Sunt Dorela Iepan, coach emoțional, Practician Certificat în Codul Emoțiilor.
O întrebare m-a făcut să caut cele mai radicale soluții:
Dacă a fost nevoie de o secundă pentru ca o experiență să genereze o traumă, de ce este nevoie de mai mult pentru a elibera trauma?
Emoțiile captive din corpul nostru ne influențează întreaga viață, iar noi nu știm că ele sunt existente în ființa noastră.
Descoperă viața care te așteaptă dincolo de blocajele energetice din corpul tău.
Cum ai hotărât să deschizi afacerea?
Am creat afacerea în plină pandemie, pentru că în această perioadă am conștientizat nevoia oamenilor pentru ceea ce fac eu.Am ajutat oamenii să aibă transformări atât de spectaculoase (câteodată și pentru mine), încât tot ce pot să fac este să merg înainte.
Ca să răspund strict întrebării, afacerea a crescut, pentru că a pornit de la zero și am ajuns la agenda completă.
Ai știut de la început cum va funcționa afacerea ta?
Mă orientez spre ateliere de grup, pentru că astfel pot ajuta mult mai multe persoane decât în munca individuală.Închei parteneriate cu persoanele care au valori similare cu ale mele, pentru că astfel oferim plus valoare împreună clienților.
Ai urmat cursuri de antreprenoriat? Dacă nu, ce alte cursuri ai urmat?
Am învățat zilnic, am petrecut peste 8 ore pe zi în studiu. Am urmat foarte multe cursuri, unele în paralel, până în momentul în care am văzut integrarea informațiilor în optimizarea serviciilor oferite.Aș spune că planul afacerii se actualizează în permanență, întrucât fiecare pas înainte deschide un ocean infinit de posibilități.
Accepți ideile neconvenționale în afaceri? Daca da, ce fel de idei?
Întotdeauna accept neconvenționalul.Uite, coach emoțional nu vine din titulatura de Coach acreditat, ci din antrenorul emoțiilor tale. Antrenez emoțiile clienților mei, pentru ca persoana să descopere echilibrul emoțional și fericirea adevărată.
Ai simțit în perioada aceasta că trebuie să găsești metode pentru a fi mai productivă?
Îmi doresc să fiu mult mai productivă. Deși sunt foarte organizată, pentru mine aproape 18 ore pe zi nu sunt suficiente pentru ceea ce îmi doresc să realizez, dar optimizez în permanență.De exemplu am șters un cont de socializare, pentru a crea timp productiv.
Ce înseamnă pentru tine a fi productivă?
Să înțeleg ce am de făcut și să creez spațiu pentru ceea ce doresc să creez. Și bineînțeles să acționez pentru finalizarea respectivelor sarcini.Ce metode folosești pentru a fi productivă?
Planificare, prioritizare, organizare.Metoda pașilor de furnică.
Muncă intensă cu pauze de deconectare.
Ce instrumente folosești pentru a fi productivă?
Programarea tuturor întâlnirilor în calendarul telefonului.Scriu idei ce îmi vin, pentru a nu le uita și pentru a nu păstra gândul la ele. Astfel las mintea limpede pentru a continua ceea ce muncesc.
Ce metode folosești pentru ca angajații tăi să fie productivi?
Deși nu am angajați, cu colaboratorii mei folosesc încurajările, aprecierile și împuternicirea.Preferi să fii productivă sau lucrezi SMART sau SMARTER?
Cred că prefer să fiu autentică, eu însămi. Dar prefer să fiu productivă.Vezi vreo diferență între a fi productivă și a lucra SMART?
Da. T din SMART pentru mine nu are utilitate. Continui până la reușită, oricând ar veni ea.Care sunt proiectele tale de viitor?
Doresc să public cartea Relația Perfectă în engleză și franceză anul acesta.Doresc să continui cu aceeași perseverență tot ceea ce fac din pasiune, să contribui la binele tuturor ființelor.
Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte pe care ai citit-o recent?
Citesc cărți de dezvoltare personală și profesională, iar una dintre cărțile (re)citite recent pe care o recomand este:Vindecarea Totală în Noua Energie, de Dumitru Ioan Branc