Sunt avocat. Activitatea mea este orientată în principal înspre domenii care au legătură cu activitatea societăților comerciale, însă nu exclud nici colaborările cu persoane fizice. Îmi place să rezolv puzzle-uri și fiecare dosar este pentru mine un puzzle nou pe care sunt nerăbdătoare să îl soluționez.
Ce s-a schimbat în modul tău de gândire de când ești antreprenoare?
În activitatea mea am ocazia să interacționez cu persoane din cele mai diverse domenii de activitate. Având acest privilegiu, reușesc să înțeleg din ce în ce mai bine care sunt prioritățile clienților mei și ce își doresc să obțină din relația noastră.Anii pandemiei au fost grei pentru afacerea ta? Ce ai învățat din această perioadă?
Acest an mi-a confirmat ceea ce știu de mult timp: în perioadele grele din punct de vedere economic supraviețuiesc afacerile care vând produse și servicii de calitate, la un preț corect.Te-ai gândit să te reinventezi, să schimbi ceva în afacerea ta?
Am făcut recent schimbări majore în modul în care îmi desfășor activitatea. Acum sunt în proces de consolidare al acestora. Până în acest moment, schimbarea a fost benefică pentru mine.Ce valori te ghidează în afacerea ta?
În relațiile profesionale mă ghidează aceleași valori ca și în relațiile personale. Îmi tratez fiecare client cu aceeași implicare, sinceritate, loialitate și căldură cu care îmi tratez prietenii.Te-au ghidat aceste valori în relația cu clienții sau colaboratorii tăi?
În opinia mea este obligatoriu ca valorile după care te ghidezi să se regăsească atât în relația cu clienții, cât și în relația cu colaboratorii. Este cea mai importantă modalitate de a consolida relații de lungă durată, bazate pe încredere. În acest fel reușești să creezi în jurul tău o comunitate în care te simți confortabil, iar prin intermediul acestei comunități reușești să oferi ”membrilor” un sprijin care nu se limitează doar la serviciile tale.Ce faci pentru dezvoltarea ta personală?
Citesc constant, particip la cursuri de dezvoltare personală și socializez (online și offline). Relațiile interumane ne influențează personalitatea mai mult decât ne dăm seama.Crezi ca e important să te educi mereu? De ce?
Cred ca nimic nu este mai important decât să te educi mereu. Prin educație înveți să fii sincer, să te cunoști, să protejezi valorile din jurul tău, să trăiești în armonie cu oamenii, animalele și natura, să îți exerciți libertatea fără a afecta libertatea celor din jur. Educația este, în opinia mea, fundamentul vieții. Educație nu înseamnă doar a învăța formule sau teorii, ci înseamnă a înțelege rolul nostru în societate.Urmezi cursuri de perfecționare? Online sau offline?
În ultimele luni ne-am bucurat de o abundență de cursuri online, cursuri care au avut o vizibilitate mult mai bună în contextul intensificării activității online. Am participat la cât de multe mi-a permis timpul.Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi afacerile?
Prefer cărțile care abordează teme sociologice, antropologice, economice și filozofice. Deși mi-e greu să aleg o singură carte, de data aceasta recomand ”Arta Negocierii” aparținând autorului Chris Voss.Cum te relaxezi?
Iubesc foarte mult apa, prin urmare, când este posibil, aleg activități care implică un râu, un lac, o piscină sau marea. Dar la sfârșitul unei zile agitate, refugiul este jocul cu fiul meu. Fie că facem puzzle-uri, turnuri din cuburi sau colorăm, mă ajută să mă deconectez de la agitația vremurilor actuale.Ce te amuză și ce te întristrează?
Mă amuz când îmi privesc soțul și copilul cum se joacă, cum interacționează. Între ei există o chimie aparte și e imposibil să nu râzi când asiști la năzbâtiile lor.Mă întristează groaznic suferința copiilor. Întotdeauna m-a afectat profund să văd copii care suferă fie din cauze fizice (foame, boală), fie din cauze emoționale. Însă acum după ce am devenit mamă și am înțeles mai bine ce ființe fragile și iubitoare sunt copii, suferința lor mă dărâmă.