Surprind emoții, ofer amintiri autentice, imortalizând în fotografii frânturi de secunde, atât de scurte pentru noi acum, dar atât de importante peste ani.
Diana Jula Photographer a pornit ca business, cu acte în regulă, în octombrie 2019 și îmi doresc să devină cunoscută și să intre în sufletul oamenilor.
Cine ești și în ce crezi?
Sunt Diana, mămică, soție, fiică, soră, prietenă. Cred în iubire! Îmi iubesc familia, meseria, oamenii frumoși ce îi întâlnesc, marea dar și muntele, soarele dar și ploaia. Cred că putem iubi aproape orice doar să știm cum. Totul ține de perspectivă.Care este super puterea ta?
Super puterea mea e Sofia, fetiță mea.Care e afacerea ta și care a fost motivația pentru a o începe?
Afacerea a pornit datorită super puterii mele și anume, datorită Sofiei. Ea mi-a dat aripi să zbor.Când am intrat în maternitate mi-am spus: trebuie să fac ceva în acest timp, inafară de a dădăci un copil. Nu știam ce. Lunile se tot scurgeau, că așa e timpul acesta, zboară necruțător.
În fiecare lună, în data de 3, îi făceam Sofiei ședință foto, așa cum știam eu, cu un aparat dslr, folosit pe mod auto. Când ea avea 10 luni jumătate, am văzut un anunț pe Facebook despre un curs foto. În acel moment am știut că asta trebuie să fac. Eram în mașină. L-am întrebat pe soț: îmi plătești un curs? A spus da. Apoi l-am întrebat: mă susții să ai grijă de pitică cât eu voi lipsi 4 luni, de 2 ori pe săptămână de acasă? A zis da. Am și sunat la numărul din anunț să cer informații. Eu, mămică cu copil mic, alergic, alăptat, era așa parcă de nerealizat dacă o gândeam la rece dar simțeam atât de tare dorința de a participa. M-am înscris, am făcut cursul, am prins foarte mare drag de fotografie, a fost o chimie. Am început să învăț tot mai mult, mi-am făcut pagina de Facebook, am încercat să mă promovez, să am colaborări. Venea timpul de a mă întoarce la fostul loc de muncă dar nu doar că îmi plăcea fotografia ci îmi doream să nu mai stau în birou atâtea ore, să am timp flexibil, să fiu alături de minunea mea, să cunosc oameni noi. Așadar, am demisionat și mi-am canalizat toată energia și atenția înspre familie și fotografie. Așa a luat naștere SC DIANA JULA PHOTOGRAPHER SRL.
Cui se adresează produsele și serviciile tale?
Fotografia se adresează oricui dorește să păstreze amintire anumite momente din viața sa. Eu realizez cu precădere fotografii pentru și despre familii: surprind maternitatea, new born lifestyle, zile de naștere. Fiind o persoana curioasă, ambițioasă și căreia îi plac provocările sunt deschisă în a fotografia și alte subiecte.Cum îi bucură pe ceilalți afacerea ta?
Îi văd pe părinți când primesc câteva fotografii de preview cât sunt de fericiți și îmi mulțumesc din suflet dar cred, că cel mai mult se vor bucura de aceste fotografii peste ani, atunci când, cu melancolie, dor și emoție le vor revedea.Ce s-a schimbat în modul tău de gândire de când ești mămică antreprenor?
Am fost mămică iar mai apoi antrenor. Cred că asta m-a și determinat să aleg această nișă din fotografie. M-a făcut să îmi dau seama cât de valoroase sunt fotografiile. Când am început afacerea, la un an după ce luasem decizia de a face cursul foto și priveam fotografiile fetiței îmi ziceam în gând "de aș fi știut face poze profi mai repede, ce frumoase fotografii i-aș fi făcut", "ce bine ar fi arătat să o pozez din unghiul x, i-ar fi accentuat trăsăturile". Și chiar și așa, cu fotografiile acelea nereușite, îmi curgeau lacrimi când vedeam schimbarea ei, transformarea din bebeluș în copil. Și deși i-am fost alături zi de zi și am trăit prezentă în viața ei, m-am bucurat de toate fotografiile ce le aveam cu ea.. Și încă o mai fac. Așadar, în business-ul acesta, nu urmăresc să realizez fotografii cu posing perfect ci să ofer amintiri autentice, așa cum sunt oamenii în momentul x: cu zâmbete, cu griji, cu lacrimi, surprinzând interacțiunea, timpul petrecut împreună.După ce valori se ghidează afacerea ta?
IubireAmbiție
Dezvoltare continuă
Onestitate
Cum reușești să găsești un echilibru între familie, business și timp pentru tine?
Cred că business-ul a adus defapt echilibrul în viața noastră. Mi-am propus un număr maxim de evenimente și o sumă minimă de încasări astfel încât să acopăr cheltuielile dar să fie timp și pentru familie. Fetița merge la creșă până la ora 15. În acest timp, eu editez, învăț, gătesc, merg la sală, rezolv una alta. Practic acesta e timpul meu "liber" pe care îl gestionez, în funcție de perioade, alocând o parte din el pentru business și o parte pentru mine.Ce faci pentru tine? Dă-ne câteva exemple.
Învăț despre fotografie iar asta nu o consider ca parte din business ci ca parte din mine, de a-mi satisface dorința de a performa.Ies la cafea cu prietene sau merg să lucrez în cafenele
Merg la sală
Citesc
Mă uit la filme când simt nevoia de o pauză sau de inspirație
Ies cu soțul la cumpărături - e o adevărată relaxare să ieșim doar noi doi
Cum ți-a schimbat business-ul viața?
Mi-a oferit mai mult timp pentru familie decât ar fi făcut-o un loc de muncă în birou (precum era cel anterior)M-a ajutat să mă dezvolt, să cunosc oameni faini, să îmi fructific creativitatea. Simt că am un alt ritm al vieții, unul mai liniștit, mai plăcut deși e cu mai multe responsabilități.
Ce impact are activitatea ta asupra familiei și a copiilor?
Deocamdată, e un impact pozitiv, eu având mai mult timp dedicat lor, o văd pe fetiță dornică să exploreze aparatul foto, să fie fotografiată. Dacă va face sau nu o pasiune din asta nu știu, dar cu siguranță o va ajuta în dezvoltarea creativității.Cum vezi lumea copiilor noștri?
Haotică dar mai relaxată decât a fost lumea noastră când am fost copii.Periculoasă dar plină de oportunități pozitive
Ce facem pentru a-i ajuta să-și găsească calea?
Îi ascultăm, îi ghidăm, dar nu ne impunem.Îi iubim, îi protejăm dar nu le tăiem aripi.
Le arătăm lumea dar nu îi trimitem din cuib până ce sunt pregătiți
Sunt acolo, indiferent ce se întâmplă, să știe că au sprijin și un umăr.
Cum te promovezi?
Deocamdată, prin pagina de Facebook și grupuri de Facebook.Ce piedici ai depășit, ce lecții ai învățat, ce te face sa continui atunci când îți este foarte greu?
Afacerea nu a fost una plănuită, implicit nu aveam un buget alocat pentru ea. Prima piedică a fost cea financiară și încă e. Dar din ea an învățat să fructific ceea ce am, să învăț să mă descurc cu puțin dar să ofer tot ce am mai bun.Familia mea, timpul petrecut alături de ea, mă face să continui chiar și când îmi e greu. Soțul și fetița sunt pilonii mei.