Sunt Alina Galeteanu, iar unul dintre copiii mei de suflet este Cortenissimi.ro, un magazin online de obiecte de arhitectură din tablă Corten, oțel care ruginește controlat, sub acțiunea condițiilor meteo.
Ideea există de câțiva ani, noi lucrând în domeniul acesta și având multe proiecte în care s-a folosit otelul Corten.
Cortenul este un material brut, care ruginește când este expus la condițiile de exterior, însă există posibilitatea de a fi tratat, pentru proiectele de interior. Culoarea la care ajunge este roșiatic- ruginiu închis și ceea ce este interesant este și faptul că nu necesită nici un fel de întreținere în timp. De exemplu, pentru exterior, dacă suprafață obiectului vă fi zgâriată întâmplător, materialul se autorepara în timp, refacandu-și stratul de rugină.
În acest magazin online sunt expuse atât materia primă, cât și obiecte de interior exterior din Corten, produse în serie, cu mențiunea că majoritatea clienților cer obiecte produse special pentru ei, cu specificațiile dorite de ei și/sau arhitecții cu care lucrează.
Ești freelancer, solopreneur sau antreprenor?
Sunt un mix intre solopreneur și antrepreneur, sunt proiecte la care lucrez singură și proiecte la care am o întreagă echipă în spate: atelier de producție, montatori, etc.Cum măsori starea de sănătate a afacerii tale?
Am un indicator basic de care mă folosesc, anume cash-flow-ul. Sunt încă momente în care avem provocări pe aceasta parte, astfel că am învățat să iau masuri rapid pentru a evita situații mai complicate.Dacă am putea povesti la o cafea despre nașterea și creșterea afacerii tale ce ai vrea să îmi povestești?
Afacerea s-a născut în 2013, când mi-am dat demisia din multinaționala în care lucram de 5 ani, dorindu-mi să petrec mai mult timp cu copilul meu, care avea pe atunci 1 an. Cu pași mici, am descoperit cereri în piață oțelurilor speciale neacoperite și așa am ajuns, într-un final, în 2014, în aceasta zonă de proiecte arhitecturale. Am hotărât să aduc acest produs în România, chiar dacă cererea era extrem de mică pe atunci, în acest moment fiind la nivelul în care avem cel mai complex stoc de Corten din țară.Cât este de sănătoasă din punct de vedere financiar este compania pe care o conduci? Ai urmărit vreodată indicatorii finaciari? Dacă da, care?
Compania a fost și este tot timpul profitabilă, chiar dacă în ultimii doi ani cifra de afaceri a scăzut, profitul este în creștere. Cash-flow-ul rămâne provocare, asta și pentru că investesc continuu în stocuri de materie primă, marketing, etc.Cum vezi omul din spatele afacerii? Cum ar trebui sa fie el?
Fiecare are propria idee despre cum ar trebui să fie, însă eu am încercat mereu, încă de la început, cu toate provocările din primii 2 ani, să fac echilibru între orele de lucru și cele acordate familiei și mie. Uneori nu am reușit, dar când realizam că sunt pe lângă drum, reveneam 🙂Ai fost vreodată bolnavă? Cum ai administrat activitatea firmei atunci?
Au fost ceva probleme de câteva ori, într-adevăr, activitatea firmei a avut de suferit, în sensul că am întârziat în livrarea de răspunsuri la oferte, de exemplu. Telefonic, tot timpul am fost prezentă însă, fară excepție.Ce faci pentru sănătatea ta fizică?
Pentru că sunt și pasionata de nutriție, studiez și aplic pe mine și familie( cât pot :)) ), pe cât posibil gătim și mâncam sănătos, cât mai multe legume, mai puțină carne( încercăm), multă apă și odihnă. Sport de 2-3 ori pe săptămână, Crossfit.Ce faci pentru sănătatea ta mintală?
Foarte mult m-au susținut la început de drum tot felul de filmulețe motivaționale de pe youtube cu exemple de oameni care au plecat de la zero, cu zero lei în buzunar, și care au reușit. În timp, am studiat astro chineza, numerologie, Tarot și îmi plac cărțile spirituale- motivaționale.Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi modul în care ai grijă de sănătatea ta?
Un exemplu, cu foarte mare impact, a fost "Milionar la minut" de Hansen and Allen. Napoleon Hill citeam în primii ani pentru susținere, Harv Ecker- la fel.Te relaxezi în familie sau în afacere?
Oaza de liniște o găsesc întotdeauna în familie, seara și în weekenduri, însă și business-ul este o placere, ca un hobby la un alt nivel. 🙂Știm că viața de antreprenoare și cea de familie este plină de suișuri și coborâșuri. Ce sfat ai da unei tinere antreprenor la început de drum?
Recomand tuturor celor ce sunt la început de drum să fie foarte flexibili și creativi, dacă nu merge ceva, să găsească soluții, orice problemă are infinit număr de soluții( ah, ce nu mi-a plăcut niciodată matematica! ). De asemenea, vrea să le spun să nu aștepte perfecțiunea pentru a începe business-ul, nu există website perfect, carte de vizita perfectă, catalog perfect. Să tindă către perfecțiune, asta este altceva, dar să înceapă treaba și să dea dovadă de promptitudine și profesionalism zi de zi, asta este cea mai bună prezentare posibilă. Încă ceva, doar în cazul în care nu este o ideea genială gen Mark Z și devin milionar la minut, să aibă răbdare, o afacere sănătoasă și de succes se construiește în timp.Mai multe despre mine
Nu am o afacere adaugată