Povestea BLISSPIRE a început în martie 2023, când am realizat că una dintre marile mele bucurii este de a aduce oameni laolaltă, oameni de valoare, care prin prezența și povestea lor pot contribui la binele si dezvoltarea celorlalți participanți.
Având în vedere contextul de atunci și funcția mea de președinte a unei organizații a femeilor antreprenor, am simțit nevoia să creez ceva diferit: să îmbin utilitatea întâlnirilor de business și networking cu experiențe autentice, prin alegerea unor locații deosebite, a decorului, preparatelor servite, a muzicii și a tematicii în general.
Am crezut întotdeauna că atunci când lista de invitați este una coerentă, cu oameni care împărtășesc aceleași valori, și când se creează un context de frumos și inedit, oamenii trăiesc o experiență autentică, memorabilă și procesul de networking este unul mai plăcut și mai eficient. Astfel, la acea vreme am ales inițial numele de BLISSPRENEUR, din dorința de a îmbina o stare de fericire cu cea de business și antreprenoriat.
În lunile următoare, am început însă să diversific natura evenimentelor, organizând și evenimente corporate, caritabile, retreaturi și pop-up dinners.
În timpul acestor experiențe, mi-a devenit mult mai clar că, pe viitor, nu doresc să mă adresez doar antreprenorilor și că vreau să extind sfera de acțiune a evenimentelor mele, în toate ariile de care mă simt pasionată și simt o chemare în acea zonă: călătorii, artă, cultură, activități sociale, construire de comunități și multe altele.
Totodată, practic profesia de designer de interior de peste 14 ani, deci am dorit să includ în noua mea afacere și acest domeniu atât de drag mie. Am concluzionat astfel că numele “BLISSPIRE” este mai puțin specific, permițând o varietate mai mare de declinări în funcție de natura evenimentului și de publicul țintă și astfel, la doar câteva luni de la lansare, am simțit nevoia unui rebranding. Îmi place să diversific evenimentele și să explorez noi modalități de a aduce bucurie, inspirație și conexiuni în viața oamenilor.
Am învățat că frumusețea autentică a unei experiențe nu este dată doar de elementele vizibile, ci și de energia și intenția pe care le aducem în fiecare interacțiune. Prin urmare, misiunea mea este să continui să construiesc comunitatea BLISSPIRE în jurul valorilor autenticității, bunăvoinței și prosperității reciproce.
Dacă îți face plăcere, am vrea să ne spui câteva cuvinte despre familia ta.
Da, foarte mare, pentru că familia reprezintă una dintre valorile mele fundamentale și este cel mai de preț dar pe care l-am primit de la Dumnezeu. Familia noastră restrânsă este compusă din cele două fiice, Ava și Lara, și din noi, părinții lor. Fetele, care au 12 și, respectiv, 9 ani, sunt vesele, haioase și, uneori, foarte provocatoare, iar eu le ador pur și simplu. Mă fascinează, printre multe alte trăsături, părul lor blond și creț, exact așa cum mi le-am dorit încă din adolescență. De fiecare dată când le privesc, îmi amintesc că visele se împlinesc.Soțul meu, de la care au moștenit acest păr minunat, este iubitul meu de la 19 ani, ceea ce înseamnă că mi-am petrecut mai mult de jumătate din viață alături de el. Am crescut împreună, am construit împreună și sper să îmbătrânim împreună într-un mod cât mai frumos.
Ce s-a schimbat în modul tău de gândire ca antreprenor, de când ai o familie sau copii?
Mereu mi-am dorit să câștig bani într-un mod care îmi face plăcere și care mă reprezintă, pentru că munca constituie mai mult de o treime din fiecare zi.Dacă ne desfășurăm activitatea într-un mod chinuitor, trăim astfel o parte semnificativă din viață nefericiți. Această percepție nu s-a schimbat după venirea fetelor, însă timpul de care dispun s-a redus considerabil.
Cred că aceasta este cea mai mare provocare cu care mă confrunt: cum să îmi gestionez timpul astfel încât să dezvolt o afacere profitabilă, să fiu prezentă în viața copiilor, să am timp separat pentru soț și viața de cuplu și, în același timp, să îmi rezerv și mie puțin timp pentru a-mi încărca bateriile, pentru a face sport, a citi o carte sau a face o plimbare în natură. E cam ca mersul pe sârmă, adesea.
Cum te-a ajutat familia în creșterea afacerii?
Soțul meu m-a ajutat în primul rând prin susținerea morală și prin faptul că ne împărțim atribuțiile legate de copii. Astfel, putem să ne acordăm amândoi timp și afacerilor noastre.Familia este centru universului tău. Ce este afacerea pentru familia ta?
Afacerea reprezintă pentru familie o sursă de venit, dar pentru mine este, de asemenea, o sursă de sens.Dacă am putea povesti la o cafea despre afacerea ta, ce mi-ai spune prima dată?
Cred că primul lucru pe care ți l-aș spune, este că BLISSPIRE este despre cum să aducem frumosul și utilul în viața noastră, fie că o facem prin oamenii cu care interacționăm, prin spațiile în care locuim și muncim, sau locurile unde alegem să călătorim.Ce valori te ghidează în afacerea ta?
