Astăzi am ales să îți vorbesc de cea mai recentă lansare pe care am făcut-o.
Așa cum îi spune și titlul, este vorba de EFT pentru SUCCES FINANCIAR – Îndrăznește să-ți dublezi veniturile în 28 de zile.
Am scris cartea “Relația Perfectă – 28 de zile spre iubire” pentru a inspira oamenii și a-i ajuta să-și transforme relațiile de cuplu. Doar că demersul descris în carte s-a dovedit a fi foarte util și în cazul altor relații, de prietenie, familie, profesionale, dar și în relația cu banii.
Mi-am dat seama că banii sunt un subiect sensibil și că mulți oameni din comunitatea mea au nevoie de o soluție simplă care să îi ajute să elibereze emoții captive, să schimbe convingeri și să se elibereze de trecut.
Așa s-a născut programul “EFT pentru SUCCES FINANCIAR. Îndrăznește să-ți DUBLEZI VENITURILE în 28 de zile”, un program pe cât de simplu, pe atât de eficient, care te va ajuta să te eliberezi de blocaje și să faci loc pentru abundență și succes financiar în viața ta.
Cine ești și de ce ai ales să crești în rândurile antreprenoriatului feminin?
Eu sunt Dorela Iepan, și sincer nu m-am gândit niciodată că eu cresc în rândurile antreprenoriatului feminin. Pur și simplu m-am lăsat ghidată și m-am trezit că totul se învârte și am două alegeri: să dau înapoi sau să merg înainte.Fiind aici, alături de tine astăzi, am ales a doua variantă.
Care a fost motivația pentru a porni pe drumul antreprenoriatului?
De mic copil nu mi-am dorit să lucrez devreme. Îmi amintesc ce șoc a fost pentru mine, la o schimbare de loc de muncă, unde începeam cu 30 de minute mai devreme decât la locul precedent. A fost ultima dată când am început munca la ora 8:30 dimineața (pentru un angajator).Am vrut să fiu stăpâna timpului meu, pentru că am înțeles că eu nu sunt plătită pentru timp, ci pentru valoarea pe care o pot aduce.
Vreau să menționez că, deși nu mi-am dorit niciodată să lucrez dimineața devreme, de peste 3 ani de zile rutina mea de dimineață începe între 4 și 6 dimineața, în condițiile în care mă trezesc fără ceas pentru acest timp pentru mine.
Ultimii ani au fost ani grei pentru afacerea ta? Ce ai învățat din această perioadă?
Ultimii ani sunt și primii ani. Au fost grei, pentru că am jonglat între idei, impresii, proiecții și realitate. Așa cum răspundeam mai sus, m-am dus ghidată și nu m-am putut opri, indiferent de cât de greu părea uneori.Știind cât de importantă e dezvoltarea personală, am pus focus pe acest aspect, astfel încât zilnic pentru mine exista timp pentru învățare.
Uitându-mă în urmă văd evoluția, timpul scurt și multe lecții învățate.
Ai urmat cursuri de antreprenoriat înainte de a începe afacerea? Dar în timp ce deja afacerea ta creștea?
Cursurile le-am început deja pe băncile școlii, fiind prezentă de multe ori în afacerea tatălui meu, iar mai apoi am studiat două facultăți de profil economic. Oricât de multă critică se aduce sistemului de învățământ, chiar dacă eu acum profesez într-un domeniu complet diferit, am putut să îmi construiesc afacerea datorită cursurilor de stat.Cât de importantă e educarea continuă în mediul de business?
Pot spune doar primordială. Nu cred că poate exista un business fără educare continuă (chiar dacă alte persoane afirmă diferit).Urmezi cursuri pentru dezvoltarea ta ca antreprenoare?
Da, caut să reamintesc informațiile pe care le cunosc și sunt în căutare de lucrurile care mă readuc mereu cu atenția către focusul dorit de mine.Consideri dezvoltarea personală importantă pentru un lider?
Cred că lider este sinonim cu dezvoltarea personală. Nu am cunoscut încă lider care să nu continue dezvoltarea personală.Ești lider în afacerea ta? Ce înseamnă pentru tine să fii lider?
Pentru mine a fi lider înseamnă să conduc prin puterea exemplului personal. Nu dau lecții și nu arăt ceea ce nu fac. Adevărata ghidare se oferă prin propriul exemplu și susținere adaptată nevoilor celorlalți.Îți educi clienții? Cum?
