Creative Training Adventure sau CTA este un vis care a prins contur în momentul în care am realizat ca menirea mea este de a-i însoți pe cei de lângă mine în împlinirea propriilor lor visuri.

Acest proiect mi-a oferit rolul de antreprenor și cu toate că de la înființare a trecut printr-o serie de schimbări, astăzi CTA oferă servicii de consultanță în carieră, traininguri, dezvoltare personală, ateliere educaționale sau spijin în pregătirea pentru un viitor job.

Q Ce este un consultant vocațional?

Consilierul:
- nu este psiholog. El poate sau nu să aibă această pregătire, însă în procesul de consiliere, el nu va încerca să trateze probleme existente ci se va concentra pe susținerea clientului în procesul de luare a unor decizii.
- nu este un amic. Relația dintre un client și un consilier nu trebuie să își depășească limitele tocmai pentru a-și putea atinge obiectivele setate la debutul procesului.
- respectă un cod de etică. Documentul care reglementează acest cadru pentru consilierii certificați GCDF (https://www.cce-global.org/Assets/Ethics/GCDFcodeofethics.pdf)
- poate fi consultat indiferent de momentul profesional în care un client se află. Fie că este licean și nu știe ce facultate/meserie să aleagă, fie că a terminat facultatea și realizează că nu este ceea ce visa sau a făcut o viață o meserie și își dorește altceva, consultantul își poate ajuta clientul să își găsească drumul.
Poate nu știe cum ar trebui să se prezinte efectiv la un interviu, ce să spună, cum să spună sau nu știe ce ar fi mai important să treacă în CV.
- nu îl judecă pe cel de lângă el. Indiferent de motivul pentru care s-au întâlnit, un consultant îl va susține și nu va judeca alegereile pe care le-a făcut sau urmează să le facă persoana consiliată.
- este obictiv și imparțial. Consultantul nu îl va influența pe client să meargă într-o direcție sau în alta, el va fi acolo pentru ca el să descopere beneficiile sau lipsa acestora în fiecare din variantele care i se descoperă.
- participă constant la sesiuni de supervizare. Consultantul trebuie să fie mereu în pas cu tot ce este nou în piața muncii, cu noile instrumente și tehnici pe care le poate utiliza în procesul de consiliere, așa încât relația dintre el și client să fie una cât mai fructuoasă.
- este afiliat Asociației Consilierilor Români. Pe ideea că unde-s mulți puterea crește, consilierii au posibilitatea să facă parte dintr-o organizație non-guvernamentală (ACROM) care militează printe altele, și pentru recunoașterea și profesionalizarea activiăților de consiliere la nivel național.
- își sprijină clienții. face apel la toate cunoștințele, intrumentele, tehnicile pentru ca persoana aflată în procesul de consiliere să găsească răspunsurile pe care le caută. Cu toate acestea, indiferent de cât de priceput și dorinic este el să îl susțină, rezultatul depinde doar de clientul său! Depinde doar de cât de motivat este el să reușească, de cât de mult își dorește ca situația sa actuală să se schimbe, de cât de implicat și dormic este să ia o decizie pentru sine.

Q Cât durează un proces de consultanță în carieră?

Între 3 și 7 ședințe pentru un proces de autocunoaștere care urmărește luarea unei decizii.
Fiecare ședință durează între 50 și 90 de minute în funcție de nevoia clientului.

Q Cum se desfășoară ședințele?

Ședințele vor avea loc din confortul propriu, online.

Evaluează și Scrie o Recenzie

Evaluarea ta

angry
crying
sleeping
smily
cool
Selectează

Recomandarea ta trebuie să aibă cel puțin 140 de caractere

Sunt de acord si accept Termenii si Condițiile pentru publicare recenzie

image

Afișeză orarul
  • Luni09:00 AM - 05:00 PM
  • Marți09:00 AM - 05:00 PM
  • Miercuri09:00 AM - 05:00 PM
  • Joi09:00 AM - 05:00 PM
  • Vineri09:00 AM - 05:00 PM
image