Lucrez cu oameni și echipe care țintesc performanța și împlinirea personală – mergând tocmai pe ideea că fiecare din noi reprezentăm un tot unitar și e nevoie ca toate componentele ansamblului să funcționeze optim pentru ca întregul să funcționeze optim, să obținem rezultatele dorite și să ne bucurăm de ele.
Folosesc atât sesiuni 1:1 (de coaching sau mentorare), cât și de grup (coaching/mastermind/workshop/training), căci fiecare are specificul ei și – în funcție de obiectivele clienților mei și de punctul în care se află fiecare – decidem varianta optimă.
Ariile în care acționez cel mai mult – și în care am și câștigat experiență în ultimii 20 ani: comunicare și relaționare, leadership personal și de echipă, management de echipă, recrutare-selecție-inducție, vânzări directe și management de vânzări, public speaking, mindset de succes, analiză comportamentală DISC, etc.
Cea mai mare împlinire a mea? Tocmai succesele clienților mei ;)! Tocmai de aceea, te invit să ne conectăm, să vedem în ce arie și-n ce fel îți pot fi de folos, astfel încât să-ți transformi viața și lumea și să te bucuri mai mult de fiecare clipă ;)!
Între timp, mă poți găsi și aici: https://mirelagit.johnmaxwellgroup.ro/
Cine ești și de ce ai ales să crești în rândurile antreprenoriatului feminin?
Sunt un om cu drag de oameni și de viață, care are ca pasiune centrală adăugarea de valoare (ce-i drept, nu știam să definesc asta cu ani în urmă decât ca „a mă pune în slujba binelui comun” 🙂 ) și am descoperit acum câțiva ani că pot face din asta o misiune, nu doar un job ;). Înainte de a-mi lansa propria afacere de coaching și training, am avut șansa de a pătrunde tainele intraprenoriatului - căci am activat în instituții și companii de vânzări, inclusiv în domeniul financiar, ajungând mereu în poziții de conducere, cu responsabilități diverse (de la recrutare-selecție-inducție, training, management, vânzări și dezvoltarea echipelor și proceselor, etc.). Asta mi-a dat curaj să intru în antreprenoriat, să dezvolt programe pentru clienții mei și să mă folosesc de toată experiența câștigată de-a lungul anilor pentru a-i susține pe cei care vor rezultate mai bune - personale și de echipă - prin împărtășirea lecțiilor învățate și susținerea în procesul de găsire a soluțiilor optime.Care a fost motivația pentru a porni pe drumul antreprenoriatului?
Am simțit că e nevoie de mine și în alte domenii decât cel în care lucram - am ales drumul antreprenoriatului părăsind o poziție de management din sistemul bancar - mai precis serviciul de vânzări directe al uneia din cele mai mari bănci din România. Acum, lucrez cu oameni și echipe din domenii diverse și mărturisesc că am o bucurie aparte când pot sprijini oameni să-și facă un business din pasiunea lor - indiferent că e vorba de a renunța la jobul actual sau nu. Ce-i drept, e una din pârghiile încrederii în sine, iar în țara noastră e mare nevoie să acționăm în a sprijini oamenii să-și valorifice talentele, să acționeze, să creadă că pot obține rezultatele pe care și le doresc și că e nevoie doar de un pic mai multă muncă sau de a face niște ajustări de mindset și comportament pentru asta :).Ultimii ani au fost ani grei pentru afacerea ta? Ce ai învățat din această perioadă?
2020 a fost cel mai bun an de până acum 🙂 - numai bine, că 2021 are la ce să se raporteze și să se ambiționeze să-l „bată” :)!Sunt unul din „norocoșii” pandemiei, căci am avut posibilitatea de a muta ușor activitatea în mediul online. În plus, inspirată de „mentorul meu principal” - cum îi spun eu - John Maxwell, m-am implicat în inițiativa de voluntariat „Leadership pe timp de criză”, fapt care m-a ajutat să ajung la sute de persoane ce aveau nevoie de inspirație și de motivație în această perioadă și care a fost o oportunitate extraordinară pentru a ajunge la cei care aveau cu adevărat nevoie și de a le oferi sprijin. Odată relația construită și încrederea dobândită, am putut acționa împreună și pentru celelalte obiective ale lor, astfel că am continuat colaborarea cu un număr foarte mare de persoane.
Ai urmat cursuri de antreprenoriat înainte de a începe afacerea? Dar în timp ce deja afacerea ta creștea?
Urmez cursuri de când mă știu 🙂 - ce-i drept, mi-e drag să învăț, să citesc, să aflu lucruri și de aceea absorb cu nesaț tot ce simt că-mi poate folosi pentru a adăuga valoare celor cu care lucrez.Cât de importantă e educarea continuă în mediul de business?
