Conceptul Trua ne reflectă pasiunea pentru creație și iubirea profundă pentru natură, astfel, misiunea noastră asumată este să redefinim spațiile de locuit prin lucrări din lemn masiv, care aduc un sentiment profund de confort și bunăstare.
Ce facem, mai exact?
Oferim soluții personalizate de tâmplărie din lemn masiv, incluzând scări interioare pe structură de lemn sau metal, placări cu lemn pentru scări din beton, balustrade, riflaje, elemente de mobilier și alte lucrări de tâmplărie pentru care avem resursele și cunoștințele necesare.
Cine ești și de ce ai ales să crești în rândurile antreprenoriatului feminin?
Eu sunt Irina Grădinaru și sunt administrator al Trua Transylvania, alături de soțul meu, Alexandru. Consider că antreprenoriatul nu are gen, doar pasiune de a crește, competență, perseverență, astfel văd implicarea femeilor în acest domeniu ca un mare plus valoare, ca o echilibrare a perspectivelor și mă bucur să pot face parte din această comunitate și să cresc împreună cu ea.Care a fost motivația pentru a porni pe drumul antreprenoriatului?
Motivația mea a fost cea clasică deja: am renunțat la un job care nu-mi mai aducea satisfacție, astfel am decis că doresc să fiu propriul meu șef. Iar faptul că noi lucrăm împreună, ca familie, îmi aduce o motivație suplimentară, deoarece ne permite să petrecem mai mult timp împreună și să dezvoltăm un proiect pe care noi l-am ales și pentru care ne face plăcere să lucrăm.Ultimii ani au fost ani grei pentru afacerea ta? Ce ai învățat din această perioadă?
Da, ultimii ani au fost destul de dificili. Am avut parte de câteva schimbări, atât în plan personal, cât și profesional. Una dintre cele mai importante a fost schimbarea punctului de lucru, ceea ce ne-a ocupat o parte din timp și a necesitat ceva resurse, însă ne-am instalat cu bine în noul spațiu și continuăm să lucrăm cu drag și spor. Am învățat că lucrurile sunt perpetuu în schimbare, ceea ce e foarte ok, și chiar dacă uneori vine cu provocări, vine întotdeauna și cu lucruri bune, cu evoluție, cu dezvoltare.Ai urmat cursuri de antreprenoriat înainte de a începe afacerea? Dar în timp ce deja afacerea ta creștea?
Înainte nu, doar cursuri de management la Master, ceea ce a ajutat, însă nu e chiar același lucru. Însă ulterior, da, am urmat cursuri online și continuu acest lucru, în funcție de necesitățile afacerii și ale mele personale.Cât de importantă e educarea continuă în mediul de business?
Foarte importantă, sub toate formele ei. Fără educare continuă nu există progres efectiv, iar evoluția stagnează. Consider că putem deveni mai buni doar dacă ne educăm continuu.Urmezi cursuri pentru dezvoltarea ta ca antreprenoare?
Da, atunci când am nevoie de ele. Iar în rest studiez zilnic, însă ceva mai informal.Consideri dezvoltarea personală importantă pentru un lider?
Cu siguranță da. Nu se poate crește fără o dezvoltare personală continuă, iar nivelul afacerii nu prea poate depăși nivelul antreprenorului, astfel o consider chiar esențială.Ești lider în afacerea ta? Ce înseamnă pentru tine să fii lider?
Da și nu. Suntem parteneri cu drepturi egale în afacere, și fiind o afacere mică, lucrăm doar noi pentru ea. Astfel luăm decizii împreună, lucrăm împreună, curățăm împreună, facem de toate și ne place că e așa.Să fii lider înseamnă să inspiri – și da, ne inspirăm unul pe celălalt și creștem datorită acestui fapt.
Îți educi clienții? Cum?
Da. În general le explicăm acel ”de ce”, deoarece consider că e foarte important ca oamenii să înțeleagă de ce considerăm o variantă mai bună decât alta. De ce luăm anumite decizii, de ce recomandăm ceva specific, ce e în spate.Avem și o campanie în desfășurare, #TruAwareness se numește, și e genială după noi, multe din informațiile prezentate fiind cu adevărat valoroase, însă avem un impact scăzut cu ea momentan, deoarece am prezentat informațiile ca text, nu ca imagini, sau audio, sau video, și se pare că textul, cumva, atrage mai puțin. Avem în plan să o refacem însă, într-un format mai atractiv.
Urmezi cursuri de perfecționare? Online sau offline?
Da, doar atunci când am nevoie, și le prefer online, fiindcă îmi place flexibilitatea pe care o oferă în general varianta aceasta.Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi afacerile?
Citesc în general cărți de dezvoltare personală, iar astăzi recomand o carte de educație financiară, destul de veche la origine, însă cu un mesaj general încă foarte actual: George S. Clason - Cel mai bogat om din BabilonCum te relaxezi? Crezi ca e important să te și relaxezi?
Da, relaxarea e foarte importantă. Cred că echilibrul, în orice, e esențial pentru o funcționare bună și o viață împlinită. Ne relaxăm citind, cântând la chitară, gătind ceva bun sau pur și simplu în fața unui serial.Ce te amuză și ce te întristrează în timp ce înveți lucruri noi?
Mă amuză și mă bucură reacțiile spontane, acele momente de ”Aha!”, ce apar atunci când în sfârșit, anumite informații vin să le completeze pe cele deja existente, dar neașezate încă.Mă întristez ușor atunci când nu simt că fac un progres destul de mare, suficient de repede, însă înțeleg că ține de răbdare și lucrurile importante durează, astfel continuu oricum, și până la urmă diferența se vede.
Ce crezi despre ucenicie sau intership?
Că sunt foarte bune pentru începutul a orice, acolo unde se pretează. Consider că o bază sănătoasă se poate pune doar atunci când chiar înveți corect principiile de fundament a orice dorești să dezvolți mai departe. Ulterior e fain să inovezi peste ele, așa te și diferențiezi, însă baza tot trebuie să fie solidă și corect așezată.Ai simțit vreodată că nu ai timpul necesar pentru a învăța tot ce îți dorești?
Da, în fiecare clipă, și e perfect normal. Am învățat și să accept asta fără judecată de sine, să fac ceea ce pot, cu implicare și bucurie, apoi să dau importanță și odihnei. Și funcționează.În #LunaPamantului discutăm și despre cum ajutăm mediul înconjurător. Poți să ne spui ce faceți voi în firma voastră pentru ajuta planeta?
Mediul înconjurător e foarte important și dacă vrem ca cei care vin după noi să se poată bucura cu adevărat de el e necesar să îl protejăm, cât putem mai bine.Un concept important pentru noi e sustenabilitatea lucrărilor pe care le realizăm, astfel: alegem cu atenție materialele, astfel ca lucrările noastre să fie durabile și ușor recondiționabile, lucrăm cu furnizori serioși și implicați, încercăm să folosim la maxim materialul lemnos, pentru a reduce risipa și a-l valorifica la maxim, folosim cu precădere, pentru finish, fie produse naturale, fie produse pe bază de apă, încercăm să reducem amprenta de carbon asociată transportului prin optimizarea rutelor și colaborarea cu furnizori locali, colectăm deșeurile selectiv și le predăm înspre valorificare către firme specializate.