În „Căsuța Poveștilor” scriu cu spor povești personalizate pe care le transform apoi în cărți 100% unice pe lume. Cred cu totul în povești și în puterea lor de a vindeca răni ascunse și de a aduce bucurie în suflete mici și mari, dar mai cred și că fiecare dintre noi are propria poveste care merită spusă. Cea mai importantă carte din bibliotecă este… cartea ta!
Cine ești și în ce crezi?
Sunt Cristina - mamă de mai bine de 3 ani, povestitoare dintotdeauna. Scriu povești pentru oameni mici și mari și cred cu toată puterea în binele din oameni. Mai cred că poveștile au puterea extraordinară de a vindeca și de a face lumea mai bună.Care este super puterea ta?
Super puterea mea este scrisul și o folosesc cu chibzuință și pricepere. Ah, și mai am o super-putere, fac o pâine foaaarte bună!Care e afacerea ta și care a fost motivația pentru a o începe?
Oh, am început proiectul „Căsuța Poveștilor” (The Story Store, varianta în engleză) din clipa în care am devenit mamă. Pot să spun deci că am doi copii, haha. O fetiță zglobie și șotioasă și un mic atelier de scris povești personalizate. Mă motivează fantastic gândul că nu îmi construiesc doar o afacere, dar am șansa extraordinară să fac ATÂT DE MULȚI OAMENI FERICIȚI. Uau, e cel mai frumos sentiment!Cui se adresează produsele și serviciile tale?
Cu toții avem o poveste. Toate sunt extrem de valoroase și merită să rămână moștenire sub o formă sau alta. Eu am ales cărțile. O carte care este doar a ta e cea mai importantă din biblioteca ta. Sigur, scriu cu precădere pentru copii, dar clienții mei sunt și mamele, bunicile, prietenii tăi cei mai buni. Orice om pe care îl iubești și pe care vrei să îl faci fericit cu o carte personalizată.Cum îi bucură pe ceilalți afacerea ta?
Când oamenii deschid cărțile lor (sunt un pic și ale mele, hihi), au un moment din acela în care nu știu imediat cum să reacționeze. Este impresionant să îți vezi povestea prin ochii un scriitor și a unui ilustrator, să vezi cum atâția oameni lucrează doar pentru tine, pentru bucuria ta.Ce s-a schimbat în modul tău de gândire de când ești antreprenoare?
Am început să fiu suuuper disciplinată. Și să gândesc proiectul mai mult decât un hobby, ca o afacere. Am început să țintesc sus, să îmi apreciez talentul și timpul și să cer bani pentru ele. Orice oră pe care nu o petrec cu copilul meu, este o oră prețioasă, ea trebuie să aducă nu doar o bucurie, ci și un sprijin financiar.Ce s-a schimbat în modul tău de gândire de când ești mămică antreprenor?
Este o provocare să te desparți de latura aceea umană, mai ales într-o industrie cum este cea de cărți pentru copii. Pentru că tot ce vrei este să ajuți. Dar apoi, îți privești copilul, te uiți în jurul tău, printre atâtea haine pe care nu le-ai împăturit pentru că ai dus copilul la grădiniță, ai dat telefoane, te-ai zbătut, ai gătit, ai șters praful, ai strâns jucăriile... și îți dai seama că trebuie să gândești ca un afacerist. Schimbarea aceasta în modul de a gândi și de a privi proiectul „Căsuța Poveștilor” a fost decisivă!Cum reușești să găsești un echilibru între familie, business și timp pentru tine?
Asta e simplu de răspuns în două cuvinte: „nu există”. Haha! Echilibrul acesta este o iluzie, cred eu, pentru că balanța va înclina mereu spre altceva. Într-o zi te vei dedica mai mult copiilor pentru că-s bolnavi sau e ziua lor, în altă zi ai mai mulți clienți și soțul te ajută cu o oră în plus în parc cu copiii. În alte zile pur și simplu simți că trebuie să stai în pat sau să citești o carte.Ce faci pentru tine? Dă-ne câteva exemple.
Am învățat să am muultă grijă de mine. O mamă fericită, o familie fericită, un business înfloritor, nu?Meditez, citesc, beau cafeaua în liniște, dimineața la 5, scriu în jurnal, fac yoga când pot, am descoperit bullet
Cum ți-a schimbat business-ul viața?
Sunt alt om. Total. Complet. M-am descoperit așa cum nu credeam, învăț ceva nou despre puterile mele în fiecare zi. Sunt determinată și nu-mi pierd speranța. Când eram mică, visam să fiu jurnalist, și cred că nimic nu este întâmplător în viață. Am fost reporter, am avut toată libertatea la ziarul la care lucram să scriu și reportaje. Așa că m-am axat pe povești. Mi-a plăcut să descopăr oameni și, ghici ce? Asta fac acum, în fiecare zi. Nu e fantastic cum lucrează Universul?Ce impact are activitatea ta asupra familiei și a copiilor?
Oh, dar este ceva minunat! Ilinca e înconjurată de cărți, în curând ne mutăm la o casă mai mare și voi avea biroul meu cu geamuri mari - deja știe că „mami acolo scrie povești”. Ce frumos e să o aud spunând asta! Tratăm totul cu o povestioară, oricând.Soțului meu i-a luat mai mult timp să se obișnuiască cu gândul că serviciul meu e acasă - cred că ăsta a fost și este cel mai greu lucru. Să stabilesc limite.
Cum vezi lumea copiilor noștri?
Foarte, foarte diferită de lumea în care am trăit noi când eram copii, nu-i așa? O văd un pic mai confuză, mai agitată, plină de stimuli. Ne face nouă, părinților, treaba mai grea. E mai greu să îndrepți un copil spre lectură, de pildă, când are la dispoziție atâtea gadgeturi.Ce facem pentru a-i ajuta să-și găsească calea?
Trebuie, în primul rând, să ne vindecăm noi. Să ne descălțăm de papucii incomozi pe care i-am purtat până acum, care ne-au jenat, care ne-au ținut pe loc pentru că era prea dureros să mai mergem cu ei. Apoi, să ne conectăm. Să ne coborâm la înălțimea lor, să îi luăm de mână și să îi înțelegem. Ne vor urma dacă știm să îi ascultăm, dacă și noi, la rândul nostru, recunoaștem când greșim și acceptăm că trebuie să ne vindecăm.Cum definești fericirea?
Fericirea e un nor pufos, roz, săltăreț, care azi plutește voios pe cer, mâine se umple de ploaie și plânge mofturos.Cum te promovezi?
La mine funcționează foarte bine recomandările.Este incredibil cât de buni sunt oamenii! Pe piața din UK, merg mult pe crearea de conținut, SEO, Pinterest și newslettere.Website-ul tău
https://www.thestorystore.meWebsite-ul tău(dacă ai mai multe)
https://www.casutapovestilor.roMai multe despre mine
Nu am o afacere adaugată