Gata Masa este un proiect antreprenorial ce readuce bucuria de a savura mâncare gătită ca la mama acasă.
În ce domeniu activezi?
Mâncare gătită, sănătoasă, cu ingrediente proaspete, de sezon, cu grijă, pe îndelete, folosind rețete tradiționale-asta ne -am propus atunci când am lansat serviciul cu mâncare la Oala pentru acasă,Gata Masa.Vezi această perioadă ca una de reinventare, de acceptare a ideilor neconvenționale?
Probabil ați mai auzit cum pandemia a adus și lucruri bune, noi începuturi și viziuni mai clare asupra vieții. Așa a fost și în cazul meu. Timpul petrecut cu familia, mesele împreună, mâncarea savurată în tihnă au adus în sufletul meu claritatea, viziunea că LESS IS MORE.DAÎmpărtășești din cunoștințele tale de viață și business? Cum faci asta?
Da. Avem această datorie morala față de comunitate și de noua generație. Prin intermediul SM, articole pe blog, am acordat câteva interviuri, particip pro-bono la diferite activități de educație alimentară,dezvoltarea durabilă a agriculturii, sprijinirea mamelor.Ce înseamnă „magie în antreprenoriat” pentru tine?
Magie? 😁. Pentru mine cafeaua de dimineață vine cu întrebarea: Tu ce faci astăzi pentru afacerea ta? Pași mici dar constanți, chiar și acest interviu pentru mine este un pas înainte. Dar, poate cel mai important ca să pot merge mai departe este să știu foarte bine unde vreau să ajung!Cum îți educi clienții, angajații, partenerii de afaceri?
Oamenii la fel ca și copii îți urmează exemplul, nu sfatul. Îmi place să fiu un exemplu viu. Să fiu un lider, nu șef. Să fiu un partener de afaceri, jucător la masă!Și da, pentru asta scot în față beneficiile de care le poți avea.
Ce sfat poți să le dai femeilor care au deja o afacere și e afectată de modificarile fiscale?
Nu prea dau sfaturi. Pot împărtăși experiența mea, deși până acum nu a traversat o perioadă de criză, am încercat să anticipez piața,mișcările socio-economice. Nu am așteptat să meargă totul din inerție, nu am stat la birou să trimit oferte pe mail(știu este mai comod), am bătut direct la ușile potențialilor clienți, mai mari mai mici, multinaționale..., pași mici și constanți!Care sunt proiectele tale de viitor?
În curând vom deschide porțile restaurantului nostru. O afacere locală, ceva intim, de familie, unde vi să mănânci bine, să socializezi live și să te simți binevenit ca și cum ai merge la niște prieteni buni în vizită.În nordul Capitalei prima locație, apoi proiectul devine mai amplu mergem să reînviem zonele rurale.Ai copii? Cum le explici ce e antreprenoriatul?
Da, am 2 copii. Un adolescent și mezinul de 6 ani. Copii sintetizează mult mai bine decât adulți, pentru că le lipsesc responsabilitățile și fricile adulților. Am trecut cu bine, pentru noi a fost cu noi începuturi și am învățat să trăim pur și simplu.Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte pe care ai citit-o în ultima perioadă?
Ernest Bernea - Îndem la simplitate.Citesc, nu atât cât aș vrea dar am tot timpul câte 2-3 cărți începute.
Dacă nu citim la timp, înțelegem târziu!