Witty face parte din mine, este o bucățică din sufletul meu. Mai apoi a devenit afacere. Am ales scrisul ca modalitate de exprimare pentru că îți dă timp să așterni pe hârtie sau pe un blanc șirul gândurilor tale. Scrisul este o artă. Fie ca îți pregătești personajele pentru un viitor Best Seller sau pentru un text ce va ajunge pe Facebook, atitudinea când te apuci de scris nu ar trebui sa fie diferită.
Eu cred cu tărie că în zilele noastre business storytelling a devenit The Thing. Iar eu asta fac. Și fac cu mare drag. Creez conținut unic, out of the box, plin de imaginație și culori.
Dacă vrei să dai o șansă afacerii tale să spună cum poate îmbunătăți viața clienților tăi, cum poate să facă parte din rutina zilnică a unei familii sau pur și simplu e o poveste de spus, eu sunt aici.
Dacă îți face plăcere, am vrea să ne spui câteva cuvinte despre familia ta.
Despre familia mea nu pot să spun decât că sunt dovada că noi toți suntem capabili de câte un miracol, sau două... Împreună cu soțul meu, călăuzim în primii lor ani, 2 copii minunați, ce au în ochii și suflet, praf de stele.Dar familia mea, până nu demult însemna și îmbrățișarea mamei și zâmbetul tatălui meu. Cred că am citit un fragment al Oanei Pelea care zicea că mama ei i-a spus că de câte ori îi e dor de ea, să își sărute mâna, o bucată din ea e acolo. Sărut cu drag obrajii copiiilor mei, pentru că acolo sunt toți, toți ai mei.
Alături de mine, cu o vorbă bună și o încurajare, este fratele meu, care a devenit fară să vrea, și mama și tata, atunci când e nevoie.
Ce s-a schimbat în modul tău de gândire ca antreprenor, de când ai o familie sau copii?
Povestea mea cu antreprenoriatul a început cu mult înainte că ei să apară. Am trecut între timp la corporație ca mai apoi din dorința de a fi propriul meu stăpân, am ales să redevin antreprenor. Perspectiva pe viitor este ca ceea ce am început eu acum, să crească, să se dezvolte și poate într-o zi să devină afacere de familie.Cum te-a ajutat familia în creșterea afacerii?
A fost un an provocator. Ei m-au susținut, unii moral, iar soțul meu era cel care mereu îmi spunea că eu voi reuși, că știe el... Adică no presure.... 🙂 Fratele meu, mi-a oferit sprijin profesional și a contat să am o părere avizată în această perioadă.Familia este centru universului tău. Ce este afacerea pentru familia ta?
Tot!Dacă am putea povesti la o cafea despre afacerea ta, ce mi-ai spune prima dată?
Despre dorința mea arzătoare de a scrie. Despre felul în care "văd" cu ochii minții tot ce îmi povestesc oamenii și despre pasiunea mea... scrisul.Ce valori te ghidează în afacerea ta?
Sinceritatea și profesionalismul. Scrisul este o artă, dar în relația cu clienții mei sunt o profesionistă și tratez cu mare seriozitate fiecare proiect. Nu am asociat, încă.Ce faci pentru dezvoltarea armonioasă a relațiilor în familie și afaceri?
Încerc să le acord timp suficient amandorura în egală măsură. Nu reușesc mereu, mai ales acum la început, dar nu mă las și eu sper să fac delimitarea teritorială.Cum se împacă viața de familie cu afacerea voastră?
Pfff, greu de spus. Le mai bag uneori în tricoul împăcării... dar per total e bine.Lăsați afacerea la ușă când ajungeți acasă?
Eu lucrez de acasă... o las la ușa de la baie sau pe balcon..Ce cărți citești? Poți să ne recomanzi o carte care ți-a schimbat modul de a privi afacerile?
Afacerile sunt ca relațiile dintre oameni, le hrănești, le educi ele cresc și se dezvoltă. Nu cărțile despre afaceri te vor învăța ce e mai important ci cărțile despre oameni. Eu recomand clasicii, mai ales rușii, pentru că au puterea de a pătrunde în cele mai adânci colțuri ale sufletului și pot descrie cel mai bine omul, așa cum e el, cu puterea de a iubi cu o forță mistuitoare și cu negura chinului și a disperării.Te relaxezi în familie sau în muncă?
Afacerea îmi oferă adrenalină și mă ajută să îmi depășesc limite, să mă educ continuu, dar relaxarea e doar în familie.Povestește-ne o întâmplare amuzantă legată de familie și afacerea ta
În timpul perioadei de lockdown eram bucuroasă că încă mai aveam de lucru, iar timpul rămas mi l-am dedicat studiului. Adică participam la webminarii gratuite și plătite, ascultam podcast-uri, sau participam la diferite cursuri. Mie ziua îmi trecea repede și uneori timpul își pierdea din cadența obișnuită... așa că într-o seară, cu căștile în urechi, cu caietul și pixul în mână, super concentrată la un curs, nu am realizat că cei mici își aduseseră păturile și pernele și și-au făcut un pat pe jos în sufragerie și s-au culcat... și credeți-mă ca își construiseră un pat zdravăn, cu toate pernele și pilotele ce le-au putut găsi prin dulapuri...Dacă ai putea să schimbi ceva la afacerea ta, ce ai schimba?
Mi-ar plăcea să am un birou, cu vedere spre un parc, sau spre Tâmpa.. adica no more work from home...Știm că viața de antreprenoare și cea de familie este plină de suișuri și coborâșuri. Ce sfat ai da unei tinere antreprenor la început de drum?
Nu te uita la felul în care alte antreprenoare fac business în domeniul în care activezi tu. Nu te compara cu succesul nimănui. Drumul tău e unic. Dacă încerci să faci lucrurile pentru că așa se fac, așa e mai bine, sau așa am învățat la școală, nimic din ceea ce vei face tu nu va fi autentic și al tău.Nu iți fie frică să ieși din mulțime, dar în același timp nu forță nota. Fii tu!