care au această activitate inclusă în rolul actual.
În ce domeniu activezi?
Training, Coaching și Consiliere pentru dezvoltare personalăCând ai deschis afacerea?
Am înființat activitatea ca PFA în 2023, însă activez de peste 20 de ani în domeniul resurse umane, dezvoltare profesională și training.Ai simțit în vreodată că trebuie să te reinventezi?
Reinventarea e o nevoie constantă conectată atât la valorile personale și profesionale cât și la etica de muncă pe care o promovez.Călătoria profesională m-a purtat prin roluri diferite, majoritatea auto-generate și apărute în compania în care am activat pe măsură ce aceasta creștea și se dezvolta.
Reinventarea a apărut și odată cu rolul de antreprenor.
A fost nevoie să schimbi modalitatea de lucru și de comunicare cu clienții pe perioda pandemiei?
Da! În perioada pandemiei am înțeles destul de rapid că pentru a comunica atât cu clienții cât și în general e nevoie să adaug competențele digitale pe lista celor necesare în munca de zi cu zi. De atunci am folosit trei platforme de comunicare, multiple instrumente de co-creere și colaborare pentru echipe, precum și chestionare on-line și aplicații de gamification.În activitatea curentă lucrez atât face-to-face cât și online.
Cum te-au afectat noile modificări fiscale din 2024?
Noile modificări fiscale s-au suprapus cu desprinderea de rolul de angajat. Astfel că au adus o dublă presiune: aceea de a înțelege fiscalitatea și obligațiile contabile pe de-o parte si aceea de a genera activitate și venituri pe de alta parte.Vezi această perioadă ca una de reinventare, de acceptare a ideilor neconvenționale?
Cel mai probabil că da. În cadrul evenimentelor la care am participat în acest an s-a vorbit mult de AI și de o a treia revoluție industrială - mai exact tehnologică.Atâta timp cât învățarea continuă este o necesitate a vieții de zi cu zi, reinventarea și acceptarea idelor neconvenționale sunt parte din realitatea pe care o trăim.
Ai acceptat cu brațele deschise ideea de noi oportunități în afaceri?
De cele mai multe ori da! Sunt un învățăcel activ și pragmatic, astfel că nevoia de creativitate și noutate se îmbină de cele mai multe ori cu dorința de rezultate concrete.Crezi că această perioadă te ajută să te dezvolți mai mult? Dacă da, cum faci acest lucru?
Dezvoltarea o văd ca fiind parte integrantă din învățarea continuă. Modalitatea care mă ajută de cele mai multe ori e cea a parteneriatelor cu comunități de specialiști. În prezent sunt membru în EMCC Romania, precum și în câteva comunități precum Women in Tech Cluj, L&D Shakers și IAF Romania.Împărtășești din cunoștințele tale de viață și business? Cum faci asta?
Pentru a împărtăși cunoștințele și experiențele personale folosesc mai multe modalități: publicarea de articole, mentorarea precum și implicarea activă în comunitățile din care fac parte.Ce înseamnă „magie în antreprenoriat” pentru tine?
Îmbinarea armonioasă între pălăriile pe care un antreprenor e nevoit să le poarte astfel încât să rămână spațiu pentru cea care îi aduce sens și semnificație.Cum îți educi clienții, angajații, partenerii de afaceri?
În cadrul fiecărei relații de colaborare punctul de pornire îl reprezintă o întâlnire de cunoaștere reciprocă, de analiză a nevoilor și de stabilire a așteptărilor. Acesta e momentul în care o parte din discuție e alocată contractului, serviciilor oferite și modului de lucru.Educarea pornește de la informații însă se încheie prin demonstrare, astfel devine important să faci ce zici, când zici și cum zici.
Ce sfat poți să le dai femeilor care au deja o afacere și e afectată de modificarile fiscale?
Sfatul oferit e cel pe care îl aplic în prezent: să accept că nu pot fi bună în toate, iar faptul că nu mă pricep la taxe, fiscalitate sau marketing nu înseamnă ca sunt nepricepută ca specialist, ci înseamnă că am nevoie de parteneriate cu specialiști în acele domenii.Contractul de barter poate fi o modalitate de a accesa servicii pentru care nu poți aloca buget.
Care sunt proiectele tale de viitor?
Proiectele de viitor sunt orientate spre coaching și consiliere în carieră precum și pentru dezvoltare personală.Ai copii? Cum le explici ce e antreprenoriatul?
Am o fiică studentă și într-o discuție recentă i-am spus că în carieră e nevoie să aleagă disconfortul pe care îl poate duce. Atât rolul de angajat cât și cel de antreprenor au o fațetă plăcută și una neplăcută, ambele vin cu griji și neliniști însă subiectul diferă.Prin urmare e nevoie să normalizăm disconfortul și să îl raportăm la limite și capabilități mai degrabă decât să dăm în idealizări de tipul angajații au venit constant iar antreprenorii fac numai ce le place.
Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte pe care ai citit-o în ultima perioadă?
Din zona dezvoltare personală recomand "Când corpul spune nu" de Gabor Mate și "Darurile imperfecțiunii" de Brene Brown.Din beletristică am citit în ultima perioadă "Simon" de Narine Abgarian și "Scene dintr-o căsătorie" de Ingmar Bergman.
Mai multe despre mine
Nu am o afacere adaugată