Sunt fotograf profesionist din București specializat pe reportaj, evenimente, behind the scenes. Vin din film cu pasiune pentru visual storytelling, dar am experiență și în project management și organizare de evenimente. Ajut oameni și branduri cu standarde înalte să se ridice peste medie când arată lumii proiectele lor.
În paralel cresc casa de producție de film Three of Swords Productions cu echipa. Lucrăm să ne finanțăm cât mai independent filmele și organizăm TURBOKINK, festivalul nostru de muzică, film și alte arte împreună cu Control Club. Anul acesta am explorat un pic și partea de fotograf-artist, ocazional vând printuri fine art la târguri și galerii.
Cum ai hotărât să deschizi afacerea?
Din nevoia de persoană juridică pentru activitățile mele. Ca freelancer e mult mai practic și eficient să dau facturi în loc de contract pe persoană fizică, iar cu celelalte proiecte putem lucra la alt nivel, se deschid mai multe uși când avem tot cadrul legal cu firma.Ai urmat cursuri de antreprenoriat? Dacă nu, ce alte cursuri ai urmat?
Înainte să deschid firma nu, sunt omul care nu învață să înoate decât dacă îl arunci în apă și nu are de ales. De atunci însă merg la Stup oricând pot să prind câte un curs sau workshop pe o temă care mă interesează.Ce înseamnă pentru tine a fi productivă?
Să merg în direcția în care vreau cu cât mai puține ocoluri și întârzieri.Ce metode folosești pentru a fi productivă?
Organizarea ajută mult, salvează timp și nervi. Nu știu dacă e metodă sau personalitate, țin la “fiecare lucru la locul lui”, sunt chiar un pic nerd cu organizarea :))De exemplu am extra compartimente diy în geantă ca să ajung ușor la ce am nevoie în loc să scotocesc prin haos. Și când ai reflexul să pui totul unde trebuie nu mai e nevoie să-ți faci timp să faci ordine. E valabil și digital, mai ales ca fotograf cu fișiere foarte multe, mi-am făcut un sistem de denumiri să fie totul arhivat în ordine.
Ce mai cred că e o metodă bună e să stăm să ne gândim care părți din activitatea noastră ne plac cel mai puțin. Cu cât ne plac mai puțin, cu atât să le cunoaștem mai bine și să găsim soluții să le facem cât mai eficient fără compromisuri la calitate.
Există atât de multe instrumente, aplicații, cărți, cursuri, tot ce vrei, dar cred că e important în primul rând să înțelegem cum ne funcționează mintea și personalitatea și ce hack-uri și practici personalizate ne putem construi în loc să sărim pe soluții minune care poate nici nu ni se potrivesc.