LIA este o aplicație mobilă de relaționare. Spun că este o aplicație de relaționare pentru că vizează facilitarea nu doar a relațiilor cu potențial amoros, ci și stabilirea de prietenii.
Este proaspăt lansată, suntem la început, dar este un început bun. În mai puțin de o săptămână am ajuns deja la 350 de utilizatori.
Momentan accesul este gratuit, ulterior va fi accesibilă contra cost, abonamentul va costa 25 RON + TVA.
Cine ești tu și în ce crezi?
Eu sunt Andreea, asta în primul rând 😊. Sunt o persoană foarte atentă la a fi cinstită, atât cu sine, cât și cu ceilalți, chiar și atunci când nu este confortabil.Zâmbesc mult și râd zilnic și tare.
Cred în oameni, cred în faptul că oamenii sunt buni, pentru că așa se nasc. Nu cred că există vreo persoană care să spună că un copil se naște rău.
Și cred că sunt mulți oameni buni care fac lucruri care rănesc. Nu pentru că are fi răi, ci pentru că sunt ei înșiși foarte răniți. Cel mai adesea nici măcar nu își dau seama că provoacă suferință pentru că sunt mult prea preocupați să se apere de o eventuală suferință sau trădare.
Cred în Dumnezeu, deși nu L-am văzut niciodată, dar l-am simțit tot timpul cu mine, deși provin din o familie de atei.
Iar ca roluri sunt de toate pentru toți. Sunt om de resurse umane de 18 ani și este primul meu hobby constant, sunt mama a 3 copii împrumutați la propriu de la vecini – cumva în viața asta nu mi-a fost dat să am copii născuți din pântec. Sunt prietenă, bună, cred. Sunt fiică, sunt soră. Am 2 căței și un motănel, toți 3 adoptați – Milka (ciocolată), Bety (înghețată) și Gigi (covrig).
Și sunt mega pasionată și disciplinată cu dezvoltarea personală pe care eu o denumesc mai degrabă o întoarcere la mine. În fiecare zi meditez, fac sport ca formă de meditație, scriu în jurnal și îmi monitorizez permanent starea internă. Și în fiecare zi sunt atentă la ce anume mă învață despre mine relaționarea cu cei din jurul meu.
Te-ai gândit la tine ca un super-erou?
Normal 😊). Mai ales cât am jucat cu succes rolul de Salvator care se sacrifica pentru toată lumea, chiar am fost o super eroină. După ce am dat jos această haină toxică pentru mine și pentru ceilalți m-am dus mai degrabă pe dorința de a lăsa ceva durabil în urma mea. Pentru că mi-am dat seama că nu iau nimic cu mine.Dar mărturisesc că există și o parte de Ego, de super eroină în proiectele sociale pe care vreau să le implementez cu banii care ies din LIA.
Și, un pic mai adânc de asta, o dorință ascunsă să o fac în sfârșit, mândră pe mama.
Dacă da, ce super-erou ești și care este super-puterea ta?
Sunt Împărăteasa cea bună 😊, care are grijă de supușii regatului. Nu știu dacă știi povestea impăratului care își jumulea supușii de bani și era rău cu ei. Și avea o soție iubitoare de oameni care l-a rugat să fie mai de treabă. Iar el i-a spus că da, va fi, dacă merge prin regat în câteva condiții:- Nici îmbrăcată, nici dezbrăcată
- Nici pe jos, nici călare
- Trebuia să străbată tot regatul și condiția era ca nimeni să nu se uite la ea, ori învoiala pică.
Și ea, pentru că era și deșteaptă, nu doar frumoasă și blândă a câștigat rămășagul.
S-a suit pe ceva măgar scund, astfel încât picioarele ei se cam târâiau pe jos, dar nu era nici pe jos, nici călare.
S-a îmbrăcat cu o plasă de pescuit, deci era și îmbrăcată, și dezbrăcată.
Și supuși loiali ei mergeau înainte și rugau lumea să stea în casă și să tragă obloanele, din respect pentru regină. Și lumea chiar așa a făcut.