Păi, e foarte simplu: businessul tău nu te poate depăși niciodată pe tine pe tine - sau, cum spune John Maxwell „Tu ești pragul limitativ al afacerii tale.” - așadar, când ne oprim din a crește noi, business-ul ne va urma (chiar dacă nu pe loc, mai ales când am generat suficient avânt și, pentru o vreme, pot veni rezultate din urmă). M-aș bucura să putem conștientiza mai mulți antreprenori de acest aspect - pe mine mă „doare” când observ atitudini de autosuficiență sau de „lasă, că eu am experiență, am trecut prin perioade mai grele, știu cu ce se mănâncă business-ul”... Indiferent de experiență, avem nevoie să învățăm pentru a ne adapta schimbărilor din ce în ce mai rapide - vezi clientela, mindset, marketing, mediul online, abordarea clienților, etc. Ce a funcționat acum câțiva ani acum nu mai dă rezultate...Urmezi cursuri pentru dezvoltarea ta ca antreprenoare?
Permanent - obișnuiesc să-mi setez obiective de învățare care să mă ajute să-mi dezvolt afacerea.Consideri dezvoltarea personală importantă pentru un lider?
Așa cum am menționat mai sus, de la noi pornește totul - și cu siguranță vedem acest lucru zilnic. Dacă e să iau un sigur exemplu, aș lua mindsetul, căci indiferent de metodele folosite în afacere, proceduri, instrumente, tiparele noastre mentale - de cele mai multe ori inconștiente - ne vor conduce către a obține anumite rezultate. În plus, niciun business nu se poate dezvolta fără oameni, fără interacțiune, ori tocmai aceasta e esența leadershipului - dacă vrem succes, e necesar să lucrăm la dezvoltarea noastră zi de zi.Ești lider în afacerea ta? Ce înseamnă pentru tine să fii lider?
Clar - altfel, n-ar exista ;)!Și aici, poate că e nevoie de a face lucrurile cât mai simple: și eu am înțeles greșit foarte mult timp acest concept de leadership, până când am auzit definiția dată de John Maxwell: „Leadership is influence - nothing more, nothing less.”. Fiecare om e lider, căci fiecare influențează oameni (chiar și în familie, la job, în comunitate), însă de cele mai multe ori nu realizăm impactul pe care-l avem (pozitiv sau negativ), iar în momentul în care decidem să fim lideri într-o echipă, într-un proiect, în afacerea noastră și - cel mai important - în viața noastră, e necesar să ne asumăm crearea unui impact pozitiv, căci măsura leadershipului e dată tocmai de transformarea pe care un lider o produce acolo unde e.
Îți educi clienții? Cum?
Da, asta e munca mea 🙂 - prin tot ce fac, prin exemplele pe care le dau, prin resursele pe care le recomand (pe mulți îi „traumatizez”, căci le recomand multe cărți de citit, tocmai pentru că știu că fiecare percepem în alt fel același material și e necesar să ne luăm „ceva anume” - poate ce e important pentru mine nu e atât de relevant pentru tine, tocmai de aceea merg pe a-i învăța cum să învețe, să-și recunoască și folosesască potențialul (să nu uităm sensul lui educo,-are 🙂 ) - tocmai acesta e și rolul sesiunilor de coaching :). În plus, de fiecare dată combin metodele, tocmai pentru a mă adapta și tipurilor de personalitate (și-i învăț și pe clienții mei s-o facă, în special în workshopuri și evaluările DISC).Urmezi cursuri de perfecționare? Online sau offline?
Acum, majoritatea online, însă mărturisesc că mai „vânez” și câte unul offline ;).Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi afacerile?
O, citesc mult - e prea mic spațiul aici, iar domeniile sunt diverse. Dacă e să mă raportez strict la business și mindset, aș lua cartea lui Jim Collins - „Excelența în afaceri”, dar și „Șlefuitorul de diamante”, scrisă de Michael Roach și Christie McNally; cărțile lui Robert Kiyosaki - am început cu celebra „Tată bogat, tată sărac”, „Cele 21 de Legi supreme ale liderului” a lui John C. Maxwell (deși aș include toate cărțile lui, căci totul se leagă și doar integrând filozofia adăugării de valoare obținem succesul real), etc.Cum te relaxezi? Crezi ca e important să te și relaxezi?
Da, am aflat acum câțiva ani că e important 🙂 - ce-i drept, printr-un moment mai puțin plăcut...Citesc (citesc mult, am mai multe domenii de interes și mai multe cărți începute și citesc în funcție de scopul pe care-l am - să învăț/aflu ceva/să creez un material sau recreere și stare de bine) și dansez 🙂 . În timp, am descoperit cât de valoros e timpul personal și relaxarea și că putem fi mai productivi dacă ne alocăm acest timp ;).