Librăria mami-citeste.ro a fost lansată în luna martie 2014 și comercializează cărți pentru copii, părinți și educatori, jocuri și jucării educative, inclusiv Montessori, materiale didactice.
Cine ești și în ce crezi?
Sunt soție și mamă a două fetițe minunate de 5 ani - Irina si 9 ani - Ilinca. Iubesc dintotdeauna cărțile. În timpul vacanțelor de vară din copilărie, devoram chiar și o carte pe zi. Am fost dusă la bibliotecă de mică de către părinți, aveam acasă o bibliotecă mare pe un perete. Ador mirosul de rafturi cu cărți. Mi-am dus și eu fetițele de foarte mici în librării și la bibliotecă. Totul a venit natural.Sunt din Medgidia, am absolvit liceul teoretic din oraș, secția limbi străine, apoi am plecat la Iași unde am absolvit Facultatea de Litere. De la Iași am plecat în Franța la un master aplicat în domeniul comunicării-media. Din 2004 sunt în Bucuresti, împreună cu soțul meu, aici am urmat un master de management de proiect. În domeniul antreprenorial învăț din mers, mă documentez permanent, merg la seminarii și la cursuri, dar nu așa de des cum aș dori.
Cred în puterea educației oferite de părinți acasă copiilor lor, prin puterea exemplului, cred în magia cărților și a lecturii.
Care este super puterea ta?
Super puterea mea este, cred, sper, organizarea timpului. Cum las garda jos și nu îi dau atenție se vede!Care e afacerea ta și care a fost motivația pentru a o începe?
În 2014, fetița mai mare avea aproape 3 ani și știam din propria experiență cum este să cauți și să nu prea găsești cărți pentru copii foarte mici, la început textile, apoi cartonate, cu imagini reale, de calitate, apoi cu text scurt pe pagină; mai știam și că, din păcate, tot mai puțini părinți insuflă copiilor dragostea față de cărți și că, în tumultul vieții pe care o avem toți, adesea cărțile sunt eliminate sau reduse la cărțile obligatorii de la școală.O librărie era visul meu demult, așa că mi-am luat inima în dinți și am început să cercetez piața, să văd ce și unde se găsesșe în domeniu, care este concurența și cu ce aș putea veni eu nou. Am „desenat” proiectul librăriei 2-3 luni, apoi am început! Am renunțat la jobul full time de atunci și m-am dedicat acestei activități.
Am dorit să fie un proiect fără un model anume, dar diferit de ceea ce exista pe piața atunci și care să răspundă unei nevoi concrete a părinților: găsirea de cărți de calitate care să îi ajute să îi apropie pe copii de lectură și de cărți de foarte mici.
Cui se adresează produsele și serviciile tale?
Produsele se adresează părinților de copii de la 1 la 12-13 ani și cadrelor didactice.Cum îi bucură pe ceilalți afacerea ta?
De-a lungul acestor 6 ani, am avut bucuria să văd că mulți clienți revin de mai multe ori, îmi cer părerea înainte să comande sau dacă au nevoie de ceva anume, dar nu știu titlul.Ce s-a schimbat în modul tău de gândire de când ești antreprenoare?
Am devenit mai flexibilă.Ce s-a schimbat în modul tău de gândire de când ești mămică antreprenor?
Muuulte! Adesea, îmi schimb agenda de la birou în funcție de programul copiilor sau invers sau fac din orele de noapte zi.Care e impactul pe care îl are afacerea ta asupra comunității?
Impactul este unul pozitiv, lectura și cărțile imbogățesc viața, deschid noi orizonturi și este bine că tot mai mulți părinți înțeleg aceste avantaje.După ce valori se ghidează afacerea ta?
Dragostea față de copii și față de cărțiRespectul față de copii și etapele dezvoltării lor
Respectul față de clienți, atenția la nevoile lor
Dorința continuă de îmbunătățire a serviciilor oferite
Cum reușești să găsești un echilibru între familie, business și timp pentru tine?
Fac echipă pe plan personal, de familie cu soțul meu și astfel echilibrul există.Ce faci pentru tine? Dă-ne câteva exemple.
Citesc, mă relaxez în aer liber.Cum ți-a schimbat business-ul viața?
Mi-am dorit o activitate în care să îmi fac singură programul, în care să pot fi alături de copii, să îi văd cum cresc, dar să fiu și împlinită profesional și am găasit-o.Ce impact are activitatea ta asupra familiei și a copiilor?
Copiii au crescut alături de mine și această activitate, soțul mă susține mereu. Știu că mami lucrează la biroul de acasă și se implică și ele cand pot, explorează mereu cu interes cărțile din micul depozit, sunt foarte fericite că le au la îndemană.Cum vezi lumea copiilor noștri?
Lumea copiilor noștri este total diferită de cea în care am crescut noi, activitățile sunt diferite, deschiderea informațională este mult mai largă, dar cred că valorile au rămas aceleași: familia, educația și respectul reciproc.Ce facem pentru a-i ajuta să-și găsească calea?
Cred că suntem datori, ca părinți, să le fim alături în timp ce își croiesc drumul propriu, să le arătăm alternative, să le ascultăm preferințele și să îi lăsăm să aleagă.Nu sunt de acord cu împlinirea viselor părinților prin copii. Sunt ființe distincte de noi, au vise și idealuri diferite.