Agileroo este o școală româno-canadiană de programare și antreprenoriat pentru copii și adolescenți.
Cursurile au loc ONLINE, cu mentori LIVE.
Mentorii Agileroo sunt profesioniști din industria de IT, cu vocație pedagogică.
La școală se predă în limba engleză.
Cursurile sunt gândite secvențial – un copil poate începe cu programare front-end sau Python, apoi poate continua cu un curs avansat de Python, Java sau .Net, dar poate și doar să încerce un curs de game design (adică să creeze un joc). Tot la agileroo oferim cursuri de inteligență artificială și machine learning – domenii noi, care se studiază deja în Canada începând cu clasele gimnaziale, dar care în România nu se studiază încă.
Plecând de la scris cod, adolescenții descoperă că tehnologia este un instrument extraordinar cu care își pot materializa proiectele alături de oameni care fac lucruri similare, oricare ar fi domeniul care îi pasionează.
În completarea fiecărui curs de programare, copiii și adolescenții învață să gândească antreprenorial și să fie fluenți digital. Credem că gândirea antreprenorială și fluența digitală sunt cele mai importante competențe de care au nevoie copii și adolescenții noștri în lumea explozivă tehnologic în care ei vor studia și munci.
Fondatoarea agileroo este Diana Lefter.
Școala a apărut din dorința Dianei de a crea o alternativă educațională la școala publică românească, pentru a-și integra fiul în sistemul educațional din România (Andrei Lefter s-a născut și a învățat în Canada până la 13 ani).
Școala această îi este dedicată lui, dar și tuturor copiilor care doresc să învețe de plăcere și care nu posibilitatea de a studia în școlile din România ceea ce îi pasionează cu adevărat.
Agileroo combină ce e mai bun în ambele sisteme de educație, cel român și cel Canadian, punând accent pe programare, antreprenoriat, skills-uri digitale și “soft skills”(inteligență emoțională, oratorie, colaborare)
Diana are un Master în Matematică la Universitatea din București și 20 de ani de experiență de programator și manager în industria de IT din Canada și USA.
Atunci când școlile sunt deschise, cursurile noastre au loc și offline, la Colegiul „Costache Negruzzi” din Iași – pe viitor și în alte școli interesate de oferta noastră. De asemenea, ne place să organizăm evenimente de antreprenoriat aplicat (hackathons, bootcamps) și tabere.
Iată mai jos un film de la ultimul nostru eveniment – un hackathon pentru copii de gimnaziu , organizat în colaborare cu Facultatea de Automatică și Calculatoare din Iași. Evenimentul a reunit toată comunitatea agileroo – copii, adolescenți, părinți, profesori, specialiști din industria de IT:
Folosind metode originale de educație, lucru în echipa, gamification, proiecte practice, la Agileroo înveți să:
- Programezi front end, Python, .Net , Java sau roboți Edison.
- Creezi jocuri (GameDesign) cu G5Develop sau Unity
- Gândești că un antreprenor, colaborezi, vorbești cu curaj și dezinvoltură în public.
După absolvirea școlii, cursanții noștri continuă să fie parte din comunitatea Agileroo unde colaborează la diverse proiecte, participă împreună la evenimente, sunt ajutați de mentori. Cel mai important – rămân prieteni!
De ce Agileroo
Pentru conținutul original și de calitate al cursurilor, metodă de predare, echipa de mentori. Pentru că este prima școală de programare pentru copii și adolescenți din România Pentru că este fondată de un om care știe matematică, educație ( Canada și România) programare și antreprenoriat – Diana Lefter – și care este pasionat de educație și iubește copiii. Pentru că este singura școală din România unde se predă în limba engleză și unde copiii nu învață doar programare, ci și antreprenoriat.
Viziunea Agileroo
Programare se poate învăța în multe feluri și de pe multe platforme – dar “soft skills” și antreprenoriat în combinație cu programare, nu.
Pentru că a știi să scrii cod va fi la fel de important ca cititul și scrisul în viitorul foarte apropiat – chiar dacă adolescentul sau copilul tău nu va fi programator sau inginer, gândirea algoritmică îl va ajută să rezolve mai ușor provocările vieții și ale meseriei.
Pentru că, programarea îi învață pe copii să nu le fie teamă de eșec și să nu renunțe niciodată la visele lor ( în programare nu renunți până nu rezolvi problema, încerci de câte ori e nevoie până “îți iese).
Pentru că astfel investești în viitorul copilului tău și îl ajuți să rămână relevant într-o lume în care tehnologia va schimba felul în care învățăm și trăim.
Despre Diana Lefter
Diana are un Master în Matematică la Universitatea din București și 20 de ani de experiență de programator și manager în industria de IT din Canada și USA.
Bineînțeles, dincolo de motivația personală, școală răspunde și nevoii de a-i învață pe copii și adolescenții din România noțiuni fundamentale de programare și ganidre antreprenorială, aceste două abilități fiind esențiale pentru economia și meseriile viitorului