Indiferent despre ce emoții vorbim – fericire, tristețe, dezgust, frică, surpriză sau furie, acestea reprezintă gps-ul nostru și ne comunică atunci când gândurile pe care le avem sunt benefice sau distructive. Ne spun dacă acțiunile noastre sunt aliniate cu mintea, corpul și sufletul nostru și ne ajută să luăm deciziile potrivite. Dacă doar am învăța să ne ascultăm mai mult…am ajunge mai ușor acolo unde aparținem.
Ce fac eu? Încerc să fiu acel gps pentru cei care au nevoie de direcție, de găsire a unei rezolvări sau a unei înțelegeri mai bune. Ofer servicii de evaluare, consiliere și psihoterapie pentru copii și adulți.
Ne-ar face plăcere să ne spui câteva cuvinte despre omul din spatele afacerii. Cine ești și de ce ai devenit antreprenoare?
Sunt Andreea și sunt un om al oamenilor și al emoțiilor. În zona de antreprenoriat am intrat recent, prin intermediul unui proiect de start-up.Dorința, conceptul implementat a venit atunci când simțeam că în locul în care eram nu mai rezona cu ceea ce îmi doream și nu se mai alinia cu ideea mea despre ce înseamnă domeniul sănătății mentale. Cred foarte mult în inițiativă, în comunitate și ideea de trib sau grup în care să crești și să ajuți pe ceilalți să crească.
Ce s-a schimbat în modul tău de gândire de când ești antreprenoare?
Modul meu de gândire este provocat cam zilnic, de lucruri pe care înainte nici nu le estimam, dar cumva le vedeam a fi făcute de oamenii care știu/ se pricep. Cea mai profundă provocare mentală este aceea de a fi activă, de a fi în contact cu ceilalți. Pattern-ul meu a fost dintotdeauna acela de a aștepta ca ceilalți să indice direcția pe care eu să o urmez, de aceea schimbare este cu atât mai provocatoare.Anii pandemiei au fost grei pentru afacerea ta? Ce ai învățat din această perioadă?
Perioada pandemiei a fost cea care a trezit în mine ideea de a face altceva și cumva atunci doar am cochetat cu ideea unei schimbări.În schimb, am conștientizat un aspect, modul în care fac față unei perioade de criză (implicit cea din pandemie), este modul meu de lucru, ceea ce m-a ajutat să reconsider beneficiile și dezavantajele pe care anumite stări/reacții le au.
Te-ai gândit să te reinventezi, să schimbi ceva în afacerea ta?
În acest moment (fiind abia în primul an) îmi caut strategia prin care să pot stabiliza afacerea și implicit să aduc valoare comunității.Dacă ai putea să presari puțin "praf de zână" peste afacerea ta ce minune ai vrea să produci?
Îmi plac poveștile, iar praful magic de zână aș vrea să activeze motoarele mentale să scot la lumină și în lume o caravană a emoțiilor pentru oameni mici și mari care să învețe despre emoțiile lor.Ce valori te ghidează în afacerea ta?
Valorile personale și cele profesionale sunt comune. M[ ghidează ca valoare acceptarea, empatia, prezența și dăruirea. Ele sunt cele care mă conectează cu ceilalți și care fac de multe ori lumină pe un drum mai întunecat.Te-au ghidat aceste valori în relația cu clienții sau colaboratorii tăi?
Da. Ele sunt prezente pe toate planurile.Ce faci pentru dezvoltarea ta personală?
Citesc, citesc și iarăși citesc. Cititul pentru mine este obligatoriu. Sunt într-un domeniu în care fără lectură (așa văd lucrurile) nu se poate depăși cadrul teoretic. Personal, îmbinarea cea mai utilă am văzut-o atunci când am parcurs cursuri+dezvoltare personală în grup+ mult citit. Asta este decomandată rețeta pentru mine.Crezi ca e important să te educi mereu? De ce?
O da! Cu certitudine. Educația formală, informală ține creierul antrenant, îți aduce informații noi și te pune în acțiune. Am rămas cu o afirmație din primul an de facultate - ”Atunci când ai devenit profesor într-un domeniu, trebuie să devii student în altul”.Urmezi cursuri de perfecționare? Online sau offline?
Da, urmez cursuri online fiind varianta cea mai facilă în acest moment.Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi afacerile?
Cărțile pe care le citesc se îndreaptă spre arii diferite din psihologie. Aș avea trei recomandări generale, dar și cu valențe psihologice.O carte care mi-a deschis ușile modului în care gândeam despre afaceri ”Tată bogat, tată sărac”, una ce ține de viziunea asupra vieții și faptul că atitudinea noastră este ceva ce nimeni nu ne va lua și poate fi aplicată în orice domeniu Omul în căutarea sensului vieții, și o ultimă carte pentru femei, carte pe care o văd citită și recitită în fiecare deceniu al vieții noastre - Femei care aleargă cu lupii (excepțională cu privire la arhetipurile și la moștenirea feminină).
Cum te relaxezi?
Lectura de dimineața (care este și ceva obligatoriu), 10 minute de exerciții dimineața, ceaiul de la amiază care se soarbe afară și baia de seară (fără factori distractori).Ce te amuză și ce te întristrează?
Mă amuză când povestesc ceva de mai multe ori ca și când ar fi prima dată, mă amuză sau binedispune jocul copiilor și naivitatea lor.Mă întristează suferința pe care ne-o provocăm noi, greutatea de a stabili relații profunde.