Îmi doresc să descopăr valori și să le pun în lumină. Și din nou, fie că vorbim despre oameni valoroși, despre locații deosebite, despre concepte inedite, despre proiecte de design interior, aducerea lor în lumină necesită un ochi avizat, creativitate, imaginație și multă energie.Însă am multe valori și acestea sunt doar câteva dintre ele: evoluția continuă, creativitatea și autenticitatea, modestia, înțelepciune, bunătatea, echilibru.
Ai un asociat în afacere? Cum te ajută el?
Nu am un asociat în afacere, însă stabilesc adesea parteneriate, în funcție de proiecte, pe care le dezvolt cu drag împreună cu cineva cu care împărtășesc aceeași viziune și valori. Cred foarte mult în colaborare și consider că dacă s-ar pune mai mult accentul pe colaborare și mai puțin pe competiție, lumea aceasta ar fi cu siguranță mai prosperă și mai pașnică.Ce faci pentru dezvoltarea armonioasă a relațiilor în familie și afaceri?
Încerc să comunic cât mai deschis și precis, pentru că de cele mai multe ori, sursa conflictelor sunt neînțelegerile. Nu îmi iese mereu, recunosc, însă am foarte multe prietenii trainice, de zeci de ani deja, am o comunitate frumoasă de femei care ne susținem cât putem, am o rețea mare de cunoștințe și, desigur, familia, deci cred totuși că îmi iese mai des decât nu îmi iese. 🙂Și dincolo de modul în care vorbim, este modul în care ascultăm. Mă străduiesc să ascult cu inima, să am empatie și înțelegere, pentru că de multe ori oamenii nu oferă mai mult nu pentru că nu vor, ci pentru că efectiv nu pot mai mult în acel moment.
Cum se împacă viața de familie cu afacerea voastră?
Afacerea mea este separată de cea a soțului, însă am avut ocazia să colaborăm în câteva proiecte de design interior sau de flipping houses, el având o firmă de construcții.Este foarte greu să lăsăm discuțiile despre muncă la ușă atunci când ajungem acasă, iar în practică, nu sunt sigură cât de des este posibil acest lucru, oricât de recomandat ar fi.
Personal, prefer să nu amestec cele două sfere, dar, datorită nevoii de a ne sprijini reciproc cu experiența și expertiza fiecăruia, se întâmplă să ne implicăm în proiecte comune.
Lăsați afacerea la ușă când ajungeți acasă?
Nu prea.Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi afacerile?
Nu cred că există o singură carte care să fi produs o schimbare atât de radicală în modul în care privesc afacerile sau viața în general.Deși citesc și cărți de business și de dezvoltare personală scrise de autori precum Simon Sinek, Robert Kiyosaki, Brian Tracy etc., consider că un aport foarte mare l-au avut biografiile, pe care le consider deosebit de fascinante și inspiraționale, precum și beletristica citită în adolescență.
Toate au contribuit puțin la omul care sunt astăzi, la dezvoltarea valorilor mele și, implicit, la modul în care fac afaceri. Însă încerc să învăț în permanență, particip la workshop-uri, urmăresc podcasturi și continui să citesc.
Cred că putem mereu să învățăm ceva nou și să devenim o versiune mai bună.
Te relaxezi în familie sau în muncă?
Mă relaxez și în familie, însă sunt multe momente în care mă pot relaxa și în muncă, mai ales dacă aceasta înseamnă organizarea unui retreat în vârf de munte, de exemplu. Este muncă până ajung acolo, însă după este conectare și relaxare. 🙂Povestește-ne o întâmplare amuzantă legată de familie și afacerea ta
Îmi vine să râd acum când îmi amintesc de Ava, căreia îi arătam niște poze de la un eveniment și îi povesteam entuziasmată cum a fost. Am încheiat cu:- "Nu știu dacă înțelegi tu exact ce s-a întâmplat acolo." La care ea îmi răspunde, serioasă: "Înțeleg că organizezi evenimente ca să te distrezi și spui că muncești!"
Și recunosc, mă distrez adesea copios. Nu înseamnă că nu sunt și momente de greu, frustrare și oboseală, însă afacerea mea îmi aduce și momente de bucurie și distracție, cum cred că ar trebui să fie pentru toată lumea, de altfel.
Dacă ai putea să schimbi ceva la afacerea ta, ce ai schimba?
Mi-ar plăcea să existe o recurență în venituri, deoarece aceasta ar oferi stabilitate și predictibilitate afacerii mele. O astfel de stabilitate financiară ar permite nu doar planificarea pe termen lung, ci și implementarea unor strategii mai eficiente de creștere. În plus, o sursă de venit constantă ar îmbunătăți considerabil capacitatea mea de a investi în noi proiecte și de a extinde serviciile pe care le ofer.Știm că viața de antreprenoare și cea de familie este plină de suișuri și coborâșuri. Ce sfat ai da unei tinere antreprenor la început de drum?
Pe o tânără antreprenoare la început de drum, aș sfătui-o să analizeze foarte bine dacă afacerea ei este într-un domeniu care o pasionează, pentru că pasiunea pentru un anumit domeniu face frustrările și momentele grele mai suportabile.Este esențial să identifice principalele ei "DE CE-uri" și să aibă o viziune clară în minte. Ar fi util să își imagineze cum se vede peste 5 ani și să aibă o imagine clară a obiectivelor pe care dorește să le atingă.
De asemenea, este important să creadă cu tărie în succesul său și să persevereze în fiecare zi. În final, să nu uite să se bucure de proces, deoarece fiecare experiență contribuie la dezvoltarea personală și profesională.