Iar împăratul nu a avut ce face și a scăzut taxele și a fost mai blând cu supușii.
Cam genul ăsta de eroină vreau să fiu și eu pentru societatea românească.
Merg dezbrăcată printre utilizatori prin intermediului blogului de dezvoltare personală, în care mă expun foarte mult, dar pun accentul pe lecțiile învățate. Pentru că îmi doresc să le împărtășesc, astfel încât să fie tot mai puține persoane care trec prin experiențe ca ale mele, mă refer la cele dureroase. Asta e plasa mea de pescuit.
Sunt transparentă nu doar pe blog, ci și în aplicație. Chiar dacă la prima vedere informațiile sunt inconfortabile, sunt de fapt un instrument de control asupra alegerii făcute. Ne place sau nu, LIA ne obligă prin transparență să renunțăm la rolul de victimă. Nu o să mai putem spune că noi căutam relație, iar X, indiferent dacă e bărbat sau femeie, căuta ceva fără obligație și ne-a păcălit. Și da, este inconfortabil.
Dar aici vorbește Andreea. Ca persoană sunt genul care vorbește adesea despre elefantul din cameră generând stupoare, indignare, câteodată respingere, dar și comunicare onestă. Opțiunile atât de directe ale LIEI invită de fapt la decizie asumată.
Aș zice că nu merg nici pe jos, nici călare prin faptul că LIA este de fapt o struțo-cămilă între mesajele de dezvoltare personală, autocunoaștere, vindecare și o aplicație cu focus pe matrimoniale. Sunt convinsă că lumea se întreabă ce vreau de fapt – să vând aplicația sau să fiu terapeut?
Eu vin înapoi cu întrebarea – de ce nu pot să conveargă cele două? Tot ceea ce ține de creștere, de mesaje pentru suflet, de lecții învățate va fi pe gratis. Este unul din cadourile mele către cei care au nevoie și rezonează cu stilul meu de a comunica și cu ceea ce am de spus.
Pentru că, dacă noi suntem plini/pline de răni sufletești, de nesiguranțe și intrăm în piața matrimonialelor avem șanse maxime să ne frigem grav. Pentru că ne sacrificăm de dragul relației, pentru că ignorăm semnalele de alarmă, pentru că ne agățăm de persoane indisponibile emoțional și lista e lungă de moduri în care ne rănim.
Este unul din motivele pentru care am publicat pe site 4 broșuri cu sfaturi practice pentru primele întâlniri, sfaturi testate atât de mine, cât și de alte persoane. Sunt lucruri simple care ne feresc la timp de oala încinsă.
Acum, dacă privim lucrurile în ansamblu, LIA îți oferă ocazia de a cunoaște oameni noi, dar nu te lasă să te arunci în groapa leilor fără să te învețe și cum să te ferești de accidente.
Așa că nu e nici aplicație pură de matrimoniale, pentru că are și componenta de stat de vorbă și atât, nu e nici aplicație terapeutică, este de fapt un sistem. Și este un sistem care este abia la început. Darurile pregătite pentru voi sunt multe și toate gândite cu grijă față de voi și starea voastră de bine. Atât cât ne stă în putință să contribuim. Pentru că în final toți suntem responsabili de deciziile luate, chiar dacă ne găsim perechea pe o aplicație online. Eu nu pot să stau cu lumea la fiecare întâlnire și să îi atrag atenția la diverse semne subtile. Dar pot să pun instrumente la dispoziție, cum este blogul, cum sunt mesajele de pe Facebook, Instagram și LinkedIn. Lumea trebuie doar să le folosească.
Și uite așa, merg și călare, și pe jos, în același timp 😊.
Nu am să intru în subiectul iubirii de oameni. Nici nu vreau să mă prezint ca Zâna cea Bună și am și credința că deja se vede din acțiuni și din însăși concept.
Accepți jocul în viața ta ca o metodă de dezvoltare și creștere personală?
Accepți jocul în viața ta ca o metodă de dezvoltare și creștere personală?Uuu, ce întrebare complexă 😊. Pot zice da și nu, în același timp.
