Numele meu este Cristina Lotru.
Sunt dintotdeauna o colecţionară de vise, experienţe, cărţi şi trăiri. Sunt pasionată de scris, psihologie, dezvoltare personală şi spiritualitate. În prezent, sunt Life Coach, Corporate Coach – specializare Coaching sistemic), autoarea unui ebook despre feminitate şi creatoarea blogului şi comunităţii V.I.S. (Vindecare, Inspiraţie, Schimbare).
Mi-am începutul drumul în dezvoltare personală în urmă cu 8 ani şi de atunci călătoria către mine însămi tot continuă. Aşa am descoperit arta întrebărilor prin Coaching, iar asta mi-a deschis ochii să văd atât în mine însămi, cât şi în ceilalţi, cum potenţialul uman poate fi redescoperit atunci când renunţăm la credinţele care ne îngrădesc.
Din propria-mi nevoie de a căuta răspunsuri în mai multe domenii ale dezvoltării personale şi spirituale, am adunat instrumente si cunoştinţe din psihologie, NLP, Analiză Tranzacţională, Coaching sistemic, psihologie transpersonală, psihologie arhetipală, Life Coaching şi consiliere, dezvoltare personală, precum şi mindfulness şi spiritualitate.
Te-ai gândit la tine ca un super-erou?
Fiind o introvertă, mi-e mai dificil să mă prezint, dar acum mi-e simplu să vorbesc despre mine prin ochii clientelor și clienților mei.Dacă da, ce super-erou ești și care este super-puterea ta?
Cel mai des, mi se spune că sunt o femeie puternică și ambițioasă, un fel de zeița Atena mai modernă, o luptătoare cu strategie, care îmbină și puterea (masculin), dar și energia feminină.Accepți jocul în viața ta ca o metodă de dezvoltare și creștere personală?
Da, chiar sunt un promotor al vindecării prin metode non-raționale, jocuri, mituri și simboluri.Ai îmbrățișat gamificarea în afacerea ta?
Încă nu.Te gândești că joaca e doar pentru copii și afacerile înseamnă doar seriozitate? Explică-ne de ce.
Nu. Joaca și jocul recreează căi neuronale (emisfera dreaptă), ceea ce ne permite să aducem complexitate în orice facem și să ne încărcăm cu energie în timp ce muncim, de exemplu. Pentru feminitate, tot ce înseamnă activități corporale, prezență, creativitate, inspirație, joacă și dans reamintesc de naturalețea femeii.Ce jocuri joci tu în viața de zi cu zi?
Îmi plac, în special, jocurile de strategie și căutare și cele care folosesc simbolurile, culorile (jocul de cărți tarot).Ce jocuri folosești în echipa ta pentru a-i motiva să se educe?
În exercițiile de grup, folosesc ”jocurile sistemice” cu imagini colorate, arhetipuri, schimb de roluri și constelații.Vezi vreo diferență în echipa care se joacă? Sunt mai productivi? Se cunosc mai bine?
În exercițiile de grup, care implică jocul, într-o formă sau alta, văd următoarele beneficii: prezență, implicare și conexiune la grup, ceea ce ce ”traduce” în obiective comune îndeplinite natural și motivat.Jocul leagă echipa? O face mai închegată și angajații tăi rămân în firmă mai mult timp?
Da, jocul, prin regulile sale, implică toți participanții, iar rezultatul este că fiecare se simte important și conectat.Ce jocuri ne recomanzi? Pot să fie boardgames, jocuri ale copilăriei, jocuri de business...
Șahul, schimb de roluri, constelații organizaționaleCe cărți citești? Ne recomanzi o carte pe care ai citit-o recent și te-a făcut să te simți veselă sau încântată de afacerea ta?
Dependența de perfecțiune. Mireasa încă nerăpită de Marion Woodman”În esență, sugerez că mulți dintre noi – bărbați și femei – suntem dependenți într-un fel sau altul, deoarece cultura noastră patriarhală pune accentul pe specializare și perfecțiune. Determinați să avem cele mai bune rezultate la școală, la serviciu, în relațiile noastre – în orice aspect al propriei vieți –, încercam să ne transformăm în opere de artă. Lucrând atât de mult pentru a ne crea propria perfecțiune, uităm că suntem ființe umane. Pe de o parte, încercăm să fim zeița Atena, eficientă și disciplinată, iar pe de alta parte, suntem forțați să cădem pradă energiei reprimate a Meduzei.”