Povestea „bomboanelor fericirii începe puţin după ce am împlinit 40 de ani, in iarna 2014-2015, şi am decis că era vremea unei schimbări în viaţa mea. Am simțit că trebuie să schimb ceva în alimentația copiilor mei și a mea. Am doi copii, Maria şi Matei, şi m-am lovit pe atunci de o problemă medicală ce putea deveni foarte gravă: amândoi copiii au dezvoltat o formă de alergie la proteina din lapte.
De altfel, căutând detalii şi apelând la medici, am descoperit că foarte multe mămici întâmpină aceeaşi problemă cu micuţii lor şi sunt în situaţia de a nu le mai putea oferi produse lactate sau din cele care conţin lapte, în special dulciuri. Este foarte greu pentru părinți să impună copilului restricția de mânca dulciurile pe care le găsești în comerț sau pe care le primește cadou şi care sunt toate procesate, conţinând aditivi şi lapte praf. Astfel încât am început să aflu cum pot să fac dulciuri raw-vegan foarte gustoase, dar care să nu conțină proteină animala si nici zahar rafinat. Am inceput sa creez retete de bomboane care sa fie pe gustul meu dar si pe gustul copiilor mei. Tot ce faceam testam pe familie, prieteni, vecini si in functie de feedback continuam sau nu sa produc sortimentul respectiv.
Mai mult, uneia dintre prietenele mele, Mariana Pachis, care este scenograf şi regizor, i-au plăcut atât de mult şi ciocolata şi concepul de fericire pe care îl sugera, încât m-a încurajat să mă specializez în producerea de astfel de dulciuri. Şi cu toate că la început nu am dat atenţie ideii – căci până la urmă, ce legătură avea asta cu formarea mea de bază care este de economist si cu ocupatia principala din acel moment- organizator de evenimete – am ajuns ca pasiunea să îmi înfrângă reticenţa şi mi-am spus: de ce nu?
Ar însemna să fac şi ceea ce îmi place, dar şi să construiesc ceva nou, bun şi sănătos pentru mine şi pentru familia mea. Câţi au ocazia să facă asta în ziua de azi?
In scurt timp, “Bomboanele Fericirii” au primit botezul in primavara lui 2016 si de atunci se numesc “Corinne Chocolat”.
Elementele de bază sunt masa de cacao si untul de cacao, dar în compoziție mai adaug încă vreo cinci ingrediente, toate naturale, iar aromele pe care le-am ales pentru bomboane sunt cele care au avut cel mai mare succes la copiii mei. Așa cum probabil un fotograf vede în tot ce îl înconjoară subiecte pentru imaginile sale, și eu am început să caut şi să transpun gastronomic arome și gusturi în ciocolatele mele.
Cât despre munca mea din „laboratorul de creaţie” este, recunosc, obositoare, complicată şi tare migăloasă, fiindcă totul este făcut cu propriile mâini, dar o fac cu atâta plăcere şi sunt atât de mulţumită că pot da viaţă şi personalitate unor simple bomboane, încât aproape nu o pot numi muncă. Sunt ore în șir în care amestec, mărunţesc, modelez, aleg formele, gradul de umplere, usuc, modific, gust, nu-mi place şi o iau de la capăt … Sunt cumva orele mele de poezie, cele în care sunt un fel de alchimist al fericirii.
De fapt, nu am început această afacere gândindu-mă la avantajele financiare, ci am vrut să ofer altceva celor ce căutau o ciocolată sănătoasă, perfect echilibrată şi cu gust inedit, care să placă deopotrivă şi copiilor şi persoanelor care sunt preocupate de siluetă şi de sănătate, iar reacția celor care le gustă este pentru mine răsplata supremă.