Întotdeauna am fost pasionată de cunoaştere. Am fost fascinată de când am început şcoală de procesul de învăţare şi ce puteai să descoperi acolo. Crescând şi înaintând în experienţă am descoperit că prima formă de cunoaştere începe cu tine şi mi-am dorit să explorez mai mult această zonă.
Mi-am dorit ca activitatea mea profesională să mă împlinească şi să îmi aducă satisfacţie şi de aceea atunci când am descoperit coachingul a fost ca o revelaţie ce m-a determinat să îmi încep aventura în antreprenoriat. Businessul meu împleteşte într-o manieră holistă coachingul, trainingul şi mindfulnessul cu pasiunea mea pentru oameni, cunoaştere şi dezvoltare, atât la nivel individual cât şi organizaţional.
Cred cu tărie în faptul că oamenii sunt cea mai importantă resursă a unei companii şi în găsirea celor mai eficiente metode de creştere a acestora, personalizate pe nevoile organizaţiei. La nivel individual consider că fiecare avem nevoie de susţinere şi sprijin în procesul nostru individual de creştere. În jurul acestei motivaţii mi-am construit businessul.
Când ai simțit pentru prima dată că prinzi aripi, că ești încurajată, că poți deveni ce vrei tu să devii?
Pentru prima dat[ am simţit că prind aripi ca şi antreprenoare când unul dintre clienţii mei, cu care aveam impresia că nu progresez, mi-a trimis un mesaj în noaptea de revelion să îmi mulţumească pentru toată susținerea mea pentru că a reușit cu ajutorul meu să înveţe să îşi comunice nevoile. Atunci am simţit că munca mea produce plus valoare în viaţa celorlalţi. Eu am crescut cu mindsetul că orice îmi voi propune, voi ajunge să îl înfăptuiesc şi voi conta necondiţionat pe sprijinul oamenilor dragi din jurul meu.Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?
Afacerea mea a pornit lent, am fost plină de îndoieli, am amânat, mi-am găsit scuze ca s[ nu încep. Simţeam că nu sunt suficient de competentă să am un business, că nu am suficiente cunoştinţe să fac coaching, că sunt alți profesionişti mult mai experimentaţi şi pregătiţi şi eu nu am ce să caut în această industrie. Punctul meu de sprijin au fost oamenii din viata mea care m-au susţinut şi încurajat pentru a începe şi au împărţit cu mine grijile, stresul şi fricile.Dacă afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?
Povestea afacerii mele este genul de poveste de coming of age. A început plină de un entuziasm adolescentin în care voiam să încerc şi să experimentez tot ce învăţasem, încă nu avea lucrurile clar definite cum ar fii un target de clienţi sau o nişă de business, am trecut prin experienţele de maturizare, unde am comis greşeli, am avut eşecuri, am învăţat din ele şi am ajuns la un prag unde mi-am definit mult mai clar obiectivele şi strategia de lucru.Cum te simți ca antreprenoare în România?
Mediul de afaceri din România cred că este încă în proces de definire şi dezvoltare. Având o cultură antreprenorială relativ nouă, este de înţeles de ce este provocator sa începi un business. Eu sunt optimistă că având din ce în ce mai des exemple de bune practici româneşti, procesele se vor îmbunătăţi şi se va crea un mediu mult mai prietenos pentru antreprenorii români.Care este criteriul pe care îți alegi furnizorii?
Colaboratorii mei au fost tot timpul antreprenori români, la început de drum ca şi mine şi cu orice ocazie sprijin producătorii locali. Eu cred cu tărie în cooperare şi în susţinerea reciprocă indiferent de domeniul în care ne desfăşuram activitatea.Crezi că poti presăra puțină „magie” în cafea ca să poți merge mai departe în fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce înseamnă aceasta „magie” pentru tine?
Magia mea este pasiunea pentru oameni şi dezvoltare. Aceasta este forţa mea motivatoare cu care mă trezesc în fiecare dimineață şi care îmi dă forţa de a trece peste momentele dificile, de a trece peste îndoieli şi temeri.Ce sfat poți să le dai femeilor care doresc să-și deschidă propria afacere?
Cred că cel mai bun sfat pe care l-am primit eu, care m-a făcut să pornesc la drum, a fost sa trec la acţiune chiar dacă totul nu este perfect pus la punct şi să mă bucur de experienţă. Lucrurile întotdeauna vor putea fi îmbunătăţite, dar frica mascată de perfecţionism te ţine pe loc. Întotdeauna există opţiuni indiferent de rezultate.Care sunt proiectele tale de viitor?
Am multe planuri de viitor focusate pe identificarea celor mai bune tehnici şi instrumente prin care să îmi ajut clienţii cu provocările lor. Pe termen scurt am în plan câteva workshopuri în wellbeing şi integrarea schimbărilor în viaţa noastră.Caracterizează-te în trei cuvinte. De ce le alegi?
Independentă, bun ascultător, open-mindedAi devenit ceea ce îți doreai să devii când ai fost mică?
Sunt cumva în acelaşi domeniu dar dintr-o altă perspectivăCe cărți citești? Ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a fi, de a privi lumea afacerilor?
Eu iubesc cititul. Citesc literatura, non ficţiune, biografii, cărți de business, de dezvoltare personală, psihologie. Una dintre cărțile cele mai frumoase pe care le-am citit în ultima vreme a fost Sapiens a lui Yuval Noah Harari, o carte despre evoluţia socio-culturală umană. O recomand dacă vă place sa înţelegeţi mai multe despre comportamentul uman.O carte de business care m-a ajutat foarte mult a fost Elon Musk Tesla SpaceX and the Quest for a Fantastic Future de Ashlee Vance. Admir foarte mult la acest antreprenor forţa cu care îşi urmăreşte şi atinge obiectivele şi pasiunea pentru munca lui.
O carte de dezvoltare personală care mi-a cultivat curiozitatea şi mi-a oferit instrumente noi de învăţare a fost How to think like Leonardo da Vinci de Micheal J. Gelb.
Una dintre cărţile mele preferate este romanul distopic al lui Aldous Huxley, Brave New World.
Mai multe despre mine
Nu am o afacere adaugată