Clar jocul a făcut și încă mai face parte din procesul meu de dezvoltare personală sau, cum îi zic eu, de întoarcere la mine însămi. Lucrul cu copilul interior este o practica atentă și necesară în cazul meu, traumele din trecut fiind multiple și complexe. Fără să am grijă de latura asta a mea în mod constant, să fiu propriul meu părinte la nevoie, nu cred că aș reuși să îmi păstrez echilibrul emoțional în vârtejul în care m-am băgat de bună voie.
Așa că am făcut artterapie ani buni, m-am jucat cu lut pe acasă ani buni, am pictat. Cred totuși că jocul are alte manifestări în viața mea față de alte persoane. Am puține amintiri și din copilărie cu mine jucându-mă ca un copil obișnuit. Mai degrabă îmi amintesc de faptul că mă simțeam chinuită de sora mea care voia să ne jucăm cu indienii și fermele de plastic.
Dar am multe amintiri cu mine jucându-mă cu gândurile, cu analiza. Fiind un copil foarte timid (am și vorbit foarte târziu, ceea ce este absolut ironic având în vedere faptul că acum îmi turuie gura ca moara) am avut un spațiu intern de joacă foarte bogat cu prinți, prințese, reverii, cuvinte și imagini. Iar acum, ca adult, joaca se manifestă, din nou, altfel. Prea puțin am învățat să mă joc cu copiii sau animalele mele.
Dar m-am bucurat de meseria mea de HR ca și cum m-aș fi jucat. Mi-a plăcut să mă cunosc cu candidații mei la niveluri emoționale neobișnuite pentru un interviu clasic. Îmi place să mă joc de-a analiza a diverse aspecte, de la oameni la informații.
Cred că dansul este cea mai evidentă formă de joacă la mine. Cine m-a văzut dansând știe că este unul din momentele mele de libertate totală. Literalmente dansez ca și cum nu m-ar vedea nimeni. Ca un copil liber 😊.
Ai îmbrățișat gamificarea în afacerea ta?
Da, dar încă nu am implementat. Poate același tip de joacă de care am vorbit mai devreme.Când lucrez pentru LIA, indiferent ce fac, sunt fericită. Sunt ca un copil, mă bucur de fiecare moment de inspirație, de fiecare succes. Râd mult cu echipa și mă simt eu.
Ce vrem să facem pentru utilizatori este să implementăm niște jocuri care să facă cunoașterea inițială mai amuzantă, să spargă gheața mai rapid și mai plăcut.
Oamenii se plac când râd pentru că relaționează de la suflet la suflet.
Pot să îți spun doar că vor face povești împreună 😊.
Te gândești că joaca e doar pentru copii și afacerile înseamnă doar seriozitate? Explică-ne de ce.
Am răspuns și mai sus, parțial cel puțin.Ce îți pot spune este că adultul nu se definește prin buletin, ci prin maniera în care este capabil/ă să își ducă promisiunile la final. Când se ține de cuvânt. Când poate gestiona cu plăcere, și nu din obligație, responsabilitățile asumate.
Dar eu cam la asta reduc statutul de adult.
În rest poate să facă ce vrea. Să se joace în ploaie, desculță. Să danseze până dimineața, la Stuff, în Vamă, și la 70 de ani dacă o țin genunchii.
De exemplu, acu vreo două săptămâni m-am descălțat în pădure pentru că mă băteau adidașii cei noi. Dar nu m-am întors acasă, ci am făcut plimbarea până la capăt. Iar drumul spre casă a însemnat să traversez doua bulevarde aglomerate. Lumea se uita la mine oripilată, pentru că eram plina de noroi și în șosete, cu adidașii în mână. Eu eram fericită. Și liberă.
Nu cred că poți construi o afacere de succes fără să te joci. Dacă e povara afacerea, te va doborî. Pur li simplu trebuie să faci ceva ce îți place așa de mult încât te joci, indiferent ce faci. Și partea asta inocentă, de copil, este și cea care este cu adevărat creativă și generoasă.
