În aceste momente de instabilitate financiară, când toate afacerile încep să se năruie, când instabilitatea financiară se simte din ce în ce mai accentuat, când ratele la bănci devin din ce în ce mai apăsătoare și angajații restructurați sau trimiși în șomaj tehnic, este vremea să primim cu mintea clară spre reinventarea afacerilor.
Eusebiu Burcaș vine în ajutorul antreprenorilor cu un Business Mastermind care se va desfășura timp de 16 săptămâni, începând cu 8 aprilie, ora 11:30.
Acesta NU ESTE UN CURS DE ANTREPRENORIAT ci un grup de lucru în care vei lucra ”pe cord deschis” pentru reinventarea și repoziționarea sănătoasă a afacerii tale.
“Te rog gândește-te la acest program ca și la o extraordinară oportunitate de a te reinventa ca antreprenor, ca manager și mânuitor de bani.” – ne spune Eusebiu Burcaș
Mastermind-ul pe care îl pregătesc va fi un program intens cu un grup mic de antreprenori cu care voi lucra în echipe și individual pentru reconfigurarea afacerii.
Completează chestionarul pentru antreprenori
Acest program se desfășoară cu maxim 12 persoane, din care 2 locuri sunt burse gratuite pentru afaceri bune care nu-și pot permite acum să achite taxa de participare.
Structura mastermind-ului pe săptămâni
Modulul 1 – Macroeconomie și locul afacerii tale
Cum te influențează trendurile globale și cele naționale atunci când ai o afacere locală sau națională. Politicile fiscale și monetare pot avea un impact considerabil în afacerea ta și trebuie să le înțelegi influența.
Modulul 2 – Reinventarea Modelului de business
De cele mai multe ori antreprenorii pornesc afacerile bazându-se pe o nevoie percepută sau anticipată a pieței, a consumatorilor.
Modulul 3 – P&L si profitul
Să trecem la calcule. Scopul unei afaceri este să producă profit, mai mare sau mai mic, în funcție de industrie. Măcar pe hârtie afacerea ta trebuie să arate bine.
Modulul 4 – Costurile variabile
Din structura unui P&L corect vei înțelege că una din pârghiile cele mai importante pentru dezvoltarea profitabilă a afacerii tale sunt costurile variabile, cele legate în mod direct de producția și vânzarea produselor sau serviciilor tale.
Modulul 5 – Costuri fixe
Se spune că în perioadele dificile pe care le parcurg afacerile costurile fixe sunt cele care te îngroapă. Acestea se pot optimiza sau transforma în costuri variabile așa încât chiar dacă temporar se reduc vânzările afacerea să supraviețuiască.
Modulul 6 – Întâi profitul
Acest concept reprezintă o privire foarte pragmatică asupra motivației reale de a face business. Atât timp cât afacerile sunt orientate spre profit scopul lor este să genereze profit atât contabil cât și în realitate.
Modulul 7 – Prețuri și politică comercială
Unul din cele mai importante elemente de care depinde succesul sau eșecul afacerii tale îl constituie politica de prețuri și cea comercială. Dacă prima se referă la CÂT, a doua se referă la CUM plătesc și CÂND plătesc clienții tăi. Toate acestea trebuie foarte bine controlate mai ales în perioadele de criză financiară care se văd la orizont.
Modulul 8 – Gestionarea stocurilor
Stocurile înseamnă bani. De cele mai multe ori bani blocați care nu sunt în circuitul financiar și deci nu produc valoare adăugată. Evident că ar fi ideal să ne descurcăm cu stocuri zero, după sistemul japonez ”just in time” dar de multe ori asta nu este posibil.
Modulul 9 – Creditarea afacerii
Pentru a susține redimensionarea afacerii și creșterea ei sănătoasă avem nevoie de resurse financiare. Acestea au de obicei trei surse principale – banii antreprenorilor, ai investitorilor sau împrumuturile.
Modulul 10 – Cashflow-ul, sângele afacerii
Fluxurile financiare sunt cele care țin afacerea în picioare. Dacă nu avem instrumente pentru a gestiona corect fluxurile de bani sunt șanse reale să intrăm în incapacitate de plată și apoi în faliment.
Modulul 11 – Tabloul de bord
Antreprenorul trebui să vadă exact statusul celor mai importanți indicatori ai afacerii în timp real. Din păcate de foarte multe ori ne uităm doar la trecut prin lentilele contabilității și aflăm date reale doar când nu mai putem lua nici o decizie pe baza lor.
Modulul 12 – Impozite și taxe
Americanii spun că singurele lucruri certe sunt impozitele și moartea. Pentru afacerea ta, modul în care privești impozitele și mai ales cum le plătești îți impactează profitul, cashflow-ul și evident relațiile cu creditorii și furnizorii. Controlul și optimizarea impozitelor sunt cerințe critice pentru un antreprenor de succes.
Modulul 13 – Procesul de vânzare
Nu există firmă fără clienți. Indiferent cât de superbă idee de afacere ai avea, fără să fie susținută de clienți afacerea va muri mai devreme sau mai târziu.
Modulul 14 – Poziționare și MK
Cum vrem să vorbească clienții noștri despre noi? Dar concurența? Care ne-ar plăcea să fie atributele brandului nostru? Ce strategie de marketing și comunicare să adoptăm?
Modulul 15 – Oamenii și performanța
Până zilele trecute principala provocare a majorității antreprenorilor era lipsa personalului calificat. Peste noapte situația s-a schimbat dramatic și șomajul începe să amenințe cu fața lui hidoasă veniturile angajaților din toată lumea.
Modulul 16 – Managementul averii
Afacerea ta este mașina ta de făcut bani și pașaportul tău spre prosperitate. Cum gestionezi profiturile generate de afacere și cum îți diversifici plasamentele financiare?
Vezi detalii suplimentare despre Business Mastermind aici
Despre Eusebiu Burcas
Eusebiu Burcaș este fondatorul Burcash – program independent de educație financiară, Senior Consultant, Trainer&Financial Coach
Inițiator al unor proiecte de succes în domeniul afacerilor online (www.kestionare.ro, www.salesjobs.ro) Eusebiu creaza și livrează programe de training de negocieri, vănzări consultative, marketing strategic, management de produs, s.a.
A lansat primul program independent de educație financiară din România, BurcashTM – Managementul Banilor. În 2013 a lansat proiectul Copil Prosper și primul CD cu povesti financiare pentru copii din Europa. Acest program educațional provoacă părinții să introducă educația financiară în viața copiilor lor.