Casa cu rame este un proiect de suflet care s-a materializat cu multă șansă în 2019, și de atunci mă face să intru în competiție cu mine însămi, zi de zi.
Mic atelier de rame pentru tablouri, cu magazin de prezentare și atelier de lucru în Buzău, am făcut pasul către online odată cu criza sanitară datorată pandemiei. Am realizat astfel că piața este deschisă la nivel național, că ideile nu se opresc la nivelul orașului natal și că este loc pentru inovare chiar și în această branșă.
Momentan avem 2 angajate, dedicate și implicate, pentru care învățarea permanentă este o necesitate.
Am reușit astfel să atragem clienții din zona de online, să colaborăm regulat cu designeri de interior, cu galerii, artiști plastici și persoane fizice. Deși segmentul principal de clienți îl reprezintă artiștii plastici, dedicăm timp marketingului pentru a ne face cunoscuți și în rândul publicului larg.
Deviza noastră: o ramă de la noi pentru fiecare dintre voi!
Ne-ar face plăcere să ne spui câteva cuvinte despre omul din spatele afacerii. Cine ești și de ce ai devenit antreprenoare?
Mă numesc Roxana Ioniță, sunt din Buzău și am plecat din domeniul bancar în 2017 pentru a mă inițializa în afaceri cu artă. Am colaborat cu un magazin de materiale de pictură, pe plan local, apoi m-am decis să deschid propria afacere într-un domeniu apropiat.Am citit recent o zicală care chiar mi se potrivește de când am devenit antreprenor, și anume: când ești angajat ora 21.00 înseamnă "noaptea târziu", când ești antreprenor este "seara, devreme". Este foarte adevărat acest lucru, însă satisfacțiile pe care mi le-a adus antreprenoriatul au fost pe măsura timpului muncit.
Ce s-a schimbat în modul tău de gândire de când ești antreprenoare?
Fiecare zi este o competiție cu mine însămi, de a deveni mai bună în ceea ce fac, de a fi mai calma, mai empatică, de a realiza totul mai repede, de a face cât mai multe lucruri într-o zi. Am realizat cât de mult contează timpul și cât de puțin timp avem la dispoziție. Încerc să fac să conteze fiecare clipă.Anii pandemiei au fost grei pentru afacerea ta? Ce ai învățat din această perioadă?
A fost un an greu în care am învățat cu toții, cred. că resursa cea mai importantă a unei afaceri sunt oamenii: angajații și clienții care îți cumpără produsele.Te-ai gândit să te reinventezi, să schimbi ceva în afacerea ta?
Deși este o afacere relativ nouă, permanent încercăm să facem lucrurile mai bine, să schimbăm unde este nevoie și să facem diferența pe această piață de nișă.Dacă ai putea să presari puțin "praf de zână" peste afacerea ta ce minune ai vrea să produci?
Mi-ar plăcea să schimb spațiul actual de funcționare cu unul muuult mai mare și mult mai central. Care să arate chiar ca o galerie de artă.Ce valori te ghidează în afacerea ta?
Seriozitatea - una dintre valorile fără de care nu ar exista afacerea.Corectitudinea și creativitatea, valori ale oricărei persoane care lucrează cu clienți.
Te-au ghidat aceste valori în relația cu clienții sau colaboratorii tăi?
Da, întotdeauna privim lucrurile întâi din punctul de vedere al clienților: ce așteptări au de la noi? Ce mi-aș dori eu dacă aș fi în postura de client al atelierului? Cum aș putea face clienții să revină?Ce faci pentru dezvoltarea ta personală?
Învățarea permanentă este unul dintre lucrurile care m-au definit întotdeauna, nu numai de când am devenit antreprenor. Astfel că, la 43 de ani, am absolvit anul acesta a 3-a facultate, de kinetoterapie. Nu are legătura cu domeniul în care activez însă este, de asemeni, o ramură care mă interesează și pe care mi-a plăcut să o studiez mai amănunțit.Crezi ca e important să te educi mereu? De ce?
Este foarte important, măcar prin prisma faptului că rămâi conectat cu noutățile din jur. Lumea se schimbă extrem de repede, totul este în mișcare continuă, doar o clipă de neatenție și rămâi în urma timpului tău. Îmi plac schimbările, singura constantă în viață este schimbarea și atunci educația este cea care ne ajută să integrăm mai ușor schimbările în viața noastră.Urmezi cursuri de perfecționare? Online sau offline?
Da, sunt abonată la câteva grupuri de rameuri, din țară și străinătate, care aduc permanent în atenția membrilor lucruri noi, utile pentru industria noastră. Învăț de la ei, învăț din cărți, de pe site-uri de specialitate.Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi afacerile?
Citesc în general biografii, memorii, jurnale, cărți de cultură generală și de dezvoltare personală. Cărți de la care pot învăța câte ceva.Cărțile lui John Maxwell au avut o importanță foarte mare pentru mine în momentul în care am decis că vreau să-mi schimb mentalitatea de angajat și să devin antreprenor.
Apoi, o carte care m-a influențat foarte mult în sensul de a nu renunța când dai de greu, pentru că totul se poate atunci când crezi asta, a fost cartea "27 de pași" a lui Tiberiu Ușeriu.
Cum te relaxezi?
Mă relaxez lucrând, de cele mai multe ori. Îmi place să fac lucruri cu mâinile, astfel că regăsesc o mare plăcere în munca la grădinița mea din fața casei, cosând sau exersând tehnici de masaj. Dar, de cele mai multe ori, în timpul liber mă gândesc la câte un proiect nou și încerc să-l pun în practică. Ultima idee este să facem o ramă demontabilă.Ce te amuză și ce te întristrează?
Mă amuză uneori înverșunarea oamenilor de a li se da dreptate. De a fi, cu tot dinadinsul, cei care câștigă o dispută, cei care dețin adevărul absolut.Mă întristează să vad copii cărora le lipsesc unele ocazii de dezvoltare din pricina lipsurilor.
Dacă ai putea să schimbi ceva la tine, ce ai schimba?
Lucrez în fiecare zi cu mine pentru a deveni cea mai bună variantă a mea. Aș schimba impetuozitatea, poate.Ai simțit vreodată nevoia să te reinventezi? Dacă da, ce ai făcut pentru a te reinventa?
Cum spuneam, singura constantă în viață este schimbarea. Sunt permanent în schimbare, cred că fiecare dintre noi ne reinventăm permanent pentru a ține pasul cu ceea ce se petrece în lumea noastră.Dacă ai putea să faci o vrajă și să îți crești afacerea peste noapte, cum ar suna vraja aceasta?
Hocus-pocus - Înrămatus,Toată lumea să intre pe site!
Știm că viața de antreprenoare este plină de hopuri. Ce sfat ai da unei tinere antreprenor la început de drum?
Să nu renunțe la visul ei! E posibil să se mai împiedice pe alocuri, să greșească, poate chiar grav, dar să continue dacă simte că asta e calea.Mai multe despre mine
Nu am o afacere adaugată