Afacerea mea a pornit acum 7 ani, când niște cunoștințe mi-au spus ce afacere am acasă, fără să fi făcut ceva până atunci.
Tatăl meu cultivă cactuși de aproape 40 de ani încoace, iar eu nu aveam aceeași pasiune, eram mai mult îndreptată spre oameni și relații, decât spre plante.
Însă având deja produsul, am hotărât să îi dau valoarea așa cum se cuvine și să îl fac cunoscut. Afacerea este pusă pe picioare prin mine, tatăl meu ar sta tot timpul între cactuși, asta e ocupația lui și se simte împlinit atunci când prinde cactușii „de țepi” – ca să vezi ce înseamnă pasiunea și emoția din spate. La început mergeam la târguri prin țară acolo unde se organizau – în primii 6 ani – apoi, cu pandemia, afacerea noastră s-a mutat online dar în același timp primim și acasă vizitatori și clienți. Colecția/producția de cactuși numără undeva la peste 33.000 de exemplare, în jur de 600 de specii și o poveste de viață.
Sunt câteva motive obișnuite și, de regulă, aproape clare, de ce se întâmplă asta.
1. Cactușii nu au suficient soare - soarele este indispensabil pentru cactuși și dezvoltarea normală, sănătoasă și corectă.
2. Cactușii au fost udați iarna - temperatura optimă și mediul de dezvoltare a cactușilor, în Romania sunt adaptabile, așa că este nevoie să nu primească deloc apa pe timp de iarnă.
3. Au primit apa excesiv - udarea nu trebuie să fie făcută mai des de o data la 2 săptămâni în perioada Aprilie-Octombrie.