Copilul este cel care întinde covrigul din mână către beneficiarii afacerii tale, nu adultul. Adultul este educat să facă bani din această afacere. Dar copilul este cel care ne ține de fapt în serviciu, care ne amintește constant să ne gândim la cei care beneficiază de ceea ce avem de oferit.
Ce jocuri folosești în echipa ta pentru a-i motiva să se educe?
Bună întrebare. Cred că maniera în care ne jucăm noi, cel puțin deocamdată, este dându-ne voie să fim liberi, atât ca idei și implementare, la nivel profesional, cât și ca persoane. Nu simt că este vreunul dintre noi cu mască pe față și asta și creează angajamentul asta minunat față de proiect.Fiecare știe foarte bine ce are de făcut, nu am făcut niciodată micro-management și nu am de gând să încep acum. Rolul meu este să dau direcții și business, să le discut și negociez cu echipa – pentru că au un cuvânt foarte greu de spus și să aștept de la ei rezultate. Să fiu disponibilă pentru întrebări, să îi înțeleg și sprijin când au probleme, și să conduc prin exemplu.
Brainstormingul este, cel mai probabil, principala manieră în care ne jucăm în prezent. Și ne place 😊.
Jocul leagă echipa? O face mai închegată și angajații tăi rămân în firmă mai mult timp?
Cu siguranță da. Dar cred că jocul trebuie lăsat să fie așa cum își doresc oamenii.De exemplu, eu mă joc cu ideile și cuvintele și îmi place maxim.
Bob, programatorul se joacă cu tehnologia și e mega încântat.
Ionuț a avut libertate să se joace cum vrea el cu designul, până când am ajuns la o identitate cu care am rezonat cu toții.
Mirela se joacă de-a distrugătoarea când testează aplicația. Are libertatea să o foiască cum îi vine, dincolo de cazurile de testare clasice.
Va veni momentul când vom crește și vom face, probabil, și jocuri mai țintite.
Ce își pot sune este că angajații LIA vor avea cele mai bune beneficii și salarii de pe piața, dar vor avea obligația să facă dezvoltare personală. Dacă nu acceptă nu stau cu noi. Pentru că înseamnă că sunt prea chitiți să stea în zona de confort. Iar momentan, numai cu ideile existente, noi avem lucruri de implementat pe cel puțin 5 ani în față. Persoanele rezistente la schimbare nu se vor adapta cu noi.
Nu intenționez să bag pe gât terapie. Ci exact asta – jocuri de auto-cunoaștere: artterapie, coaching, jocuri de grup etc. Se vor duce singurei la terapie când vor ieși rănile la iveală. Iar LIA îi va susține.
Ce cărți citești? Ne recomanzi o carte pe care ai citit-o recent și te-a făcut să te simți veselă sau încântată de afacerea ta?
Biblia mea personală, care m-a deblocat și mi-a dat curaj să fac ceva ce nimeni din familia mea de origine, din ambele direcții, nu a avut curaj - este ”Dansul furiei”, de Herriet Lerner. În momentul în care am început să iert lucruri din trecut m-am ancorat în prezent și am avut curaj și energie să visez la un alt viitor decât cel trasat de strămoșii mei.Iar ca exemplu de obsesie pentru binele clientului și curaj de a merge contra curentului este viața lui Jeff Bezos descrisă în Jeff Bezos si epoca Amazon, de Brad Stone. Deși nu sunt deloc de acord cu stilul lui de management, am admirat cu ardoarea cu care a crezut în visul și conceptul lui, în viziunea lui de viitor. Și am rezonat cu el atât de tare pentru că la fel de tare cred eu în LIA.
Cărțile pe care le citesc, ceea ce se întâmplă preponderent în cadă 😊 sau când sunt în concediu (momentan am 2 locuri de muncă full-time, așa că cititul nu este chiar pe locul I la priorități), sunt foarte mult centrate pe autocunoaștere, vindecare. Vine și vremea marketingului și a business-ului. Le iau pe rând.
Citesc zilnic articole pe ceva. Că este ceva de dezvoltare personală, marketing, relații, business, zilnic citesc câte un articol care îmi atrage atenția.
