Salut! Sunt Adela și sunt coach. Te ajut să vezi lucrurile din alte perspective față de cele din care priveai de obicei și îți creez spațiu pentru ca emoțiile și gândurile tale să se alinieze și să-ți aducă soluțiile pe care le cauți.
Te ajut să capeți încredere în tine, să ai curaj, să faci lucrurile la timp și să nu mai procrastinezi, să ai mai mulți bani, relații mai bune și o viața împlinită.
Tu în centru Coaching este metoda mea de a face coaching, în care cred cu tărie și care dă rezultate grozave. Sunt coach pentru că această profesie vine din mine, nu fac eforturi în acest sens, nu m-am forțat să învăț coaching și nici nu am devenit coach pentru că ar fi la modă sau cool. M-am specializat în coaching urmând o școală și un program de formare continuă pentru că învățarea nu se termină niciodată, iar mie îmi face o mare plăcere să învăț.
În 2015, când am lansat Tu în centru, nici nu știam cât de departe va ajunge acest nume și cât de înaintea mea va fi – oamenii mă recunosc mai degrabă după brand, decât după numele meu, ceea ce mă bucură tare mult. Nu am vrut niciodată să culeg laude, ci să ofer ce pot eu oferi.
Ești freelancer, solopreneur sau antreprenor?
Probabil că soloprenor - nu am atribuit un nume exact, să fiu sinceră. Eu spun că lucrez pe cont propriu, că am business-ul meu - nu m-am gândit exact ce sunt în toată nomenclatura.Magia? E un mix de curaj care nu se termină niciodată și o încredere permanentă că va fi bine, combinate cu multă pasiune și siguranța că eu asta trebuie să fac.
Cum măsori starea de sănătate a afacerii tale?
Dacă trăiește, crește, se dezvoltă armonios, aduce bine în lume, înseamnă că e sănătoasă. Foarte faină întrebarea! 🙂Ce faci pentru sănătatea și prosperitatea afacerii tale?
În primul rând, o hrănesc doar cu emoții și gânduri bune, de apreciere, respect, încredere. Mă uit la afacerea mea ca la un om (în mare parte, oricum, afacerea mea sunt eu) și mă îngrijesc să aibă ce îi trebuie. Creez relații sănătoase cu oamenii, am grijă de partea financiară, lucrez constant și nu las să treacă mult timp fără să pun ceva bun aici.Cum vezi omul din spatele afacerii? Cum ar trebui sa fie el?
Cum ar trebui să fie? Fix așa cum e, că de-asta își face afacere, să exprime ceea ce este el. 🙂În afară de asta, cred că trebuie să fie deschis la ce întâmpină. O afacere proprie te trece prin tot felul de experiențe, lecții, stări, feluri de a fi și eu consider că acestea sunt etapele noastre de creștere. Dacă omul le primește ca pe niște praguri pe care are nevoie să le treacă, va merge spre mai bine.
Eu îl văd curajos, în orice caz. Îl văd ambițios, vizionar, orientat spre soluții, cu încredere în el și în viitor.
Ce îți sugerează ție hashtagul #LunaRoz?
Îmi sugerează vindecare, calm, speranță, încredere, delicatețe, puritate, feminitate, zâmbet, putere.Ce faci pentru sănătatea ta fizică?
Previn. Previn mult pentru că sunt de părere că e mai ușor să fac mici ”sacrificii” cât sunt sănătoasă, decât să fac sacrificii mai mari ca să tratez. Mănânc destul de sănătos și cumpătat, fac mișcare în fiecare zi, beau multă apă. Nu fumez, nu beau alcool, nu pierd nopțile 🙂 Am grijă de pielea mea, nu mă machez, nu stau mult la soare, nu fac excese.Există și zile în care nu sunt în cea mai bună formă și atunci îmi las timp și spațiu să trec prin starea respectivă. Ani de zile am ”dus pe picioare” orice ar fi fost și, din fericire, a venit momentul în care am zis că nu îmi mai pedepsesc corpul și nu îl mai pun să umble, când el ar sta.
În business-ul meu, e necesar să fiu prezentă atunci când am ședințele de coaching și nu vreau să îmi amân clienții din cauza stării mele. În afara acestor intervale, pot să iau câte o pauză pentru odihnă și refacere, dat fiind că apoi am liberatea de a lucra la alte ore.
Ce faci pentru sănătatea ta mintală?
Și aici previn 🙂 Mă îngrijesc foarte mult de sănătatea mea mentală - am văzut cum este să nu o mai ai sau să nu fie în cea mai bună formă și nu vreau să ajung acolo. Plus că, pe măsură ce sunt tot mai echilibrată mental și emoțional, mă bucur tot mai mult de viața mea, timpul s-a dilatat, spațiul e mai larg, oamenii îmi par mai frumoși. Avantajele sunt clare.Profesia de coach îmi ajută mult la acest capitol pentru că am învățat foarte multe despre creier, gânduri, minte, spiritualitate, emoții, înțeleg cum funcționez, ce îmi face bine și ce nu și am puterea de a alege (ceea ce îi ajut și pe clienții mei să obțină).
Evit mediile care nu îmi fac bine, iar acolo unde nu pot să evit privesc detașat, ca un observator.
Meditez zilnic, citesc ce îmi face bine, ascult muzică și oameni care mă îmbogățesc pe interior.
Și mă mențin activă - lucrez, stau cu familia, fac diverse activități de relaxare, mă joc, râd mult, foarte mult, la orice ocazie.
Exagerez momentele de bucurie și mă detașez de cele triste.
Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi modul în care ai grijă de sănătatea ta?
Citesc predominant cărți din domeniul meu și pot să recomand: Lasă grijile, începe să trăiești a lui Dale Carnegie, Dansul Furiei de Harriet Lerner, Puterea Prezentului de Eckhart Tolle, Mindset, scrisă de Carol S. Dweck.Cu siguranță mai sunt, acestea mi-au venit acum în minte. Sunt cărți care ne ajută să privim viața din alte perspective și ne domolesc gândurile, grijile, obiceiul de a vedea întâi greul, pericolul și a ignora părțile frumoase și benefice.
Știm că viața de antreprenoare și cea de familie este plină de suișuri și coborâșuri. Ce sfat ai da unei tinere antreprenor la început de drum?
Înainte să pornească la drum, să învețe să fie blândă cu sine, să învețe să aibă răbdare cu ea, cu afacerea și cu ceilalți (care o vor tot presa și întreba cum mai merge, ce face, ce rezultate are). Să tolereze greșelile ei și ale celorlalți, să se uite înainte mereu.Atunci când îi este bine, să fructifice maxim binele acela. Atunci când îi merge rău, să își amintească de ce face ceea ce face, să își caute resursele în ea, să facă liniște în gânduri, astfel încât doar cele folositoare să se mai vadă. Să ceară ajutor, să nu piardă timp din orgoliu.
I-aș mai spune să fie atentă la finanțele proprii și ale familiei, să definească exact ce se duce lunar spre business și să știe în fiecare zi pe ce i se duc banii. Să respecte banii, clienții, serviciile sale, să se respecte pe sine.
Legat de viața de familie, ce să spun? Poate să fie greu și să duci un job în același timp cu familia, nu doar un business. Aici se opresc multe mame, de exemplu: cum o să le fac pe toate? Păi nu o să le faci, dar nu ar trebui să le faci nici acum.
Gândește-te la tine peste 30-40 de ani. Ce vrei să vezi când te uiți în urmă?
Mai multe despre mine
Nu am o afacere adaugată