Cofetăria Zmeur este un vis devenit realitate. Îmi doresc de mult timp să am propriul laborator unde să creez prăjituri.
Zmeur este un laborator de cofetărie pe comandă, cu torturi, prăjituri și cupcakes premium. Realizăm torturi personalizate pentru momente speciale.
Dacă îți face plăcere, am vrea să ne spui câteva cuvinte despre familia ta.
Am o familie minunată care mă sprijină mult și m-a ajutat în acest demers. M-au învățat să fiu omul care sunt azi și mi-au oferit multe lecții valoroase de viață.Familia este foarte importantă pentru mine. Le mulțumesc pentru tot ce au făcut si fac in continuare pentru mine.
Am alături de mine și un bărbat minunat care este partenerul meu de viață și de afaceri. Sunt norocoasă.
Ce s-a schimbat în modul tău de gândire ca antreprenor, de când ai o familie sau copii?
Acum, ca antreprenor, sunt mult mai conștientă și responsabilă când vine vorba de munca mea și de veniturile mele. Îmi dau seama că trebuie să fiu matură când iau decizii și că acestea îmi pot afecta în bine sau în rău viitorul.Îmi doresc o viață prosperă și de aceea sunt mai atentă când mă gândesc la cum valorizez munca și business-ul meu.
Familia este centru universului tău. Ce este afacerea pentru familia ta?
Pentru mine și logodnicul meu, afacerea este în primul rând, o pasiune pe care o avem în comun, aceea pentru gastronomie și prăjituri, dar și sursa noastră de venit.Ne dorim să creștem acest business și să putem deschide și un cake boutique în timp, într-o zonă bună a Bucurestiului.
Noi doi creștem odată cu acest business, ne cunoaștem mai bine, ne ajutăm, ne încurajăm, ne descoperim.
Dacă am putea povesti la o cafea despre afacerea ta, ce mi-ai spune prima dată?
Te-aș întreba care este tortul tău preferat și m-aș gândi cum să îl compun eu, din ce creme și blaturi și cum să îl decorez cât mai potrivit personalității tale.Ce valori te ghidează în afacerea ta?
Valorile sunt respectul fața de meserie, creativitatea, încrederea, eficiența și entuziasmul.Ai un asociat în afacere? Cum te ajută el?
Da, logodnicul meu. Ne ocupăm de acest business împreună. Tot ce am realizat până acum, de la găsit locație de închiriat, deschis firma, căutat furnizori, achiziții, nopți pierdute cu rețete și torturi gândite și imaginate, discuții despre fiecare detaliu, am reușit să ne sprijinim și să facem împreună.Ce faci pentru dezvoltarea armonioasă a relațiilor în familie și afaceri?
Este multă muncă la un business de familie. Este o linie foarte fină între relația de cuplu și cea de parteneri de business. Trebuie căutat un echilibru și respectat, altfel se poate pierde din vedere ce este cu adevărat important.Lăsați afacerea la ușă când ajungeți acasă?
Uneori, da, alteori eșuăm dramatic. Însă sunt momente în care se cere mai multă atenție la business și discuții și acestea se întâmplă și acasă, nu doar la laborator. Am acceptat că nu este mereu posibil să separăm munca de casă și asta este ok.Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi afacerile?
Citesc mai mult cărți de gastronomie pentru că mă inspiră și învăț. Uneori mai citesc beletristică, cum este cartea ''Cofetăria cu miracole'' de Christian Escribà, Sílvia Tarragó, care mi se pare foarte potrivită momentului pe care îl trăiesc.Roagă-ți partenerul să ne transmită gâdurile sale despre relația cu tine și afacerea voastră
Gânduri de bucurie că reușim să creștem acest business împreună și că avem o relație frumoasă, cu multe provocări și șanse de dezvoltare. La finalul zilei, cel mai important lucru este că suntem bine și că ne avem unul pe altul.Știm că viața de antreprenoare și cea de familie este plină de suișuri și coborâșuri. Ce sfat ai da unei tinere antreprenor la început de drum?
Să știe foarte bine ceea ce își dorește și unde vrea să ajungă cu business-ul. Să aibă fonduri personale de investit în afacere. Să colaboreze cu consultanți în afaceri, nu să facă totul singură. Să nu accepte niciodată prima ofertă pe care o primește pentru un serviciu.Mai multe despre mine
Nu am o afacere adaugată