Ghidușel are la bază ideea Gradiniței cu Părinți sau altfel spus educarea adecvată a părinților pentru ca aceștia să clădească o pregătire sănătoasă și echilibrată a celor mici pentru intrarea în colectivitate. Activitățile prin care se desfășoară sunt ateliere creative pentru copii 0- 3 ani
Ai simțit în vreodată că trebuie să te reinventezi?
Mi-am oferit timp și am analizat emoțiile, trăirile și situația.Știam sigur că sunt lucruri pe care le pot influența și lucruri care nu depind de mine oricât de supărată aș fi fost. Ușor, ușor am început din nou să dau viață lucrurilor care îmi place să le fac. Acum însă trebuia doar să folosesc altă cale. Atât.
A fost nevoie să schimbi modalitatea de lucru și de comunicare cu clienții pe perioda pandemiei?
Comunicarea se schimbase brusc cu toată lumea din jur, nu doar cu părinții de la Ghidușel. Dar apăreau alte cai de relaționare și pentru asta sunt recunoscătoare.Sunt recunoscătoare ca exista internet și telefonie mobilă. Restul ține doar de voința noastră.
Vezi această perioadă ca una de reinventare, de acceptare a ideilor neconvenționale?
Fiecare moment din această perioadă mi-a arătat că pot. Pot să mă conectez cu oameni faini care își doresc să ne întâlnim săptămână de săptămână.Astfel s-a născut proiectul "Ghidușel La Tine Acasă" prin care ofer gratuit suport părinților în cadrul întâlnirilor săptămânale, idei de jocuri și activități cu copilașii între 0 și 3 ani. Vin cu informații despre nevoile psihologice ale copiilor în relația cu părinții și cum se pot juca împreună ca aceste nevoie să fie împlinite. Răspund întrebărilor părinților la finalul fiecărei întâlniri.
Un lucru care m-a emoționat a fost faptul că am trecut barierele orașului dar și al țării având ca participanți părinți din Iași, Deva, Dej dar și din Germania și părinții unui ghidușel care acum sunt în Spania.
Crezi că această perioadă te ajută să te dezvolți mai mult? Dacă da, cum faci acest lucru?
Da, mă ajută pentru că în această perioadă pot să finalizez sau să aprofundez articole, materiale sau cursuri pe care înainte nu aveam timp să le fac liniștit și așezat.Am învățat, deși sunt încă la început, să lucrez în program de prelucrare imagine, ceea ce îmi doream de mult timp.
Sunt cursuri de abordare educațională din afara țării la care particip și ce îmi place foarte tare e faptul că nu e nimic în grabă. Informațiile, datele și cazurile prezentate le pot analiza în tihnă.
Ce înseamnă „magie în antreprenoriat” pentru tine?
Magia acestei perioade (știu sună ciudat rău de tot) pentru mine este despre cafeaua din familie și cafeaua online împreună cu două femei nemaipomenite. Ne susținem reciproc și cred că încă o data se dovedește cât de mult contează să aparții. Pe lângă familie e important să fie cineva cu care să poți spune o glumă, o îngrijorare sau sa ceri o părere sinceră.Ai copii? Cum le explici ce e antreprenoriatul?
Da, am un băiat de aproape 3 ani. Aceste lucruri nu i le-am prezentat într-un mod direct, însă ce a fost mai provocator pentru el decât cele două, a fost faptul că nu mai putea merge în parc sau la bunici. Și în aceste nevoi am introdus explicațiile legate cumva de ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Dar odata ce zi de zi suntem împreună îl ajută și pe el să treacă mai ușor peste toate acestea.Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte pe care ai citit-o în ultima perioadă?
Citesc cărți de specialitate și în paralel beletristică.Predarea ca o poveste - Kieran Egan și Originile Educației - Cristian Stan
O carte pe care am citit-o chiar la începutul perioadei de izolare și care tare mult mi-a plăcut este ”Pelerinul rus”- este o carte din secolul al XIX-lea scrisă de un anonim rus, autobiografică a unui călugăr atonit care descrie călătoria de-a lungul Rusiei în timp ce practică cu perseverenţă rugăciunea lui Iisus. Aici sunt descries încercările și întâmplările prin care trece acest călugar.
Iar acum citesc Puntea viselor - Lesley Downer, o carte pe care o începusem la un moment dat și pe care din lipsa de timp a trebuit sa o abandonez. Îmi iau însă revanșa acum.