Nu mă uit la știri, nu am TV din 2010.
Cum ai fi dorit să ne jucăm altfel în acest interviu?
Ha, ha. A fost atât de inedit încât nu am apucat să pun nicio fațadă în răspunsuri. Sunt puține forme de joacă la adult care să fie mai jucăușe de atât.Cum ai decis să dezvolți o aplicație de dating?
M-am ofticat pe aplicațiile de dating pe care le foloseam :). Pierdeam mult timp în discuții inutile. De asemenea, mă irita teribil faptul că nu aveam control asupra oamenilor care mă puteau contacta direct. Așa că am decis, aș zice acum că în un moment de nebunie 😊, să fac o aplicație pe gustul meu. LIA este mai mult decât o aplicație de dating, este una de relaționare - pentru că include și socializarea pură, fără intenția de a avea un anumit tip de relație cu implicare amoroasă.
Ce îți place cel mai mult la aplicația LIA?
Cred cu toată inima că transparența este calea către o relaționare plăcută. De aceea opțiunile de relaționare oferite de LIA sunt ”pe față”. Este ceea ce permite din start tuturor să știe ce tip de relaționare vor avea. Știu că poate fi inconfortabil să te expui, pe de o parte, și sa vezi clar, negru pe alb, că opțiunile unei persoane sunt în altă direcție decât cele dorite de tine.
Dar, în perspectiva mea, cel puțin, este mult mai inconfortabil și dezamăgitor să ai o conexiune plăcută cu cineva, să îți dorești mai mult și să afli după ce te-ai implicat că nu sunteți pe aceeași lungime de undă. Este un sentiment pe care am vrut, pe cât posibil, să-l evit pentru utilizatorii aplicației.
Ce oferă LIA diferit de alte aplicații?
Ce este unic acum este opțiunea ”Ce cauți azi?”. Nu am regăsit-o nici eu, nici alte persoane care m-au ajutat să cercetez concurența, în altă parte. Ce am dorit să obțin cu această funcționalitate a fost să permit utilizatorilor să își exprime nevoia de moment, de azi.
Pe scurt, fără să îți modifici profilul, AZI poți să alegi să cauți altceva decât ai cerut la completarea profilului. Ca și cum AZI ai chef de pizza în loc de salată - ce mănânci de obicei - și îți faci comandă de la Glovo :). Alegerea de azi se resetează la fiecare 24 de ore, așa că de mâine poți reveni la ce dorești.
De la ce vine numele?
Numele LIA are o poveste foarte interesantă. Am vrut să fie un acronim, astfel încât literele să poată genera mesaje. Legătură, Intimitate, Amor. Sau Liant, Includere, Acceptare.
De asemenea, mi-am dorit un nume scurt, de doamnă, pentru că avem mai degrabă încredere în o femeie cu toții, chiar dacă suntem bărbați sau femei.
De ce zic că este o poveste interesantă. Nu avem somn în o noapte și am avut curiozitatea să caut pe internet ce înseamnă numele ca atare. Și am găsit că înseamnă ”Aducătoare de vești bune” – fix scopul pentru care a fost creată. Iar referitor la tipul de persoană cu care este asociată – de obicei persoanele cu acest nume sunt voluptoase, zâmbărețe, genul de femeie care are tot timpul o vorbă bună pentru toată lumea și răspândește voie bună. Aș zice că seamănă puțin cu mine 😊.
Au fost lucruri la alte aplicații de dating care nu ți-au plăcut și ai vrut sa le îmbunătățești cu Lia?
Multe. Filtrele funcționale. Controlul pe cine te poate contacta sau nu. Transparența intențiilor persoanelor afișate. Culegerea de informații cât mai complexe – nu suntem încă acolo, sper sa terminăm de implementat anul ăsta tot ce ne-am propus. Compatibilitatea pe bază de stil de atașament – ceea ce noi vom implementa și vom avertiza utilizatorii că X are un stil e a iubi atât de diferit încât e puțin probabil să se potrivească pe termen lung. Includerea comunităților LGBT.
