Sunt Ema și sprijin antreprenorii să elibereze starea de oboseală și copleșire prin respirație, meditație și Yoga.
De-a lungul timpului, cu aceste practici m-am vindecat de astm, anxietate și depresie. Am renunțat la cariera mea de specialist în comunicare în educație pentru a mă pregăti și a-mi deschide propria afacere.
Din 2020, creez cursuri înregistrate online+live de meditație, respirație și yoga. Suntem primii creatori de astfel de cursuri în limba română.
Cum ai hotărât să deschizi afacerea?
Am început să facem cursuri online chiar la începutul pandemiei, din dorința de a ajuta oamenii să practice acasă ceea ce nu mai puteau să practice la studio. A fost pentru noi o ocazie foarte bună să ne ieșim din zona de confort și să testăm varianta aceasta de cursuri online înregistrate, un lucru foarte nou pentru România, prin care noi am reușit să strângem o comunitate mare cu rezultate faine. Deși am trecut prin pandemie, criza, războiul din Ucraina, am descoperit că oamenii prioritizează sănătatea lor mintală.Ai știut de la început cum va funcționa afacerea ta?
Strategia noastră de business rămâne aproape la fel, doar că include mai multe întâlniri live, retreat-uri, ședințe la studio. Partea de cursuri înregistrate rămâne în continuare foarte relevantă pentru că oferă flexibilitate de a practica oriunde și oricând.Ai urmat cursuri de antreprenoriat? Dacă nu, ce alte cursuri ai urmat?
Am intrat în programe de mentorat care ne-au ajutat să gândim o strategie de vânzări pentru cursurile nou lansate. M-a ajutat foarte mult acest aspect pentru că am dat la o parte multe dintre nedumeririle și întrebările pe care le aveam. În fiecare lună gândim planul de afaceri și ajustăm lucruri și este un joc constant între misiunea pe care o avem de îndeplinit și partea de business care devine necesară pentru a ne atinge misiunea.Accepți ideile neconvenționale în afaceri? Daca da, ce fel de idei?
Sigur, accept ideile neconvenționale, iar ca să fiu complet sinceră, nu-mi dau seama ce din tot ceea ce facem este convențional și ce este neconvențional. Nu ne-a fost frică să facem lucruri pe care nu le-am mai văzut înainte în România, deci cred că întreg business -ul nostru este unul neconvențional. În plus, faptul că ne concentrăm mult pe colaborare, că oferim burse gratuite pentru oameni aflați în nevoie și pentru că facem pur și simplu ce se simte bine și aliniat, productiv și constructiv, ăsta cred că este ceva neconvențional.Ai simțit în perioada aceasta că trebuie să găsești metode pentru a fi mai productivă?
Am simțit foarte puternic nevoia de metode pentru a fi mai productivă, mai eficientă, asta este ceva ce consumă multă energie. În activitatea mea de zi cu zi sunt nevoită să sar mult de la un task la altul, ceea ce uneori mă obosește. Încă mai am de lucru în a mă organiza eficient. Partea de livrare și de susținere a cursurilor, sesiunilor, întâlnirilor cu oamenii se simte acum ca briza mării pe lângă activitatea de zi cu zi de business management și managementul echipei.Ce înseamnă pentru tine a fi productivă?
Pentru mine ar fi productivă înseamnă să mă concentrez pe ceea ce contează cu adevărat, să fac mai întâi acele lucruri care au rezultate mai puternice, să fac acele lucruri care, dacă nu sunt făcute, au un impact mai mare. Puține sunt zilele în care ajung la finalul zilei și spun că am făcut tot ceea ce a trebuit să fac, iar acele zile se simt minunat.Ce metode folosești pentru a fi productivă?
Îmi programez pe cat posibil toate discuțiile cu echipă în calendar, iar taskurile de zi cu zi le organizez folosind aplicația Asana.Ce instrumente folosești pentru a fi productivă?
Asana, Google Drive, Google Calendar, agenda personală.Salvez ideile cu Google Keep și Evernote Clipper.
Ce metode folosești pentru ca angajații tăi să fie productivi?
Lucrez cu echipa mea în Asana și stabilim mereu care sunt prioritățile. Dacă observ o încărcare prea mare, atunci mutăm anumite taskuri pentru o altă perioadă. Menționez că nu lucrez cu angajați propriu-zis, ci cu colaboratori care sunt specialiști pe domeniul lor. Pe ei mă bazez întotdeauna să mă anunțe despre încărcarea lor și să stabilim împreună prioritățile.La începutul fiecărei luni avem un update cu prioritățile.
Ce instrumente folosești pentru ca angajații tăi să fie productivi?
Asana, Google Drive, Google Calendar.Preferi să fii productivă sau lucrezi SMART sau SMARTER?
Lucrez la a lucra SMART.Am o foarte mare capacitate de lucru și obosesc greu, așa că pentru mine obiectivul nu este atât de mult productivitatea, cât eficiența. Să aleg să NU fac un lucru în mod conștient, deși aș putea, face parte din procesul meu.
Vezi vreo diferență între a fi productivă și a lucra SMART?
E o foarte mare diferență.A fi productiv este asociat de obicei cu a face foarte multe lucruri, însă pentru mine ar fi productiv este a mă concentra pe rezultatul final și ce-mi doresc să obțin. De exemplu poate anumite discuții sau întâlniri nu sunt productive, ce pot fi distructive și atunci nu sunt nici SMART.
Care sunt proiectele tale de viitor?
În viitor ne dorim să ne concentrăm pe comunitatea de cursanți din România, pe noi cursuri și programe, iar pentru următorii doi ani prioritatea este să ne extindem la nivel internațional. Îmi doresc să fac în România cunoașterea despre respirație ceva normal, cunoscut și obișnuit.Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte pe care ai citit-o recent?
Wellbeing:Respirația, de James Nestor.
The Body Keeps the Score / Corpul nu uită niciodată de Bessel van der Kolk
Business
One Hundred Million Dollar Offer, de Alex Hormozi.
Dot Com Secrets de Russell Brunson.
Filosofie
The Daily Stoic de Ryan Holiday
The Obstacle is the Way de Ryan Holiday
Ego is the Enemy de Ryan Holiday