Livrez traininguri și programe complexe transformaționale ce au scopul de a dezvolta inteligența emoțională a cursanților. Întrucât consider că nu e ușor să îți dezvolți astfel de abilități, cred că un curs de 2-3 zile este insuficient, spre inutil.
Tocmai de aceea, programele pe care le livrez se întind pe o durată mai mare, astfel încât fiecare dintre participanți să poată crește în ritmul lui, să poată beneficia de atenție nu doar de grup, dar în special individuală și să aibă șansa de a avea în preajmă o persoană care îi monitorizează și susține constant progresul.
Dacă afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?
Povestea ar fi a unei fete care a făcut voluntariat la greu, care s-a îndrăgostit de educația non-formală și a avut noroc să se înconjoare de oameni care au încurajat-o, care i-au văzut potențialul și care au învățat-o cum să facă lumea mai bună. De când era mică știa că vrea să facă bine în jur, dar nu știa cum. Încerca să le fie sprijin celor din jur, să îi asculte mereu, să le dea sfaturi și să îi încurajeze. Evita să îi refuze, încerca să ajute pe toată lumea și de multe ori se trezea nemulțumită de propria persoană. În timp, și-a dat seama că dacă nu lucrează în primul rând la ea, nu are cum să îi ajute pe cei din jur. Așa că a început cu ea, iar acum continuă cu ceilalți. Munca pe care o investește în propria persoană nu se va termina niciodată, dar o ajută enorm să aibă energie să îi ajute și pe alții să muncească la ei înșiși.Crezi că poti presăra puțină „magie” în cafea ca să poți merge mai departe în fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce înseamnă aceasta „magie” pentru tine?
Pentru mine, această magie înseamnă să fiu racordată la mine și să mă pot auto-gestiona. În primul rând, să îmi dau seama care este starea mea interioară, de ce se întâmplă să amân task-uri importante și complexe, de ce mă animă anumite lucruri. Însă, să cunosc aceste info nu este suficient, cel mai important este cum pot să gestionez ceea ce descopăr. Astfel, magia pe care o tot torn atât în viața mea personală, precum și în cea antreprenorială, face fix subiectul a ceea ce predau: niște inteligență emoțională. Dacă ar fi să spargem rețeta magică în ingrediente concrete: vorbim despre conștiință de sine, gestionarea sinelui, conștiință socială și gestionarea relațiilor cu ceilalți.Ce sfat poți să le dai femeilor care doresc să-și deschidă propria afacere?
Voi scrie cu litere mari: ACȚIUNEA ADUCE CLARITATE. Noi femeile avem enorm de mult tendința de a overthinkui, ceea ce nu doar că ne facem să amânăm lucruri, dar de multe ori ne împiedică total din demersurile noastre, ne face să abandonăm. Astfel, femeie dragă, dacă citești aceste cuvinte, TE ROG, oricât de blocată ești și oricât de nesigură pe varianta cea bună, încearcă doar să acționezi.Acțiunea aduce claritate. De ce?
Pentru că sunt două variante - ai acționat corect și rezultatele sunt pe măsura aștepării - perfect, bine că nu ai mai amânat.
Varianta 2: nu prea îți convine rezultatul - din nou perfect, știi de acum ce funcționează și ce nu, ești cu un pas înainte, ți-ai luat deja primul feedback.
Ai curaj să îți asumi deciziile, nu mai sta amorțită și decide, bine, rău, oricum decizi, tot e mai bine decât o indecizie.
Care sunt proiectele tale de viitor?
Principalul proiect pe care vreau să îmi canalizez întreaga atenție și energie în următorul an: programul de dezvoltare a inteligenței emoționale - este vorba de un program lung, ce are în vedere exact "ingredientele magice" expuse mai sus. Împreună cu participanții petrecem 5 săptămâni prin care ne îmbogățim conștiința de sine (ne cunoaștem valorile, punctele forte și punctele slabe, credințele, modul în care manifestăm când trăim anumite emoții, ce anume le declanșează, ce butoane emoționale ne sunt apăsate), 5 săptămâni de gestionarea sinelui (ceea ce facem cu informațiile descoperite, cum ne gestionăm emoțiile intense în momente critice, cum putem să aducem schimbări și transformări cu privire la lucrurile care nu ne plac și cum putem potența ceea ce ne place la noi și la emoțiile noastre). Cele 10 săptămâni practic alcătuiesc un modul, modul ce vizează interacțiunea fiecărei persoane cu sine. Există și un modul 2, de 6 săptămâni, care vizează interacțiunea fiecărui participant cu cei din jur (respectiv, 3 săptămâni de conștiință socială - în care descoperim cum să ascultăm activ, cum să înțelegem ce simte celălalt, cum să putem înțelege limbajul său nonverbal; și 3 săptămâni de gestionarea relațiilor - în care învățăm cum să oferim un feedback constructiv, cum să acceptăm un feedback negativ fără să o luăm personal, cum să setăm limite și cum să comunicăm asertiv). Vreau să pot pune o cărămidă la o misiune mare, si anume, ca educația emoțională să devină o rutină în viața fiecărui român.Ai devenit ceea ce îți doreai să devii când ai fost mică?
Încă nu, am devenit ceea ce îmi doream acum vreo 10 aniMai multe despre mine
Nu am o afacere adaugată