Cât timp ți-a luat de la idee pana la implementare?
5 ani. Cred că e ceva mia mult. Pentru că am găsit prin drive-ul meu ceva document cu primele specificații ale aplicației, adică ce doresc să știe să facă. Doi ani am făcut research, am testat alte aplicații. Următorul an am început să investesc financiar în ea. Și am avut eșec după eșec. Cu primii doi programatori am pierdut cam 10.000 de euro… Și anul trecut l-am ”agățat” pe Bob, programatorul, pe LinkedIN și a început de fapt construirea aplicației. Un an și ceva mai târziu, iată-ne.
Ce cost va avea un abonament?
25 RON + TVA. Avem zero intenții de a crește prețul, chiar dacă aplicația va fi din ce în ce mai performantă și complex. Vrem ca oamenii să se cunoască, să relaționeze, fără presiunea finanțelor în minte. Și vrem să stea cu noi pe termen lung, pentru că avem planuri colosale pentru ei.
Cui se adresează aplicația?
Evident că tuturor. Totuși, așa cum este făcută și gândită, cred că se potrivește și aduce beneficii în special celor care muncesc mult, care au terminat deja școala și au început deja să muncească și eventual să aibă o carieră. Celor care doresc mai multă eficiență în procesul de căutare de prieteni noi sau o relație de cuplu.
Cred că persoanele care caută adevăr și transparență se vor bucura cel mai mult de opțiunile pe care le oferă LIA. Pentru că le scutește de dezamăgiri și le ajută să economisească timp.
Ce planuri de viitor aveți?
Ulala. O să spun așa, pe scurt, că pot să îți povestesc până mâine despre asta.
În 2022 ne dorim să implementăm întrebările suplimentare care vor da informații complete și complexe despre utilizatori. De asemenea, sper să implementăm și testul de personalitate. Și abonamentul.
În următorii 5 ani dorim să implementăm:
un sistem de reduceri care să sprijine întâlnirile oamenilor în afara aplicației – pub-uri, teatru, film, hotel, motel etc. chiar dacă persoanele vor folosi aplicația sau nu pentru scopul ei inițial, cu dovada abonamentului vor putea beneficia de reduceri.
Sistem național de organizare de evenimente de cunoaștere în afara aplicației
Extra modul de educație sexuală, atât pe prevenție, cunoaștere biologică, cât și pe obținere de plăcere în doi.
Extra modul de educație relațională gratuită – ceea ce am început deja prin blogul de pe Youtube, dar la scară largă și cu terapeuți care vor vorbi despre flirt, diferențe bărbați femei în relații, vor face jocuri, exerciții, demonstrații etc. Și va fi gratuit.
Sistem de suport pentru succesul relaționării online. Rețea de fotografi, frizeri, îndrumători pe stil vestimentar, antrenori de fitness etc., care vor avea, pentru utilizatorii LIA, preturi reduse.
Iar aceste planuri sunt doar pentru aplicație.
Dincolo de LIA ca platformă, cu banii câștigați ne dorim să:
Construim spitale, azile de bătrâni, orfelinate
Facem sterilizări în masă, pentru eradicarea animalelor vagaboande
Sănătoși să fim și să avem ocazia să lucrăm în echipă cu utilizatorii. Avem nevoie de feed-back, avem nevoie de ei, să folosească aplicația. Noi vom face tot posibilul să o facem cât mai aproape de doleanțele tuturor, iar proiectele sociale tot pentru ei sunt.
Altfel, pentru ce trăim pe acest Pământ? Ce lăsăm în urma?
Noi, cei de la LIA, ne dorim să lăsăm cupluri fericite, copii relaxați, crescuți de familii formate din 2, bătrâni cu bătrânețe demnă, orfani care au o șansă la viață abundentă, educație atractivă, utilă și adaptată vremurilor noastre. Și cine știe ce idei ne mai vin.
Dar fără voi, oamenii cărora ne adresăm, nu putem face nimic sau facem degeaba.
Ne vedem pe LIA 😊