Spark Inspire s-a născut în 2016 din dorința de a crea un loc în care să îmbin pasiunea pentru ceea ce fac cu dezvoltarea personală.
De-a lungul anilor, participând la mai multe grupuri de autocunoaștere și dezvoltare (atât cele din cadrul formării profesionale, cât și cele alese personal) am trăit momente unice. În acest timp am trecut de la emoții puternice la vindecare emoțională, de la un grup de străini la un grup de oameni ce împărtășesc trăiri profunde, am râs, am plâns și am învățat tehnici diverse… iar cel mai important am luat de la fiecare om frumos exact ce aveam nevoie fiecare dintre noi.
Toate aceste trăiri și experiențe mi-au dovedit, înca o dată, ca fiecare persoană, indiferent de vârsta pe care o are se poate (re)descoperi. Astfel putem șterge acel fișier cu “toate lucrurile care ne-au ieșit prost” ajungând să observăm lecția din spatele evenimentului și resursele ce au stat mereu în noi.
Spark Inspire ”Light your inner voice!” oferă servicii de consiliere individuală, consiliere de grup, consiliere de cuplu, grupuri de autocunoaștere și dezvoltare personală, grupuri de suport, consultanță și training soft skills.
Ne-ar face plăcere să ne spui câteva cuvinte despre omul din spatele afacerii. Cine ești și de ce ai devenit antreprenoare?
Sunt Georgiana, am 32 de ani si sunt consilier și trainer cu formări în Psihoterapie Pozitivă și Psihodramă. Dincolo de rolurile profesionale și personale ce le-aș putea enumera, pot spune despre mine că sunt o persoană orientată spre ceilalți, îmi plac oamenii și puterea lor de schimbare.Am ales profesia aceasta pentru a merge alături și a susține pe cei ce își doresc să facă o schimbare și să o generalizeze, să vindece părți din ei, să identifice și să optimizeze capacități și resurse personale, să se conecteze cu alte persoane cât și cu propria persoană, să identifice pattern-uri disfuncționale și să adopte noi mecanisme sănătoase, compasiune și reziliență.
Ce s-a schimbat în modul tău de gândire de când ești antreprenoare?
Au fost mai multe schimbări în modul de gândire, însă majoritatea au mers și merg încă pe partea de time management, gestionarea resurselor, cât și echilibrul între business și componenta umană.Anii pandemiei au fost grei pentru afacerea ta? Ce ai învățat din această perioadă?
Anii pandemiei au fost grei atât pentru pentru mine personal cât și pentru afacere, au venit la pachet cu toată incertitudinea, nesiguranța și anxietatea ce au fost resimțite la nivel mondial.Ce am putut să iau din toată această experiență, a fost găsirea unei metode cât mai sănătoase de gestionare în paralel a unei situații de asemenea anvergură pentru mine ca om, pe plan personal cât și ca cetățean dar și pentru mine ca antreprenor ce e nevoie să se adapteze dar și să ofere suport pentru cei mai solicitați în această perioadă.
De asemenea am mai învățat că psihoterapia de grup se poate face și online, e nevoie doar să accesez creativitatea și spontaneitatea ce se află în mine.
Te-ai gândit să te reinventezi, să schimbi ceva în afacerea ta?
Mereu spun că eu, ca om, sunt într-un permanent proces de reinventare și schimbare. Cu fiecare curs, formare și interacțiune profesională și personală simt că îmi iau putere și informații să evoluez.Afacerea mea a fost singura constantă (ca nume, valori și idee de bază) în ultimii ani, celelalte planuri cum ar fi cel fizic, emoțional și intra/interpersonal au avut parte de mai multe schimbări radicale, ceea ce este și normal că viața în sine este o evoluție și o schimbare, o adaptare permanentă.
Dacă ai putea să presari puțin "praf de zână" peste afacerea ta ce minune ai vrea să produci?
Ce întrebare simpatică 🙂 Aici aș lega răspunsul de nevoia mea să se producă o minune și timpul să se dilate încât să reușesc să particip la toate cursurile din țară și străinătate ce le ochesc și prioritizez de mult timp, în timp ce nu îmi afectează orarul de muncă și reușesc să am și timp pentru mine, familie și prieteni.Ce valori te ghidează în afacerea ta?