Materiale în care ofer informații gratuite. Sunt atentă să ofer pași concreți și simpli de urmat. De asemenea, cartea Relația Perfectă este o formă de educare. Conține o mare parte din ceea ce ofer clienților, și astfel pot studia și aprofunda procesul de creștere și dezvoltare personală.Urmezi cursuri de perfecționare? Online sau offline?
Majoritatea cursurilor pe care le urmez sunt online, dar am parcurs și urmează să parcurg din nou cursuri în sală.Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi afacerile?
Citesc foarte multe cărți care îmi permit mie să aprofundez domeniile în care am ales să mă specializez. Alternez cărți de business, cărți specifice pentru tehnicile pe care le folosesc și cărți de dezvoltare personală. Cartea care îmi place să o recomand este "Management Karmic" scrisă de Geshe Michael Roach.Cum te relaxezi? Crezi ca e important să te și relaxezi?
Așa este, pentru mine relaxarea este foarte importantă, dar simt că o mare parte de relaxare mi-am oferit-o înainte să lucrez, pentru că atunci pur și simplu pierdeam vremea. Acum mă relaxez citind, mergând cu bicicleta, făcând plimbări în natură în familie. De asemenea îmi ofer sesiuni de relaxare sub diverse forme: masaj, terapii blânde, somn la prânz, etc.De exemplu în vacanță merg cu copiii la cinema cât de des pot, practic vedem toate filmele pentru copii.
Ce te amuză și ce te întristrează în timp ce înveți lucruri noi?
Sunt o persoană dornică să învețe permanent, pentru mine este anormal să nu am schimbare în viață, schimbare care în general o doresc și percep ca și creștere. Nu simt motive de întristare pentru că mereu văd partea pozitivă în situațiile mai puțin plăcute, iar acest lucru uneori este agasant pentru persoanele care nu au același tip de gândire.Ce crezi despre ucenicie sau intership?
Experiența ne învață. Cel mai rapid mod de învățare este de a practica alături de o persoană care știe deja ceea ce vrem noi să învățăm. În plus, a lucra în domeniu, ne ajută să ne asigurăm că, cel puțin pentru o perioadă, chiar vrem să facem aceste lucruri la care visăm.Pot spune că scurtează timpul pentru a decide direcția în viață.
Ai simțit vreodată că nu ai timpul necesar pentru a învăța tot ce îți dorești?
O daaaaaa... puțin spus. Pentru a avea mai mult timp, am ales să ascult materiale audio și video la viteză mai mare. Chiar reușesc să fac progrese mai rapide. Mi-aș dori să am 72 de ore pe zi pentru a învăța. De multe ori îmi pare rău că nu am pornit mult mai devreme acest proces focusat pe învățare, pentru că simt că acum nu mai e timp. Totuși, iau fiecare zi pe rând și învăț atât cât îmi permite timpul, uneori 10 minute, alteori câteva ore.În #LunaPamantului discutăm și despre cum ajutăm mediul înconjurător. Poți să ne spui ce faceți voi în firma voastră pentru ajuta planeta?
Am toate facturile în mod electronic, inclusiv fișierul trimis la contabilitate este tot electronic. Afacerea o desfășor online, așa că sunt economii la mijloacele de transport, pentru că doar ne conectăm la internet pentru a comunica.Ce faci în familie pentru a ajuta mediul înconjurător?
Aici mi-e și mai simplu, pentru că în urmă cu câțiva ani am instalat un compost în curte. Sacii de gunoi s-au golit drastic, pentru că alimentele au trecut în compost. De asemenea am renunțat la consumul de carne și pește. Consider că sunt ființe care au același drept de viață ca și noi oamenii.De foarte multe ori merg la cumpărături pe jos sau cu bicicleta. Reduc la maxim utilizarea mașinii și, de multe ori, împărțim mașina cu prieteni, astfel folosim o singură mașină, în loc de 2-3.
Știm că viața de antreprenoare este plină de provocări. Ce sfat ai da unei tinere antreprenor la început de drum?
Dacă știi că este ceea ce îți dorești să faci, înarmează-te cu multă răbdare și mult curaj. Pentru că după fiecare pas pe care îl faci, mai vine o provocare, dar și satisfacția când ai depășit-o.Pentru mine este un drum dorit, visat și potrivit. Gândește-te și tu dacă este cu adevărat ceea ce îți dorești să faci și nu te da înapoi când drumul se dovedește a fi mai complicat decât ai prevăzut tu inițial.