Păstrează magia copilăriei !
Creator de jucării croșetate cu povești
Cum ai pornit pe drumul antreprenoriatului?
Numele meu este Gabriela Bularca, sunt artizan brașovean, m-am născut și am crescut în Brașov. Mi-am petrecut copilăria într-un spațiu de vis de la marginea orașului, unde eram aproape de lanul de grâu, de cișmeaua cu apă rece și proaspătă, unde vara mergeam la scăldat în râuri reci de munte, unde iernile erau cu zăpezi adevărate, unde cerul era mai aproape de pământ și timpul curgea altfel. O lume de basm. Port acea copilărie cu mine mereu, închid ochii și o revădÎn clasa a 5-a am făcut cunoștință pentru prima oară cu o croșetă, a fost dragoste la prima vedere, și am fost fascinată de cât de multe lucruri se pot realiza doar cu o croșetă și un fir de lână. Provin dintr-o familie în care meșteșugurile au devenit meserie pentru mulți dintre membrii ei.
Am crescut într-o familie în care meșteșugurile au fost și sunt prețuite, fiind transformate în meserii pentru mulți dintre membrii ei.
Ești singurul asociat în compania ta?
Mă ajută în toate soțul meu.Dacă ai o afacere împreună cu soțul sau iubitul tău, ne spui cum reușiți să vă detașati de afacere?
Nu știu. Nu ne-am pus această problemă niciodată. Facem multe lucruri împreună, în altele ne completăm și ne sprijinim, nu am simțit că este necesar să ne detașăm, mai ales că ceea ce facem este ca un hobby, ceva relaxant, care ne aduce și mai mult împreună.Iubești ceea ce faci?
Fiind un creator, un artizan, iubesc foarte mult ceea ce fac, artă fără iubire nu cred că există, nu o văd respirând și prinzând viață.Cum faci să iubești mereu ceea ce reprezintă afacerea ta?
Abordând activitatea mea nu ca pe o afacere, eu nu simt că merg la muncă, lucrez fără să simt, și atunci nu este necesar să îmi fac probleme că nu aș putea iubi vreodată ceea ce fac.Ai un brand personal sau un brand al afacerii?
Da: Gabriela Bularca AtelierCare e povestea pe care brandul tău o spune clienților?
Vă invit în lumea fermecătoare a jucăriilor croșetate!Sunt creator de jucării, de visare, de reconectare cu universul creator, cu cerul și pământul, cu munca simplă și trainică din care rezultă lâna pe care o lucrez, din soarele dogoritor ce pregătește bumbacul cu care lucrez, din creațiile pe care le reproduc: urșii copilăriei, oile si frumusețea simplă și plina de căldură a vieții de la țară.
Ai simțit vreodată că nu comunici cu suflet ci rece și impersonal?
NiciodatăCrezi că e important să comunici eficient, să pui puțină iubire în vorbele adresate clienților tăi?
All you need is love.Fără iubire ce suntem?
Care crezi că este diferența dintre antreprenoriatul feminin și cel masculin?
În fiecare activitate este necesar să existe un echilibru, și cum eu sunt cu capul în nori și praf de stele, soțul meu este cel echilibrat și rațional.Poate antreprenoriatul feminin este mai cald și mai blând iar cel masculin este mai cerebral. Greu de spus.
Cât de flexibilă și adaptabilă ești?
Aici este punctul meu sensibil. În partea de creație recunosc că nu sunt flexibilă, mă consider un creator și îmi este greu să fac anumite lucruri dacă nu le simt. Cele mai bune rezultate le-am avut atunci când solicitantul îmi da frâu liber imaginației în anumite limite de preț, mărime și alte mici detalii. Când creez simt că aduc ceva bun în această lume.Suntem în luna iubirii și iubim și oameni și afaceri. Cum sărbătorești iubirea în familie?
Iubirea este în tot și în toate, poate că sunt o visătoare, dar iubire este peste tot dacă vrem să o vedem. Gesturile mici fac diferența, ultima bucățică de ciocolată cedată celui drag face mai mult decât un cadou frumos împachetat, un bilețel lăsat pe masă face cât o mie de promisiuni și vorbe spuse, o floare de câmp adusă și pusă într-un pahar cu apă înseamnă mai mult decât trandafirii spectaculoși ambalați impecabil.Da, sunt o visătoare și nu mă schimb. Dragostea atrage dragoste, iubirea iubire și bunătatea atrage bunătate.
Ce provocări îți aduce 2024?
Interesantă întrebare, mulțumesc pentru ea. Anul 2021? Să ne întoarcem în 2020, când în plină criză sanitară, tot ce făceam a fost pus pe așteptare, toate proiectele, toate târgurile de meșteșugari, ateliere cu copiii. Am crezut că voi avea timp mai mult pentru mine, pentru creație și visare, pentru ordine în fire, planuri și gânduri. Nu a fost așa.În iulie 2020 a sosit o propunere interesantă. Să fiu parte dintr-un proiect minunat, și anume să prezint o emisiune la o televiziune online în cadrul grupului Iubim Brașovul. Emisiunea se numește Artizanii Cetății. O ofertă greu de refuzat. Am pornit la drum, nu știam nimic din ce presupune filmarea, pregătirea, realizarea, intervievarea, nu sunt om de televiziune. Emoțiile au trecut rând pe rând, și am pornit la drum.
Ce îmi doresc pentru 2021? Să reușesc că prin emisiunea pe care o realizez, produc, moderez să arăt lucruri frumoase din munca artizanilor, meșterilor populari, meșteșugarilor, lucru manual de calitate, oameni deosebiți și proiecte inedite.
Pe lângă munca de creație a jucăriilor, îmi doresc să cresc și să evoluez în proiectul Iubim Brașovul alături de colegii mei.
Care sunt proiectele tale de viitor?
Sunt membră a unei asociații meșteșugărești din Brașov, mai mult sunt PR al acesteia, doresc să reușesc să aduc cât mai mult în atenția brașovenilor și nu numai lor, muncă și creațiile colegilor mei.Este vorba de Asociația Creatorilor de Artă Tradițională și Contemporană din Brașov.