Ce visai să te faci când erai mică?
Îmi amintesc că aveam un simț al competitivității dezvoltat, că eram o luptătoare, îmi plăcea să joc în echipa și nu prea știam să pierd, ofticându-mă frecvent dacă se întâmplă asta, deși ambiția nu mă lasă să pierd foarte des. Îmi cream echipe și-mi plăcea să conduc echipa. Mă aflam deseori în jocuri ce presupuneau posturi de conducere.Când ai simțit pentru prima dată că prinzi aripi, că ești încurajată, că poți deveni ce vrei tu să devii?
Nu pot spune că am fost încurajată, dar pot spune că m-am încurajat, pentru că nu am vorbit despre planurile mele, nu-mi doream să aud: ''Nu e o idee bună'', ''nu vă merge'', ''nu risca'', ''cunosc cazuri care n-au reușit'' etc.Îmi place să cred că am o voință de fier când îmi propun ceva și atunci îmi adun toată energia, mă pun pe studiu și dau startul, învăț și chiar dacă nu voi ajunge unde îmi doresc, sunt sigură că-mi prinde bine această experiență.
Și altfel spus, era chiar un citat în care cred: ''dacă lupți poți să pierzi, dar dacă nu lupți, ai pierdut deja''.
Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?
Cu îndrăzneală, demisionând, părăsind zona de confort, asumându-mi riscuri. Pentru că timpul este resursa noastră cea mai de preț, timpul nu îmi permitea să lucrez în paralel, la job făcând analiza financiară în timp ce mintea mea zbura la înființarea firmei, achizițiile pentru salon, cursuri de specializare, etc. Nu mă puteam conecta cu ambele, începusem să îmi pierd interesul pentru jobul meu pentru că începusem să visez deja la afacerea mea.Dacă a fost greu? Nu pot spune greu, dar pot spune provocator, sunt o persoana activă și mi-a plăcut că acest gând, dorință m-a ținut într-o continua mișcare și că îmi dădea posibilitatea să iau decizii.
Nu am ezitat nici o clipă din momentul în care mi-am dat seama ce îmi doresc și cât de tare.
Cum te simți ca antreprenoare în România?
Cum ar trebui să se simtă și să devină(dacă nu este) orice antreprenoare: curajoasă, luptătoare, pregătită, asumată, pozitivă, corectă, entuziastă.Care este criteriul pe care îți alegi furnizorii?
Îmi plac relațiile cu oamenii care au rezultate, sunt recunoscuți pentru asta, oameni care au dovedit de-a lungul timpului că te poți baza pe ei, pe serviciile lor, pe produsele lor, care trebuie să fie de calitate,În concluzie pe cei care reușesc să răspundă așteptărilor mele: profesionalism, calitate, încredere, respect.
Și da, sprijin producătorii locali dacă aceștia întrunesc calitățile mai sus menționate.
Crezi că poti presăra puțină „magie” în cafea ca să poți merge mai departe în fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce înseamnă aceasta „magie” pentru tine?
Ha ha ...nu cred că de magie e nevoie, viața poate fi dură și trebuie să iei decizii realiste.Eu cred în multă muncă, dezvoltare personală, profesională, perseverență, echilibru, devotament, seriozitate.
Ce sfat poți să le dai femeilor care doresc să-și deschidă propria afacere?
În primul rand să facă ce le place, să le fie cât de cât cunoscut domeniul sau să aibă inclinație către acel domeniu, să fie implicate, să creadă în visul lor, să nu renunțe la prima piedică, să aibă încredere, să persevereze, să fie pregătite, dedicate și să conștientizeze că programul de odihnă nu vă fi respectat și nu în ultimul rând, să nu renunțe niciodată să învestească în educația lor personală, financiară, profesională.Care sunt proiectele tale de viitor?
Nu îmi place să vorbesc despre planuri de viitor, îmi place să realizez și să vorbesc despre cum am făcut asta, dacă va interesa.Caracterizează-te în trei cuvinte. De ce le alegi?
Calități vreți să enumăr da? :)))-pozitivă,
-pasionată de tot ce înseamnă frumos,
-orientată către rezultate.
Ai devenit ceea ce îți doreai să devii când ai fost mică?
Nu sunt sigura de ce îmi doream, dar sunt sigura că fac ce făceam și atunci: conduc (azi afacerea care-mi poarta numele: CelaSkin Beauty)Îmi dau tot interesul să joc o mână proastă foarte bine, pentru că nu am avut norocul să primesc o mână bună, dacă ne raportam la anul înființării, anul de start al pandemiei.
Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a fi, de a privi lumea afacerilor?
-Cărți de dezvoltare personala, a trebuit să ''lucrez'' cumva la mine, -cursuri din domeniu, depun tot efortul pentru a mă perfecționa în domeniul beauty ori de cate ori se poate și mereu se poate.Da, vă recomand Tată bogat tata sărac - Robert Kiyosaki, un best seller în educația financiară.