Am profesat în turism de câțiva ani și am condus Departamentul de Incoming ( în Israel). Totul era bazat pe volum, preț foarte mic, iar turistul/ pelerinul alerga de la un obiectiv la altul.
Mi- am dorit ca în afacerea mea să ofer posibilitatea unei experiențe unice, religioase și istorice , în așa fel încât să rămână în memoria turistului cea mai importantă călătorie spre sine.
Este o afacere totuși și trebuie totuși să avem prețuri competitive, dar avem niște limite clare pe care nu le trecem.
Israelul este o țară cu un mozaic de religii, mozaic etnic și culinar,practic e imposibil să nu îți placă. Experiența de aici este unică și mereu îți vei dori să o retrăiești.
Ești freelancer, solopreneur sau antreprenor?
După pandemie există o schimbare pe piață muncii și în lumea turismului. Îmi aleg cu mai mare grijă colaboratorii pentru proiectele pe care le am.Nu stiu dacă e magie, este încrederea că fac bine ceea ce fac și o fac diferit. Mereu mi- a plăcut să fac ceva “ altfel”.
Cum măsori starea de sănătate a afacerii tale?
Afacerea trebuie să îți ofere bucurie( fiecare își alege cum îi oferă bucurie, prin libertate financiară sau posibilitatea să lucreze de unde își dorește, depinde de valorile fiecăruia dintre noi), chiar dacă nu tot timpul, cel puțin marea majoritate a timpului.Ce faci pentru sănătatea și prosperitatea afacerii tale?
La fiecare proiect îmi evaluez avantajele și dezavantajele lui, în primul rând financiare, apoi iau decizii.Cum vezi omul din spatele afacerii? Cum ar trebui sa fie el?
Uite aici am crezut mereu că valorile sunt mai importante ca și câștigurile financiare. Am investit foarte multa energie și bani în relații și oameni care au plecat repede când nu au mai avut aceleași avantaje.Am fost dezamăgită? Desigur
A fost o lecție? Nu pot spune că acum sunt doar cerebrală în luarea deciziilor, dar îmi pun interesele financiare mai presus ca pe cele relaționale.
Ce îți sugerează ție hashtagul #LunaRoz?
Îmi sugerează cancerul la sân. Atât de multe femei sunt diagnosticate și trebuie să vorbim despre asta cu seriozitate, dar și cu optimism.Cancerul se poate trata dacă e descoperit îndeajuns de devreme. Frica asta de cancer și reacția de șoc țin multe femei în loc și evită să se controleze.
Ai fost vreodată bolnavă? Cum ai administrat activitatea firmei atunci?
Spre fericirea mea am fost bolnavă , dar nu atât de grav încât să nu pot administra firma.Ce faci pentru sănătatea ta fizică?
Sănătatea este cel mai important lucru. O întrețin cum mă pricep mai bine cu mese ordonate și sănătoase. Locuiesc în Israel și salatele sunt felul principal de mâncare, fac sport de câteva ori pe săptămână.Ce faci pentru sănătatea ta mintală?
Aici e mai complicat. Sunt o fire de freek control și îmi este greu să mă relaxez. Citesc foarte mult despre psihologie, am un psiholog la care merg regulat și totuși nu pot spune că sunt mereu ok și zen. Încerc să fac față😊Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi modul în care ai grijă de sănătatea ta?
Citesc multe cărți de istorie, religie și multă psihologie.Ultima pe care am citit-o și m-a ajutat mult este Dansul Fricii.
Înainte de asta am citit și Când Corpul Spune nu a lui Gabor Mate
Te relaxezi în familie sau în afacere?
Da, îmi plac călătoriile, îmi plac restaurantele și plimbările în natură. Deșertul mă relaxează cel mai bine, mă conectez foarte bine cu natura și cu mine.Dacă ai putea să schimbi ceva la tine, ce ai schimba?
Chiar asta fac, încerc să schimb la mine anumite tipare pe care le recunosc și nu mă mai ajută, cum ar fi dorința de a nu greși. Am greșit, desigur, dar m-am autobiciuit pentru asta multe luni la rand. Acum încerc să fiu conștientă că voi greși și le voi repara. Cât de câtViața este despre evoluție și schimbare, eu din 2022 nu sunt aceeași cu cea din 2017.
Știm că viața de antreprenoare și cea de familie este plină de suișuri și coborâșuri. Ce sfat ai da unei tinere antreprenor la început de drum?
O afacere este totodată o binecuvântare, dar și un blestem. Să nu uite că nu plouă mereu și nici nu este soare mereu.Echilibru și autoeducație pentru că afacerea poate crește atât timp cât și tu crești. Creează un plan și ține-te de el.