Sunt Adriana Roman, mămică, scriitoare și antreprenor. Lucrez cu entuziasm în a ajuta oameni creativi, cu daruri minunate, care vor să înceapă un business din pasiunea sau expertiza lor, și au nevoie de o identitate de brand reprezentativă. Sunt mulți freelanceri și antreprenori începători care, poate, nu știu cu ce să înceapă, nu au resursele necesare (sau nu le-au conștientizat), dacă nișa este cea potrivită pentru ei sau dacă produsele/serviciile sunt sustenabile. Mai exact, îi ajut cu:
- Clarificarea viziunii de business;
- Validarea de idee/ produs/ serviciu;
- Planificare și organizarea activități, utilizare tooluri cu buget cât mai mic;
- Creare identitate de Brand;
- Realizare materiale promovare (cărți de vizită, design postări Social Media, design flyere, design roll-up, design Afișe, etc);
- Consultanță în vederea armonizării planului Personal cu cel Profesional.
Dacă vrei să începi o afacere din ceea ce îți place să faci, din pasiunea, darul tău, sau expertiza ta, te invit să ne cunoaștem.
Ce s-a schimbat în modul tău de gândire ca antreprenor, de când ai o familie sau copii?
La mine copiii au venit înaintea antreprenoriatului, așadar am pornit afacerea din dorința de a fi independenta si de a avea un program mai flexibil, care sa-mi permită sa aloc mai mult timp copiilor. Din păcate, cel puțin în primii doi ani de activitate, am muncit mai mult decât pentru un job standard și a fost nevoie să fiu mai mult în business decât în familie. Dar nu mă plâng, lecția valoroasă a fost că am învățat să apreciez mai mult timpul cu ei și să caut să îmi organizez mai bine activitatea astfel încât să avem momente de conexiune autentică împreună.Cum te-a ajutat familia în creșterea afacerii?
Anul 2020 este unul atipic. Nu pot să spun că a fost greu, dar cu siguranță mi-a testat limitele și capacitatea de adaptare. M-a ajutat și familia, mult. Copiii mei sunt aliații mei de nădejde. M-au înțeles și m-au susținut încă de la începuturile activității antreprenoriale, iar anul acesta când a fost nevoie să muncesc mai mult, chiar m-au sprijinit prin faptul că m-au lăsat să dedic mai mult timp afacerii. Bine, mi-au spus și că visează să ajung bogată și să îi recompensez pe măsură, așadar tot trebuie să plătesc cumva sprijinul acesta. :))))Familia este centru universului tău. Ce este afacerea pentru familia ta?
Afacerea mea, sper eu să fie un exemplu pentru copii. Și nu mă refer la succes, ci la curaj, la puterea de a nu renunța când e greu, la disciplina zilnică, la dorința de a face ceva pentru oameni, dincolo de cifre și profit. M-aș bucura să aibă și ei curaj să încerce, să se joace cu ideile lor, să testeze, să învețe lecția și să meargă mai departe, fără să renunțe la visul lor.Dacă am putea povesti la o cafea despre afacerea ta, ce mi-ai spune prima dată?
Că misiunea mea e să ajut pe oameni să își transpună visul într-un business. Nu există împlinire mai mare decât aceea de a-ți înmulții talanții, de a-ți pune darul/pasiunea/expertiza în folosul celorlalți și de a culege roadele unei munci care are sens și care aduce bucurie, în fiecare zi.Ce valori te ghidează în afacerea ta?
Încrederea, integritatea, semnificația, contribuția, evoluția.Ce faci pentru dezvoltarea armonioasă a relațiilor în familie și afaceri?
E cea mai grea muncă, o spun cu toată sinceritatea. E greu să pui armonie în viața de familie și business pentru că la un moment dat, rupi de undeva ca să pui în cealaltă parte și mai ales în primii ani de business, rupi din timpul cu familia ca să pui la temelia afacerii. Nu e ușor, însă cu deplină conștientizare poți analiza săptămânal ce a fost bine, ce nu a mers și unde trebuie intervenit pentru a se reinstala echilibrul. Clar un echilibru perfect nu există. Mai degrabă e un echilibru dinamic, ca mersul pe bicicletă, când susul și josul te țin în mișcare și continui să înaintezi.Cum se împacă viața de familie cu afacerea voastră?
Copiilor le place când le povestesc despre visurile oamenilor. Asta îi fascinează cel mai mult - să știe cine, ce vrea să creeze. Poveștile oamenilor îi captivează cel mai mult, ca și pe noi adulții dealtfel. Cred că de aceea îmi oferă acest sprijin, știind că mami îi ajută pe alți oameni să creeze ceva cu sens pentru lumea aceasta. Defapt, nu să creeze, ci să concretizeze idei create de alții, idei valoroase, care chiar schimbă în bine părticele de lume.Mă bucur că am sprijinul lor și a fostei mele soacre, cu care am o relație bazată pe respect și bună înțelegere. Îi sunt recunoscătoare că are grijă de copii când eu sunt la birou.