Oana Țogan, psiholog acreditat de Colegiul Psihologilor din România
Competențe:
- psihologie clinică și psihoterapie
- psihologie aplicată în domeniul securității naționale
Uneori în momente grele de viață parcă nu mai vedem ieșirea din impas, deși ușa a stat tot timpul deschisă…
Atunci când ne recuperăm exercițiul de a ne dori lucruri, ne recăpătăm încrederea în noi și în viața noastră.
• Ce înseamnă echilibrul pentru tine?
• Care este cea mai mare schimbare pe care o vrei în viața ta?
• Care este cel mai important lucru pentru tine în viață?
• Care iți este cea mai mare problema cu care te confrunți?
• SĂ-ȚI DAI MAI MULTĂ VALOARE FĂRĂ A AȘTEPTA VALORIZARE?
• SĂ-ȚI FII FIDEL(Ă) ȚIE ȘI DORINȚELOR TALE?
Pentru a-ți putea răspunde tu ție obiectiv la aceste întrebări te aștept la o ședință 1-1.
Care este brandul afacerii tale și ce comunică el?
Brandul afacerii este chiar numele: psiholog Oana Țogan.Sunt mamă, psiholog, life & bussines coach, soție, scriitor, master în programare Neurolingvistică EANLP, masterand în Psihologie clinică și psihoterapie, Practician thetahealing advanced DNA, mentor și cercetaș, inițiator și fondator al Centrului local „Crinii Pașcani” șefa centrului timp de 3 ani, membru al Organizației Naționale Cercetașii României, pentru copii și tineret, organizație ce astăzi are la Pașcani peste 150 membri 28 lideri adulți și de curând sămânța cercetășiei a încolțit și s-a mai înființat un centru, „Acvila” pe lângă mănăstirea Cavanis.
Din luna martie 2020 sunt psiholog voluntar în cadrul unui grup de suport al părinților cu copii bolnavi de cancer, pe secția Oncologie a Spitalului de copii Sfânta Maria din Iași ca voluntar în Asociația Conventus Mirabillis.
Cum ai crescut brandul personal?
Am lucrat ca asistent medical la patul bolnavului timp de 20 ani (până la 1. 01. 2010, ulterior am rămas doar antreprenor în propria firmă) și în paralel am studiat:Facultate de economie
Master Studii Europene
Din anul 2016-2019 Facultate de Psihologie, AL. i. Cuza Iași
Formare 2 ani în Programare neurolingvistică Practitioner + Master NLP
Școala de coaching.
Modul Formare în hipnoză eriksoniană.
Modul Formare Psihologie feminina și relații de cuplu.
Modul formare traumatologie.
Formare Psihoterapie integrativa în curs.
Modul logopedie.
Am urmat toate aceste formări dintr-o dorință lăuntrică de cunoaștere și o și mai mare nevoie de autocunoaștere.
Experiența în lucrul cu oamenii, după cea din sfera medicală, a venit în lucrul cu clienți 1-1 ca și life & bussines coach și master NLP.
Ce magie ai făcut pentru a deveni cunoscută?
Un bun psiholog nu este un sfătuitor. Soluțiile la problemele de viață pentru care se adresează la cabinet pacienții, clienții, sunt cel mai adesea la ei. Fiecare dintre noi are cel puțin un domeniu în care este expert și acela e propria sa viață. Ca om i-aș putea spune acelui tânăr citându-l pe Viktor E. Frankl din „Omul în căutarea sensului vieții” să nu uite că „iubirea este scopul ultim și cel mai înalt la care poate aspira un om”. Invitată fiind în repetate rânduri să vorbesc, pe diferite teme, am oferit din ceea ce am și ce sunt. Deviza mea în aceste demersuri era: „Viața m-a antrenat ca sa te inspir”. Dacă e așa sau nu, invit pe cei care doresc să-mi urmărească activitatea sau să lucreze cu mine (ca terapeut, coach, mentor) să mă contactezeAi o prezență online bine definită?
Am un profil personal de Facebook cu aproape 5000 de prieteni. (https://www.facebook.com/oana.togan)Administrez pagina Cabinet Individual de Psihologie - Țogan Oana (https://www.facebook.com/psihologOanaTogan).
De asemenea, am înființat un grup privat pe Facebook „Cine ești tu femeie?”, cu peste 600 de membre.
Însa o foarte mare importanță are site-ul personal https://oanatogan.com/
Este website-ul instrumentul tău principal de promovare pentru afacerea ta?
Nu neapărat.Ce alte metode de promovare folosești?
Articole personale pe pagina cabinetului, promovate pe Facebook.Ce cărți citești sau cursuri urmărești pentru ca imaginea afacerii tale în online să fie conform cu valorile tale?
Numeroasele metode și tehnici acumulate de-a lungul timpului și ca urmare a sutelor de ore de consiliere, de lucru cu clienții, ce vin acum ca și psiholog clinician si psihoterapeut, m-au ajutat să identific principalele motive pentru care omul solicită cel mai adesea ajutor psihoterapeutic și de coaching după cum urmează:Deteriorarea relației de cuplu
Relații dificile cu copii
Unele persoane se simt singure, nu au un partener și sunt în căutarea unei relații stabile
Multe persoane atât în perioada de pandemie cât și în post pandemie suferă de anxietate și depresie iar unele ocazional de psihoze.
Altele se simt izolate în cadrul grupurilor și comunităților, a organizațiilor din care fac parte.
Persoane ce se luptă cu simptome fizice, dependente.
Persoane ce suferă de boli cronice și cancer.
Conflicte la locul de munca ce nu pot fi gestionate individual.
Problemele psihice, „tulburările” sau chiar „bolile” se manifestă adesea în contextul relațiilor interumane conflictuale, găsindu-și expresia și în suferința de ordin psihic și fizic. Atunci când singur simte că nu-și poate gestiona emoțiile și apar o serie de probleme.
În general o viață normală, nu înseamnă o viață lipsită de probleme. O viață normală ESTE o viață cu probleme. Când am citit prima dată această afirmație, am fost un pic descumpănită. Părea că tot ceea ce îmi construisem ca deziderat, propria vindecare, în mulți ani de formări și terapie, era pe cale să se prăbușească. De fapt rodul psihoterapiei nu este vindecarea (o iluzie altfel, spune destul de dur Yrvin Yalom) ci schimbarea sau creșterea sunt ingrediente ale procesului transformațional. Aici ne preocupă factorii terapeutici de schimbare a mecanismelor, tiparelor de gândire și nu „factorii curativi” ca în medicină.
Ce sfaturi de digitalizare poți da unui antreprenor la început de drum?
Astăzi în psihologie, noua pasiune și domeniu de activitate, regăsesc bucuria. Lucrul la cabinet cu copilul interior al fiecărui adult întâlnit, (poate, uitat, poate rănit, abandonat sau varii situații afective) e provocarea ce-ți poate oferi vindecare.Informați-vă și dați voie copilului interior (adult fiind) să se bucure poate alături de copii dvs. într-un prim contact cu tot ceea ce reprezintă ca valori și principii sănătoase de viață, educație, tradiție, integritate, leadership, cercetășia.
E o imensă oportunitate de creștere pentru fiecare copil, dar și adult voluntar implicat.