Valorile principale care sunt asociate și cu Spark Inspire sunt pasiunea pentru oameni și ceea ce fac, autenticitatea, implicarea, adaptarea și respectul. Sunt valori personale ce mi se par absolut esențiale în munca mea cu oamenii și sunt cu mine zi de zi.Ce faci pentru dezvoltarea ta personală?
Caracteristica profesiei mele este autocunoașterea si dezvoltarea personală. Ca și trainer/consilier/psihoterapeut este esențială dezvoltarea continuă, autocunoașterea și ca orice terapeut care se respectă e nevoie să ai propriul terapeut. Nu poți merge împreună cu clienții tăi mai mult decât ai fost dispus să mergi în plan personal cu propriul tău proces, pentru a putea fi acolo lângă client în procesul lui, fără a-ți aduce în ședință problemele tale nerezolvate.Astfel pentru dezvoltarea mea fac cursuri de specializare, formări de psihoterapie și multa autocunoaștere și dezvoltare personală la modul individual, ca terapie, și la nivel de grup.
Crezi ca e important să te educi mereu? De ce?
Da, consider ca e nevoie de partea de educare și educație pentru a nu cădea în capcana autosuficienței, mai ales în ziua de astăzi când avem acces facil la cursuri/formări/perspective diferite.Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi afacerile?
Citesc foarte mult din zona mea profesională, psihoterapie și psihologie, multe de autocunoaștere și dezvoltare personală și recunosc că nu m-am dus prea mult în zona de business.Cum te relaxezi?
În ultima perioadă relaxarea pentru mine include mult zona de relaxare fizică,conectare cu natura, tot ce ține de odihnă, masaj, mișcare ușoară și SPA și o carte bună citită în hamac în pădure unde se aud doar păsările și vântul 🙂Ce te amuză și ce te întristrează?
Reușesc să găsesc ceva amuzant în multe aspecte, umorul a fost mult timp mecanismul meu preferat de apărare, partea pozitivă fiind și partea socială, percepută ca sociabilă și ideea de acceptare și speranță ce o aduce.Ce ma întristează foarte mult e blocajul ce îl avem adesea ca oameni să comunicăm autentic, să lucrăm la maturizarea noastră emoțională încât chiar să ne dăm seama că multe aspecte se pot îmbunătății printr-o comunicare deschisă și asertiva, unde țin cont și de nevoile mele și de nevoile celuilalt și încercăm să găsim împreună ce este potrivit.
Ai simțit vreodată nevoia să te reinventezi? Dacă da, ce ai făcut pentru a te reinventa?
Am avut mai multe momente în care am simțit nevoia să ma reinventez și ce am făcut și a fost cel mai greu, e exact munca cu mine și limitările mele, cu emoțiile, gândurile și pattern-urile mele, cu lucrurile nesănătoase din viața mea încât am ajuns să iau decizii mai radicale pe partea fizică și emoțională (kilograme în minus, ieșit din anumite relații disfuncționale) cât și ca mediu de lucru (trecerea de la o specializare in domeniul meu, la alta).Știm că viața de antreprenoare este plină de hopuri. Ce sfat ai da unei tinere antreprenor la început de drum?
Desi evit să dau sfaturi aș putea formula ceva de genul: e esențial să faci ce simți și cum simți pentru că este viața ta și nimeni nu o trăiește în locul tău. Ai acces la resurse și informații, poți cere ajutor, însă orice sfat care nu este pe partea tehnică/financiară/ de strategie e pur și simplu o altă perspectivă, e datoria ta față de tine să acționezi pentru nevoile tale și conform dorințelor tale, ești un adult capabil să se informeze, să găsească soluții și să ceară ajutor atunci când nu vede sau nu poate să ducă anumite aspecte și când nu are cunoștințele necesare în acel domeniu.Ce aș mai adăuga este ca viața se întâmplă pur și simplu, uneori este mai greu și nu vedem ieșirea, însă flexibilitatea, adaptarea, reziliența și auto-compasiunea sunt necesare ca în acele momente doar să doară nu și să suferim, căci durerea e inevitabilă (chiar și creșterea e dureroasă) însă suferința e opțională.