Povestea Dumbrăvii Minunate a Clarei, firma sub umbrela căreia apar poveștile și materialele marca Anna Noua a pornit timid, în 2018. A început cu o sală de joacă în Bârlad, orașul natal și a continuat, pe lângă sală, cu prima poveste „Aventurile domnișoarei Clarisse pe Tărâmul Emoțiilor „.
Între timp, a mai apărut un kit ce vizează dezvoltarea personală pentru copii, unic în România, denumit „Succesul e al tău”, instrument avizat de profesori universitari de psihologie, experți în coaching și dezvoltare personală.
Ce visai să te faci când erai mică?
Când eram mică voiam să fiu "doamna învățătoare", mai ales că mi-era clar că sunt un bun organizator al serbărilor pe strada noastră :), care, prin prisma faptului că era o fundătură, ne permitea să ne facem culise, scenă și să avem loc și pentru public: părinții și bunicii, care se rupeau de la ale lor și veneau să vadă "spectacolul".Apoi seara le spuneam povești copiilor și mă bucura nespus să văd că sunt ascultată. Am avut parte de acea copilărie de vis, în care totul era joacă, joacă simplă cu ce găseam prin casă, nu cu jucării dichisite și scumpe. Acelea erau puține și puse la păstrare, dar joaca noastră zilnică era încărcată de magia încrederii în imposibil.
Când ai simțit pentru prima dată că prinzi aripi, că ești încurajată, că poți deveni ce vrei tu să devii?
Crescând și fiind o elevă silitoare, am găsit natural să urmez cursurile liceului pedagogic, având norocul de a fi fost ultima serie cu 5 ani și dublă specializare: învățător- educator. Am fost susținută de părinți - de la distanță- și de bunicii paterni, în grija cărora am stat în perioada liceului. Fire curioasă, am cochetat și cu alte domenii înainte de a intra în învățământ, obținând între timp și alte diplome ce-mi atestau competențe noi, tot în sfera familiei și copiilor.Din 2007 lucrez în învățământ și nu intenționez să renunț, căci energia și bucuria copiilor sunt contagioase, iar din 2018 sunt și antreprenor "cu drepturi depline", susținută (și temperată) fiind de familie și de câteva prietene dragi :).
Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?
Viața de antreprenor este una cu surprize la tot pasul. Oricât de inventiv ai fi, oricâtă muncă ai depune și oricât de bine ai cunoaște segmentul de piață căruia te adresezi, apar mereu neprevăzute.Am avut multe momente de ezitare, dar mă sfătuiesc cu familia, cu cei care au experiență în business-uri asemănătoare, renunț când drumul pe care sunt nu merge și mă reinventez, dar nu intenționez să renunț, căci e mult prea frumos să bucuri suflete de copii ca să las totul baltă.
Dacă afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?
Dacă afacerea mea ar fi o poveste ar avea ca personaj principal o fetiță minunată, veselă, optimistă, năzbâtioasă, ocrotitoare și înțelegătoare care ar înfrunta toate provocările cu ingeniozitate și creativitate și care ar ajunge în Tărâmul Gândurilor Bune ale Copiilor, de unde nu ar mai pleca niciodată.Care este criteriul pe care îți alegi furnizorii?
Calitățile colaboratorilor mei sunt, în primul rând, profesionalismul, corectitudinea și promptitudinea. Colaborez cu persoane din afara localității, asta și datorita raportului: preț - calitate, dar dacă apar oportunități avantajoase de colaborare locală, le-aș accepta cu tot dragul.Crezi că poti presăra puțină „magie” în cafea ca să poți merge mai departe în fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce înseamnă aceasta „magie” pentru tine?
"Magia" la care mă gândesc este sănătatea - un aspect prea puțin apreciat când o ai și te simți în formă și te trezești în fiecare dimineață cu o stare de bine. Vorbesc din proprie experiență și spun că cel mai de preț lucru este să fii sănătos, apoi îți mai trebuie doar voință, disciplină și educație - 3 elemente vitale pentru antreprenorul de astăzi.Ce sfat poți să le dai femeilor care doresc să-și deschidă propria afacere?
Eu am pornit o afacere din dorința de a-mi îndeplini câteva visuri. Sfatul meu este că visurile merită trăite! (cu mica mențiune de a le documenta înainte:))Care sunt proiectele tale de viitor?
:)) Aici mă descurc cel mai bine - proiectele mele în viitor sunt de a reuși să public cât mai multe cărți pentru copii, de a studia în cele mai fine detalii tot ce ține de mediul de afaceri, de marketing, de a crește un nume frumos, recognoscibil și drag copiilor și părinților deopotrivă.Caracterizează-te în trei cuvinte. De ce le alegi?
Ambiție, creativitate, adaptabilitate.Ai devenit ceea ce îți doreai să devii când ai fost mică?
Cu siguranță da, dar mai e loc pentru ca visurile mele să crească.Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a fi, de a privi lumea afacerilor?
Acum citesc cărți despre marketing- e vital domeniul și chiar ieri am terminat o carte foarte bună scrisă de jurnalistul și copywriter-ul Florin Dumitrescu - Retorica sloganului.Momentan am lăsat beletristica deoparte și mă focusez pe creșterea businessului.