Calitatea vieții poate fi citită și rezolvată pornind de la emoții, în special emoțiile captive.
Dacă viața ta nu este așa cum ți-ar plăcea să fie, cea mai simplă modalitate pentru a vedea schimbări pozitive, este să începi procesul de vindecare emoțională.
Eu folosesc Codul Emoțiilor, EFT (Tapping) și Sistemul Șlefuitorului de Diamante pentru a contribui într-un ritm accelerat.
Cine ești și de ce ai ales să crești în rândurile antreprenoriatului feminin?
Sunt Dorela Iepan și foarte pe scurt sunt Coach Emoțional.Nu sunt Coach, ci antrenorul emoțiilor tale.
De ce?
Pentru că emoțiile îți dictează viața, doar că nu sunt șeful atunci când te împrietenești cu ele.
Femeia dă viață, susține viața - ea are nevoie să își găsească echilibrul interior, pentru că va da în exterior ceea ce are în interior. Pornind de la vindecarea emoțională feminină armonia din viața ei se va răspândi și în viețile celorlalți.
Care a fost motivația pentru a porni pe drumul antreprenoriatului?
Am fugit de programul 9-17. Încă din copilărie mi-era groază că va veni o zi în care va trebui să mă trezesc dimineața, pentru a merge la muncă.Nu mă duc la muncă, dar mă trezesc la 5 să-mi ofer mie câteva ore în fiecare dimineață.
Am visat să pot să lucrez de oriunde, iar antreprenoriatul îmi permite exact asta, să lucrez de oriunde și oricând, îmi este ușor să mă adaptez și la orarul clienților mei.
Ultimii ani au fost ani grei pentru afacerea ta? Ce ai învățat din această perioadă?
Începând cu anul 2020 a început procesul meu de învățare specific pentru activitatea mea actuală. Tot ceea ce învățasem în trecut a prins contur în acel an, iar de acolo am continuat cu mai multă claritate și perseverență totală.Ai urmat cursuri de antreprenoriat înainte de a începe afacerea? Dar în timp ce deja afacerea ta creștea?
Atunci când nu știam unde mă va duce drumul am început exact cu studiile care mi-au servit deplin ca și antreprenor.Primele lecții le-am primit de la tatăl meu, în timp ce participam la întâlnirile de business pe care le avea cu diverși parteneri de afaceri.
Ca și facultate am ales Management în cadrul Facultății de Studii Europene de la UBB Cluj Napoca și Bănci-Asigurări în cadrul Facultății de Științe Economice de la Universitatea din Oradea.
Iar de când m-am lansat în antreprenoriat am continuat să actualizez informațiile pentru a implementa cele mai bune unelte în proiectele mele.
Cât de importantă e educarea continuă în mediul de business?
Răspuns scurt: cât de important este să te alimentezi?Cam așa e și cu educarea în business. Vrei să crești? Te educi și te adaptezi permanent la piață.
Urmezi cursuri pentru dezvoltarea ta ca antreprenoare?
Categoric.Consideri dezvoltarea personală importantă pentru un lider?
Poți fi considerat un lider prin exemplul personal. De ce să cauți lider, când poți fi tu însăți un lider? Uite așa, continui să te dezvolți, în timp ce ajuți și alte persoane să se dezvolte.Încă nu am cunoscut un lider care să nu continue studiul de dezvoltare personală. Dacă o persoană afirmă asta, cu siguranță nu este un lider pe care eu să îmi doresc să o urmez.
Ești lider în afacerea ta? Ce înseamnă pentru tine să fii lider?
Cred că la această întrebare răspunsul trebuie să vină de la clienți și audiență. Pe această idee, un Maestru nu este cel care se autointitulează astfel, ci acela care e văzut astfel de către ucenicii săi.Chiar dacă nu percep această nevoie de a fi percepută drept lider, dedic câteva ore zilnic pentru a studia și aprofunda serviciile pe care le ofer clienților mei, cu accent pe învățare, recunosc, și nu pe promovare.
Îți educi clienții? Cum?
Nu mă simt în postură de profesor, astfel încât nu consider că îmi educ clienții.Ceea ce fac în schimb este să ofer resurse gratuite, pentru ca ei să poată decide dacă eu pot să contribui în dezvoltarea lor.
Urmezi cursuri de perfecționare? Online sau offline?
Urmez atât de multe cursuri încât mă întreb și eu câteodată unde mai e și timpul pentru viața personală. Aleg doar acele cursuri care consider că îmi contribuie, îmi aduc valoare, iar acestea sunt atât online cât și off-line.Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi afacerile?
Recomandarea perfectă pentru această rubrică este "Mitul întreprinzătorului" scrisă de Michael E. Gerber. Este o abordare simplă despre ce înseamnă antreprenoriatul, înglobată în povești care te fac să savurezi întregul conținut al cărții.Cum te relaxezi? Crezi ca e important să te și relaxezi?
Mă relaxez petrecând timp cu familia, ieșiri în natură și alte activități împreună.Fără relaxare se stinge pasiunea și dispare implicarea.
Cu relaxare totul devine motivant și plăcut.
Ce te amuză și ce te întristrează în timp ce înveți lucruri noi?
Mă amuză bucuria de copil pe care o simt de fiecare dată în fața noului. Mă entuziasmez și retrăiesc acele senzații de copil care descoperă ceva nou în viață.Mă întristează când descopăr ceva ce ar ajuta foarte mult mai mulți oameni, dar ei nu au acces la respectiva informație.
Ce crezi despre ucenicie sau intership?
Pentru mine există o limită foarte bine delimitată, îmi place să învăț de aproape, dar să integrez în mine și să asimilez în armonie cu propria mea ființă.Este o modalitate accelerată de a ajunge la măiestrie, pentru că există ghidarea maestrului.