Consultanță personalizată în vederea întocmirii dosarelor de concediu creștere copil cu venituri din străinătate (U.E./Elveția/U.K)
Ce visai să te faci când erai mică?
Medic, polițist, avocat, profesor, contabil, jurist, notar, pe la vreo 4 ani chiar și prințesă (râd), plus multe alte profesii, însă am rămas bine "ancorată" în zona de finanțe, undeva de prin liceu.Când ai simțit pentru prima dată că prinzi aripi, că ești încurajată, că poți deveni ce vrei tu să devii?
Nu aș putea menționa un moment anume. Am avut și am parte de toată susținerea din partea familiei (am niște părinți extraordinari) astfel că mi-a fost extrem de ușor să prind curaj orice mi-am propus să fac sau să obțin din punct de vedere profesional.Cred cumva că mereu am avut noroc și de oamenii potriviți la momentul potrivit, astfel încât proiectele au prins contur natural...de la sine.
Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?
Multe momente de ezitare. Cum în România accesul la informație este destul de limitat, a fost nevoie să fac multiple cursuri înainte, astfel încât să mă transform cumva din omul care are nevoie de informații în omul care le oferă (și să fie și 100% corecte).Afacerea inițială a avut un alt scop, însă cum lucrurile nu evoluau în direcția dorită am văzut doar oportunitatea de a lansa proiectul visat încă din anul 2019 pe când s-a născut fiul meu.
Da, ca să răspund concret la întrebare, m-am gândit aproximativ 3 ani având în vedere faptul că este o nișă mai aparte unde zilnic ai ceva de învățat și unde (cel puțin în acest moment) încă nu există o altă companie care să se ocupe fix de astfel de spețe.
Dacă afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?
Aici m-ai prins :)?Ar fi o poveste cu și despre dragonii cu 7 capete (diverse instituții ale statului), cu care ne luptăm zilnic :))
Cum te simți ca antreprenoare în România?
Nu știu dacă pot găsi exact cuvântul potrivit căci sunt încărcată cu multe emoții în funcție de fiecare mamă care ajunge la mine și îmi cere suportul spunându-mi povestea ei...Simt că putem face o diferență și vreau să cred că ne iese asta de fiecare dată.
Care este criteriul pe care îți alegi furnizorii?
Singurii furnizori cu care colaborăm sunt cei locali (nu producatori), prin prisma activității companiei. Colaborăm cu juriști, avocați și cel mai important traducători autorizați și îi avem clar pe cei mai buni.Crezi că poti presăra puțină „magie” în cafea ca să poți merge mai departe în fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce înseamnă aceasta „magie” pentru tine?
Zilnic primim zeci de mesaje și apeluri telefonice, însă m-a marcat în mod special un mesaj primit acum câteva zile care suna cam așa: mulțumesc în numele tuturor femeilor pentru sprijinul acordat!Pentru noi, aceasta este adevărata magie și motivul pentru care vom continua să facem ceea ce facem.
Ce sfat poți să le dai femeilor care doresc să-și deschidă propria afacere?
Am spus și o spun de câte ori o să am ocazia: nimic nu este imposibil când știi exact ceea ce îți dorești!Care sunt proiectele tale de viitor?
În primul rand avem în plan, câteva workshop-uri la nivel național. Vrem sa le oferim ocazia viitoarelor mame să își cunoască drepturile pentru că din păcate cei din instituțiile statului care teoretic ar trebui să le ofere suport, extrem de rar o fac, iar atunci când o fac, din nefericire oferă multe informații total eronate, care mai mult încurcă. Nu puține sunt mamele care pierd astfel diverse drepturi pe care le au.În al doilea rând, vor exista workshop-uri internaționale, (sperăm minim 2 anul acesta) în mod special în UK de unde ne vin cam 80% dintre clienți.
Iar pe viitor, poate mergem și sa facem ceva training-uri pe la Ajpis-uri, cine știe 😂...
Caracterizează-te în trei cuvinte. De ce le alegi?
Ambițioasă, optimistă și încăpățânată, în sensul în care pe toate 3 le văd calități fără de care personal nu funcționez.Am destulă ambiție și determinare astfel încât orice îmi propun să reușesc și destul de multă încăpățânare să nu renunț nici atunci când lucrurile par imposibil de obținut.
Ai devenit ceea ce îți doreai să devii când ai fost mică?
Nu, însă cred că am reușit să le îmbin cumva pe toate :))Sunt expert contabil la bază, dar și profesor, fac zilnic analiză financiară, ofer suport psihic mamelor care trebuie sa treacă prin birocrația obținerii unor indemnizații din Ro în baza veniturilor din străinătate, studiez legi 50% din timp și lista poate continua la infinit...
Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a fi, de a privi lumea afacerilor?
Acum citesc Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege a lui Jacques Salome, însă dacă mă rezum la "lumea afacerilor", o să numesc prima carte care îmi vine în minte (cu toate că sunt multe care își merită propriul lor loc în top 10).Cred ca Școală de Afaceri a lui Robert T. Kiyosaki mi-a schimbat percepția destul de mult asupra afacerilor, însă nu m-aș îndepărta prea mult nici de cartea lui Napoleon Hill De la Idee la Bani, sau Tată Bogat, Tată Sărac al primului menționat. Mă opresc la top 3 :))