Conceptul Core Fusion derivă exclusiv din experiența dobândită. Folosim în furnizarea de servicii pentru clienții noștri experiența vastă a echipei de coordonare și a colaboratorilor noștri, în așa fel încât informațiile furnizate și modul de operare să fie actual și potrivit nevoilor clienților noștri.
Spre deosebire de competiție, considerăm că în primul rând informațiile care ajung la clienții noștri – fie sub forma experienței în organizarea de evenimente, fie sub forma informațiilor din cursuri– trebuie să fie derivate din practică, adaptate la cerințele clienților și actualizate în timp real, de aceea echipa Core Fusion își actualizează permanent cunoștințele și participă continuu la cursuri, programe de pregătire și schimburi de bune practici.
Cum ai pornit pe drumul antreprenoriatului?
Dorința mea de implicare în educație s-a născut din experiența anilor de studenție, perioadă în care deși eram la o facultate cu profil tehnic, aveam parte de multă „dictare”, scriam pagini întregi de cursuri, inclusiv la laboratoare.Metodele de învățare și predare anoste și neadaptate iar în paralel, implicarea mea în diverse proiecte care se bazau pe educația non-formală și instrumente de lucru adaptate la nevoile cursanților m-au făcut să analizez și să îmi dau seama, unde e locul meu de fapt: îmi doream să mă implic în educație iar contextul în care mă aflam în acel moment(2014) a fost unul favorabil mie.
Ești singurul asociat în compania ta?
Da, sunt singurul asociat.Dacă ai o afacere împreună cu soțul sau iubitul tău, ne spui cum reușiți să vă detașati de afacere?
Nu am o afacere împreună cu iubitul meu dar și el este antreprenor. De fiecare dată când unul dintre noi nu mai știe să se delimiteze de afacere, celălalt mereu echilibrează balanța. Facem tot posibilul să ne ajutăm reciproc.Iubești ceea ce faci?
Da, iubesc ceea ce fac și nu regret niciun moment decizia aleasă.Cum faci să iubești mereu ceea ce reprezintă afacerea ta?
Afacerea mea mă reprezintă, este oglinda mea, de aceea, sunt mereu conectată în a oferi clienților cele mai bune soluții pentru ce au nevoie. Astfel, fiind și domeniul de așa natură, mereu învăț ceva nou și cunosc diverși experți care mă fascinează. Și cel mai important lucru: iau în serios feedback-ul clienților mei.Care e povestea pe care brandul tău o spune clienților?
Compania consideră resursa umană extrem de importantă și are ca obiectiv livrarea de servicii de calitate, fundamentate în egală măsură practic și științific, fără a vinde soluții teoretice abstracte inaplicabile ori soluții empirice superficiale.Ai simțit vreodată că nu comunici cu suflet ci rece și impersonal?
Sunt perioade pe parcursul anului în care mă aglomerez cu multiple proiecte și da, au fost momente în care am simțit că am un stil de comunicare rece și impersonal.Crezi că e important să comunici eficient, să pui puțină iubire în vorbele adresate clienților tăi?
Da, de câte ori comunic cu clienții, mă asigur de fiecare dată că m-am făcut înțeleasă. Dacă nu, explic cu răbdare în alt mod pentru a fi sigură că informația ajunge cum trebuie la interlocutor. Din fericire, comunicarea e cheia în orice situație iar dacă mesajul transmis de tine nu a fost înțeles cum trebuie, în primul rând trebuie să te gândești dacă tu ai transmis eficient(și cu puțină iubire) mesajul. În afară de antreprenor, ar trebui să fim și lideri și să ne întrebăm prima oară dacă am fost noi eficienți în comunicare. 🙂Care crezi că este diferența dintre antreprenoriatul feminin și cel masculin?
Am câteva experiențe care mi-au demonstrat că antreprenoriatul feminin ori nu este încă privit cu ochi buni, ori nu este suficient promovat și adoptat de femei. Da, în bula mea văd multe femei care se implică în antreprenoriat/freelancing ceea ce mă bucură enorm. Dar când ajung în alte bule, îmi dau seama că mai avem de lucrat la acest capitol. Uitați-vă la orice eveniment antreprenorial și numărați câte femei și câți bărbați sunt invitați pentru a povesti. Veți înțelege imediat la ce mă refer mai sus. În afară de asta, am susținut câteva cursuri despre antreprenoriat în rândul tinerilor și din păcate, o mare proporție dintre ei, păstrează aceeași mentalitate.Cât de flexibilă și adaptabilă ești?
Din punctul meu de vedere, a fi antreprenoare include și a fi flexibilă și adaptabilă. Altfel, nu reziști. Sunt numeroase situații zilnice care te obligă să fii așa, de la comunicarea cu furnizori, colaboratori, angajați până la negocierea contractelor, atragerea diverșilor clienți, rezolvarea situațiilor conflictuale. Ce pot spune este că nu am fost din prima așa, am făcut greșeli, am învățat din ele și am ajuns la nivelul acesta în timp. M-am adaptat adică 🙂Suntem în luna iubirii și iubim și oameni și afaceri. Cum sărbătorești iubirea în familie?
Sărbătoresc iubirea în orice lună. Dar nu a fost tot timpul așa, recunosc. De multe ori viața profesională avea prioritate până am ajuns să nu mai am timp de familie ori prieteni. Ei bine, în acel moment, am analizat și mi-am setat să mă detașez puțin și să trasez limite: la început a fost greu să mă obișnuiesc, eu fiind genul de om care deschidea laptopul în orice moment al zilei sau al nopții. Cu timpul, am ajuns (aproape) un om echilibrat: serile din timpul săptămânii și weekend-urile sunt pentru familie, iubit și prieteni. Plus că, faptul că am un câine, mă scoate aproape zilnic la plimbare, și asta chiar ajută.Ce provocări îți aduce 2024?
Anul 2021 mă găsește mai ambițioasă și mai sigură pe mine. Anul trecut eram la polul opus, din cauza situației create de virus când nimeni nu știa încotro se îndreaptă lucrurile.Acum, mă preocupă domeniul digital deoarece partea de educație s-a mutat aproape total aici. Provocarea cea mai mare cred că este faptul că încerc să învăț și să fiu la curent cu toate programele, instrumentele și aplicațiile pe care mi le conferă acest domeniu.
Care sunt proiectele tale de viitor?
Cu ajutorul echipei, dorim să realizăm o platformă online de educație, ce va conține cursuri online. Aceasta ar fi baza și proiectul principal. Pe această bază îmi doresc să construiesc diverse cursuri online cât mai interactive, atât pentru adulți cât și pentru copii.Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte pe care ai citit-o recent?
O carte pe care o recomand tuturor celor implicați în educație, fie el specialist, pasionat ori părinte: "O lume ieșită din minți. Revoluția Creativă a Educației. "Pentru cei care încă nu și-au găsit locul în domeniul profesional le recomand: "Descoperă-ți elementul"
Ambele sunt scrise de Sir Ken Robinson, un reputat lider internațional în domeniul dezvoltării creativității, inovației și resurselor umane.